Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Mongolië

Terug

Een eindeloos leeg land dat voor veel reizigers tot de verbeelding spreekt. Nergens ter wereld is de bevolkingsdichtheid zo dun als in Mongolië, met maar 1.7 persoon per vierkante kilometer. Zodra de trein het land binnenrijdt, wordt u betoverd door de enorme leegte. de glooiende heuvels veranderen langzaam in taiga's, in woestijn en weer in heuvels. Hier en daar ziet u een eenzame gertent met wat paarden en een ruiter terwijl de trein langzaam de nacht inrijdt.

De volgende ochtend komt u aan de hoofdstad Ulaanbaatar, ook wel Ulan Bator. Ulaanbaatar is een stad van extremen. Het is de koudste hoofdstad te wereld want waar het 's zomers makkelijk 35 graden kan worden, komt de temperatuur in de winter geregeld onder de -40. Het is de stad waar oud en nieuw met elkaar mixen. Overal lopen Mongoliërs in tradionele kleding naast jongeren in spijkerbroeken en t-shirts. Gertenten staan midden in de stad zij aan zij met hoge flats en het vervoer is drukker dan in menige wereldstad.

Buiten de stad ziet u echter direct weer de enorme leegte. Geen flatgebouwen, files en drukke restaurants. Hier begint het Mongolië van de Khans. Ulaanbaatar is de perfecte uitvalsbasis waarvandaan u de verschillende bezienswaardigheden in het land kunt bezoeken. Uren rijden is het naar het Erdene Zuu klooster in Kharkhorin. Een rit over lege wegen die op een gegeven moment ophouden en overgaan in zandpaden. Tot er niets meer overblijft en de chauffeur de weg weet te vinden met niets anders dan een kompas en zijn uitgebreide kennis van het land.  

Bezoek vooral de Gobi woestijn. Dit is de grootste woestijn van Azië waar nog regelmatig dinosaurus skeletten gevonden worden. Een bezoek aan de zandduinen van Khongoryn Els en de gletsjer van Yolyn Am mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis door de Gobi.

Ondanks dat het land zo leeg is, is er nog veel meer te zien wat een bezoek meer dan waard is. Uw reisexpert helpt u graag verder bij het in elkaar zetten van uw reis langs alle hoogtepunten.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer