Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Beste reistijd

Terug

Een vakantie naar China kan het hele jaar. De beste reistijd hangt sterk af van welk deel van China je gaat bezoeken. Gemiddeld genomen zijn het voorjaar (april-mei) en de herfst (september-oktober) het mooist omdat het dan nergens extreem heet, koud of nat is.

Een reis door China, is een reis door vele klimaatzones, van uitgesproken landklimaat in het noorden en noordwesten tot de subtropische oerwouden in het zuiden en zuidwesten. Ten noorden van de lange Yangtze-rivier zijn de winters koud. Ten zuiden van de Yangtze-rivier heerst een heel ander klimaat. Hier zijn de winters zacht tot zeer zacht. Toch is de winter een interessante tijd voor een stedenreis naar China. Het vriest dan in Beijing, maar over het algemeen is het droog en zonnig. Wie wil er nou niet schaatsen op het Beihai-meer of sneeuwballen gooien op de Chinese Muur? De zomers zijn in heel China flink warm. In het zuiden en aan de kust drijven dan hevige moessonregens het land binnen, waarbij het behoorlijk kan regenen. De regen valt voornamelijk laat in de middag. Reis je meer de bergen richting Tibet in, kies dan voor de zomer.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.