Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Taal

Terug

De belangrijkste taal in China is Chinees (putonghua), de officiële standaardtaal die op school wordt onderwezen. Daarnaast wordt op toeristische plekken en in grote hotels in de grote steden redelijk Engels gesproken.

Maak je voor het eerst een rondreis door China, dan voel je je de eerste dagen een beetje analfabeet..... je kunt (bijna) niets lezen! 'Even' wat reis-Chinees leren is er ook niet bij. Het modern Chinees kent zo'n 12.000 karakters, waarvan de gemiddelde Chinees er zo'n 4.000 machtig is. En dan is het ook nog eens een toontaal, iets waar wij niet aan gewend zijn. Het betekent dat je elk woord op 4 manieren (tonen) kunt uitspreken, met elk een andere betekenis. Leer jezelf daarom een paar handige woorden, zoals Nǐ hǎo 你 好 (hallo, hoe gaat het) en Xiè xiè 谢 谢 (dankjewel). Alleen met proberen maak je al vrienden in China! Download daarnaast een vertaal-app op je smartphone, die het Chinees zowel uitspreekt als in karakters laat zien! Ook leren tellen is handig, maar daarvoor kun je ook onderstaande handsymbolen gebruiken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.