Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Bereikbaarheid

Terug

Op reis in China kun je gewoonlijk goed gebruik maken van je GSM, maar houd er rekening mee dat veel sociale media zoals WhatsApp, Gmail, Facebook, Instagram, Twitter en zelfs Dropbox door de overheid zijn geblokkeerd. De Chinezen zelf gebruiken op grote schaal WeChat (vergelijkbaar met WhatsApp) om met elkaar te communiceren.

De meeste Nederlandse providers hebben overeenkomsten gesloten voor mobiel bellen met China Telecom. De uitbreiding van het netwerk van China Telecom gaat razendsnel. Ook buiten de grote steden is de dekking tegenwoordig goed. Niet met alle abonnementen en telefoons kun je hier gebruik van maken. Wij raden aan hierover contact op te nemen met je provider. In China zijn WhatsApp, Gmail, Facebook, Instagram, Twitter en zelfs Dropbox geblokkeerd. Je kunt er alleen via een digitale omweg (inloggen op een server buiten China) gebruik van maken. Je kunt dit proberen door een VPN-app te downloaden voorafgaande aan je reis naar China. Wellicht is het een idee om voor je op reis gaat een gratis e-mailadres, zoals hotmail.com of yahoo.com aan te vragen. Zo kun je ook e-mails ophalen in China.

Vaak is het gemakkelijker om vanuit China naar Nederland (of België) te bellen dan andersom. Om naar Nederland te bellen, toets je zonder onderbreking 0031 (voor België 0032), gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0 en het betreffende abonneenummer.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.