Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Cultuur

Terug

De cultuur van China is enorm divers, rijk en eeuwenoud, met veel traditionele gewoonten en gebruiken. Tot op de dag van vandaag zie je overal de invloeden van het boeddhisme, daoïsme en confucianisme. Zo worden ouders en voorouders met groot respect bejegend. De Chinezen zijn trots op hun land, hun cultuur en op hun lange geschiedenis.

Tijdens je rondreis door China maak je hoe dan ook kennis met de Chinese cultuur. Je bezoekt boeddhistische tempels, paleizen van de vroegere keizers en andere mega-bouwwerken zoals de Chinese Muur bij Beijing en het imposante Terracottaleger van Xi'an. Je leert met stokjes eten en proeft in lokale restaurantjes de lekkerste Chinese gerechten, zoals 'jiaozi' of Mongoolse 'hotpot'. Je gaat eens naar een traditionele Beijing of Sichuan Operavoorstelling of een avond met spetterende acrobatiek.

Maar het leukst is het om kennis te maken met de 'gewone' Chinezen die je onderweg tegenkomt. Let wel: in China gelden nét iets andere omgangsvormen dan bij ons. Iemand de hand schudden is prima, maar niet te stevig, en zoenen is uit den boze. Sommigen vinden het leuk om samen met je op de foto te gaan. Anderen proberen in het Engels een praatje te maken. Vragen stellen over je leeftijd of je inkomen wordt heel normaal gevonden. Wil je iets gedaan krijgen? Belangrijkste stelregel is om nooit je geduld te verliezen en altijd vriendelijk en beleefd te bijven. Met boos worden bereik je doorgaans niets en daal je in achting. Met geduld en een glimlach kom je in China heel ver!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.