Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Tibet

Het dak van de wereld

Terug

Tibet, het Dak van de Wereld, en de provincie Xinjiang vormen samen de westelijke helft van het Chinese Rijk. In de spectaculaire hooglanden van Tibet is de ijle lucht doordrenkt van het bijzondere Tibetaanse boeddhisme met zijn kloosters en lama's.

Tibet is als het Tibet Autonomous Region onderdeel van China. Hoewel Tibet dus een iets andere status heeft dan andere Chinese provincies valt het onder het gezag van de Chinese overheid.

De Tibet AR (Tibet Autonome Regio, de provincie Tibet) is kleiner dan wat we zouden kunnen omschrijven als het Tibetaanse cultuurgebied. Dat strekt zich ook uit tot het noorden van de provincie Yunnan, het westen van Sichuan en het zuiden van Qinghai. Ook gebieden buiten China, zoals Bhutan, Sikkim, delen van Nepal en Ladakh (India) kunnen ertoe worden gerekend.

VNC Asia Travel is dé specialist voor een rondreis Tibet. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. De specialisten van VNC hebben de prachtige gebieden van Tibet vele malen bereisd om u te voorzien van alle informatie voor een droomvakantie Tibet.

U kunt heel goed individueel reizen door Tibet, maar niet op de bonnefooi! Uw reis moet van tevoren zijn geregeld via een erkende reisorganisatie opdat u het vereiste reis-permit voor Tibet krijgt toegekend. Ook kunt u ervoor kiezen om samen te reizen met andere geïnteresseerden, in internationaal gezelschap.

In de afgelopen jaren is Tibet bepaalde periodes gesloten geweest voor buitenlandse reizigers. Dat kan altijd opnieuw gebeuren en soms wordt dat pas op het moment dat het reisverbod ingaat bekendgemaakt. Bij het reizen door Tibet neemt u dus het risico dat Tibet door de autoriteiten, soms om niet duidelijke redenen, wordt gesloten en dat u uw reis moet wijzigen en daarvoor kosten maakt of dat er om andere redenen extra kosten zijn door zaken buiten onze macht (bv. wegverstoringen etc.). VNC Asia Travel kan daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld. De eventuele meerkosten zijn voor rekening van de reiziger. U dient een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.