Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cambodja

Ongelofelijke culturele rijkdom

Terug

Cambodja heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld als reisbestemming. Waarom zou u naar Cambodja reizen? Voor veel mensen is een belangrijke reden de ongelofelijke culturele rijkdom uit het verleden, en dan in het bijzonder het tempelcomplex van Angkor. Tot op de dag van vandaag is het boeddhisme de dominate religie. Daarnaast is Cambodja natuurlijk lang gesloten geweest en is het interessant om te zien hoe de sporen van recente turbulente tijden nog aanwezig zijn en het land zich ontwikkelt.

De grote trekker Angkor ligt bij het stadje Siem Reap in het centrum van het land. Verder is natuurlijk de hoofdstad Phnom Penh een bezoek waard. De meeste reizigers beperken zich tot deze twee bestemmingen en combineren rondreizen Cambodja met een bezoek aan buurlanden als Thailand, Vietnam of Laos.


Recentelijk wordt ook het zuiden van Cambodja en dan in het bijzonder Sihanoukville (Kompongsom) steeds meer bezocht. De havenstad heeft vier mooi stranden, die vooral door de week erg rustig zijn. Van december tot juli is het er warm en droog. In de buurt ligt het Ream Nationale Park dat op primitieve wijze bezocht kan worden. Niet ver van Sihanoukville ligt het stadje Kampot, een klein en rustig plaatsje aan de rivier. Even buiten Kampot zijn de Tek Chouu Watervallen te vinden. Iets verderop ligt de kustplaats Kep, dat geliefd was bij Franse kolonialen en is bij Cambodjaanse kaders.

In het westen van Cambodja is Battambang de belangrijkste bestemming. Het is de tweede stad van Cambodja. Het is pas sinds kort open voor bezoekers; voorheen werd het gecontroleerd door de Rode Khmer en het was er lang onveilig. In Battambang is de Franse koloniale architectuur goed bewaard gebleven. Rond de rivierstad ligt een aantal mooie tempels. Per boot is het van Battambang naar Siem Reap 4-6 uur. Als u via Battambang naar of van Thailand reist komt u door Sisophon of Pailin. VNC Asia Travel is dé specialist voor een rondreis Cambodja. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Sinds het land open is organiseren we reizen naar Cambodja. De specialisten van VNC hebben alle prachtige gebieden van Cambodja doorgereisd om u te voorzien van alle informatie voor een droom vakantie Cambodja.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.