Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Tibet

Praktische informatie

Terug

Klimaat: April-oktober warm, november-maart koud, ijle lucht. Beste reistijd: april-juni en september-oktober.
Vaccinaties: Aan te raden: DTP, Hepatitis-A en Tyfus. Informeer bij uw arts of GGD.
De hoogte kan gezondheidsproblemen geven.
Visum:
Verplicht. Paspoort moet bij vertrek uit China nog 6 mnd geldig zijn. Zie ook: visuminformatie. Tevens is een Tibet permit verplicht.
Geld:
Yuan (CNY 8,1 = € 1,-).
Taal:
Tibetaans en Chinees (putonghua); beperkt Engels.
Tijd:
7 uur later dan Nederland (wintertijd).
Elektriciteit:
220 Volt.

Hoogteziekte

Met hoogteziekte kunnen reizigers geconfronteerd worden die Tibet en/of de Karakoram-weg tussen Pakistan en China of (in mindere mate) Labrang of Zhongdian in hun reisschema hebben.
Hoogteziekte is volkomen onvoorspelbaar. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Men kan het de eerste 3-4 dagen beter rustig aan doen. Het verstandigste is om op de dag van aankomst per vliegtuig direct naar bed te gaan om te gewennen.
Uw lichaam moet leren op grote hoogte meer rode bloedlichaampjes te produceren. Totdat dit gebeurt (en dat is eigenlijk pas na een maand) moeten uw hart en longen 50 % of meer, harder werken om het gebrek te compenseren. De luchtdruk is 40 % minder dan op zeeniveau. Bovendien is de lucht zeer droog en zijn de nachten koud.
De gebruikelijke verschijnselen direct na aankomst in Lhasa per vliegtuig zijn hoofdpijn, gevoel van zwakte, gebrek aan eetlust, ademtekort, slapeloosheid, droge hoest, enig verlies aan coördinatiegevoel en 's morgens opgezwollen handen en gezicht.
Wanneer u enkele van deze symptomen bemerkt is het verstandig te rusten totdat ze overgaan. Zeer ernstige vormen van hoogteziekte kunnen leiden tot vloeistof in de longen of in de hersenen, hetgeen binnen twee dagen dodelijk is. Symptomen van ernstige hoogteziekte zijn duidelijk verlies aan coördinatie, duizeligheid, ernstige hoofdpijn, voortdurend ademtekort, overgeven al dan niet met bloed, totaal verlies aan eetlust, enz. De enige werkelijke geneeswijze van hoogteziekte is: terugkeren naar lagere sferen.

Om het ongemak van de grote hoogte zoveel mogelijk te verlichten is het volgende gedrag aan te raden:

doe het de eerste paar dagen rustig aan;drink dagelijks 1-5 liter vloeistof (geen alcohol), aangezien hoogteziekte vaak ook samenhangt met te weinig nuttigen van vloeistof;vermijd zoveel mogelijk het roken;vermijd slaappillen en kalmerende middelen, aangezien deze de ademhaling en dus de zuurstofopname verminderen.

Raak niet in paniek wanneer u midden in de nacht met ademtekort wakker wordt. Dit verschijnsel is vrij normaal. Na een paar keer flink diep ademhalen moet het, normaliter, over zijn.

DISCLAIMER: DEZE INFORMATIE IS LOUTER BEDOELD ALS SERVICE, OM U TE WIJZEN OP GEVAREN EN VOORZORGEN. ER KUNNEN GEEN RECHTEN AAN WORDEN ONTLEEND. GA VOOR ADVIES ALTIJD NAAR EEN ARTS!!!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.