Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Hoofdstad China

Terug

Beijing is de hoofdstad van China. In Beijing zetelt al eeuwenlang het centrum van de Chinese macht, eerst van de keizerlijke dynastieën en nu van de communistische machthebbers. Inmiddels is Beijing uitgegroeid tot een moderne metropool. Om je een idee te geven: de stadsprovincie Beijing is ruim half zo groot als België, en heeft inmiddels meer dan 20 miljoen inwoners. Daarmee is Beijing qua inwoneraantal één van de 10 grootste steden ter wereld. In China zelf is alleen Shanghai nóg groter. 

Boek je bij ons een rondreis door China, dan is de kans groot dat Beijing je startpunt en eerste kennismaking met China is. Beijing heeft tegenwoordig twee grote internationale luchthavens: Beijing Capital International Airport (PEK) en het splinternieuwe Beijing Daxing International Airport (PKX). Zodra je vanaf de luchthaven Beijing inrijdt, word je ondergedompeld in deze bruisende stad. Hoge appartementsgebouwen en fly-overs flitsen aan je voorbij. De stad is enorm uitgestrekt. Alle belangrijke gebouwen, wegen en pleinen zijn groot en gebouwd om te imponeren. Omdat de afstanden in Beijing al gauw groot zijn kun je je het beste per metro verplaatsen.

Beijing kent heel veel bezienswaardigheden, maar er zijn er een paar die je niet mag overslaan. Een goede plek om te beginnen is het enorme Tian’anmen Plein (Plein van de Hemelse Vrede) in het hart van Beijing. Vanaf het plein zie je de Poort van de Hemelse Vrede, de toegang tot de Verboden Stad. Hier en daar in Beijing vind je nog wijkjes met traditionele hofjeswoningen en smalle steegjes: hutongs. Leuk zijn de hutongs van Guozijian, vlakbij de Lamatempel en Nanluoguxiang net ten noordoosten van de verboden Stad. Ga ook een keer vroeg in de ochtend naar de Tempel van de Hemel (Tiantan), een UNESCO Werelderfgoed en volgens velen het mooiste gebouw van China. En als je dan toch in Beijing bent wil je vast een dagtrip maken naar de legendarische Chinese Muur. Deze ligt zo'n 70 km ten noorden van Beijing.

Vanuit Beijing kun je per hogesnelheidstrein of vliegtuig naar alle delen van China reizen. Beijing is ook eind- of startpunt van je reis per Transsiberië Express. Boek je bij ons een rondreis naar Noord-Korea of Mongolië? Ook dan reis je in veel gevallen via Beijing.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.