Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Paklijst

Terug

Ga je op reis naar China? Dan is een paklijst zeker nuttig. Waarheen en wanneer je door China reist, bepaalt wat je het beste aan kleding en schoenen mee kunt nemen.

Zeker in de grotere steden kun je de meeste ar­ti­kelen vinden. Heb je speciale wensen of eisen? Dan is het raadzaam om zeer bewust te pakken. Zo is het niet eenvoudig om bijvoorbeeld grotere kleding- of schoenmaten te vinden.

 Wat je in ieder geval mee moet nemen als je reist naar China:

- Reispapieren (e-ticket en paspoort!) en kopie verzekeringspolis, pas van je zorgverzekeraar
- Kopie/scan van je paspoort
- Kopie/scan van je visum
- 3 pasfoto’s
- Creditcard (met pincode), geld en een pinpas waarmee je buiten Europa kunt pinnen
- Zonnebril
- Stevige, goed ingelopen wandelschoenen. Ga je de bergen in of naar Tibet? Dan zijn bergwandelschoenen met een goed profiel aan te bevelen.  
- Lichte schoenen (sneakers) voor binnen of in de stad
- Dagrugzak voor fototoestel, zonnebril, regenkleding, trui e.d.
- Paraplu of een lichte regenjas
- Trui/vest en sweater
- Persoonlijk EHBO-setje en noodzakelijke medicijnen
- Lippenbalsem met uv-filter en zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor
- Wereldstekker (elektriciteit in China: 220 Volt)
- Vaccinatieboekje
- Internationaal certificaat van je apotheker, waar je medicijnen op vermeld staan.
- Zwemkleding

Wat je dus zeker nodig zult hebben zijn goede wandelschoe­nen. Ongemerkt leg je, ook in de steden, grote afstanden af. Ook is een opvouw­bare paraplu of dun regenjasje aan te bevelen. China kent weinig tot geen kledingeisen. Zo hoef je zeker geen nette kleren voor een eventueel theaterbezoek mee te nemen. Breng je een bezoek aan een tempel of moskee? Dan worden korte broeken en blote T-shirts niet op prijs gesteld. In de warme en vochtige zomers draagt katoenen (of zijden) kleding vaak het prettigst. Een trui of vest komt in elk seizoen van pas, ook in de zomer!. Hotels, winkels en bussen zijn vaak voorzien van airconditioning, die soms zo koud staat dat een trui geen overbodige luxe is. 

 Heel persoonlijk, maar voor sommigen onmisbaar

- Fotoapparatuur en oplader
- Persoonlijke medicijnen. Neem je deze mee in je handbagage?
- Onmisbaar lichaamsverzorgingsproduct? Niet alle merken zijn in China te koop
- Reservebril (ook als je contactlenzen draagt)
- Oordopjes
- Zoetjes voor in de thee/koffie
- Verrekijker 
- Speciale batterijen

Bagage

De manier waarop je het best je bagage kunt meenemen hangt af van de manier waarop je gaat reizen. Ga je vaak met de trein of zelfs met de bus? Dan is een rugzak met binnenframe of een vormloze tas handig. Let erop dat je tas of rugzak afgesloten kan worden met een slotje. Mocht dit niet kunnen, dan raden wij je aan een overzak mee te nemen. Soms wordt namelijk bij binnenlandse vluch­ten of treinreizen gevraagd je bagage af te sluiten. Ook als je je bagage in bewaring wilt geven, bijvoorbeeld in het hotel of op een station, moet je je bagage af kunnen sluiten. Reis je voornamelijk per vliegtuig? Dan volstaat een stevige koffer, maar ook deze moet afgesloten kunnen worden. Houd er rekening mee dat op de binnenlandse vluchten maximaal 20 kg ruimbagage mag worden meegenomen. Op sommige vliegvelden wordt deze regel streng nageleefd. Een kleine (dag)rugzak voor je dagelijkse spulletjes is zeker aan te raden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.