Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Geldzaken

Terug

De Renminbi (RMB) is de officiële naam voor de munt in China. Eén eenheid van de renminbi is een yuan (CNY). Vanwege de hoge kosten is het af te raden om al in Nederland of België Chinese Renminbi aan te schaffen. Zet je bankpas op werelddekking, dan kun je bij aankomst in China RMB pinnen.

In vrijwel alle grote hotels in China is een geldwisselbalie, bank of ATM aanwezig. Bij de pinautomaten van de Bank of China (中国银行 / Zhōngguó Yínháng), de China Construction Bank (中国建设银行 / Zhōngguó Jiànshè Yínháng), Industrial and Commercial Bank of China (中国工商银行 / Zhōngguó Gōngshāng Yínháng) kun je eigenlijk altijd terecht. Deze ATM-machines hebben een Engelstalig keuzemenu. Mocht er onverhoopt geen ATM in de buurt zijn, je kunt probleemloos Euro’s wisselen. Wij raden je wel aan kleinere coupures van bijvoorbeeld €50,- mee te nemen. Let er wel op dat je tegen verlies en diefstal van contanten verzekerd bent. Aan het begin van je reis kun je op de luchthaven, of in de buurt van je hotel, vast pinnen. Het is zeker aan te raden om een extra pinpas of creditcard voor noodgevallen mee te nemen.

Creditcards (Ameri­can Express, MasterCard, Visa) kun je vooral in de grotere hotels, luxere winkels en restaurants als betaalmiddel gebruiken. Soms is het mogelijk er bij een ATM geld mee op te nemen, maar de kosten hiervoor zijn hoog. Je creditcard werkt alleen in combinatie met de bijbehorende pincode!

Heb je nog renminbi over bij vertrek uit China? Op China’s internationale luchthavens wissel je je overgebleven Yuans om naar euro’s. Op de website van de luchthaven vind je de informatie waar de banken zich bevinden, voor de incheckbalies of juist bij de gates.

Op zoek naar waar de dichtstbijzijnde pinautomaat is? Op de website van Mastercard voer je je verblijfplaats in. Je ziet direct waar je met je pinpas terecht kunt. Ook VISA biedt en soortgelijke service aan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.