Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Onontdekt Noordoost-China

Terug Bekijk samenvatting

Een mooie reis door het onbekende noordoosten van China. Via Dandong, gelegen aan de grens met Noord-Korea, reis je via het afgelegen natuurgebied Changbai naar Harbin waar je de Russische invloed overal terugziet.

Dag 1

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Per trein van Beijing naar Dandong

Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht. Hier stap je op de hogesnelheidstrein naar Dandong, een reis van ongeveer 6,5 uur. Bij aankomst op het treinstation word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Dandong ligt aan de Yalu-rivier in het zuiden van de provincie Liaoning en is de Chinese grensplaats met Noord-Korea. Het is een schone en groene stad, tamelijk rustig en gemakkelijk wandelend te verkennen.

Dag 2

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Verken zelf Dandong, aan de grens met Noord-Korea

Vandaag heb je de tijd om Dandong op eigen gelegenheid te verkennen. Het Yalujiang Gongyuan aan de rivier is een populaire picknickplaats. Het is een geslaagde combinatie van natuurlandschap en traditionele Chinese tuinarchitectuur. Wie aan Noord-Korea wil ruiken kan een boottocht maken over de Yalu-rivier naar de Noord-Koreaanse zijde van de grens. Boten vertrekken rond 09.00 uur vanaf de pier in het Yalu Park. Net buiten Dandong ligt het noordelijke einde van de Chinese muur. Deze loopt recht langs de grens.

Dag 3

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Per dagtrein van Dandong naar Changchun

Na een vroeg ontbijt word je naar het treinstation gebracht. De treinreis duurt circa 3 uur naar Changchun waar je wederom wordt opgewacht en naar je hotel wordt gebracht. Je reist in 'hard seat' klasse. Changchun is de hoofdstad van de provincie Jilin. De stad ligt aan de Yitong-rivier en heeft 3 miljoen inwoners. Een nederzetting was hier al vele eeuwen, maar het was de aanleg van de Trans Siberische Spoorlijn in 1905 die de moderne ontwikkeling op gang bracht en de stad deed groeien. 

Dag 4

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Changchun het Keizerlijk Paleis van Pu Yi

Je hebt de hele dag de tijd om zelf Changchun te verkennen. De korte en turbulente geschiedenis van Changchun maakt dat er weinig oude historische plekken of klassieke monumenten zijn te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheid is het voormalige Keizerlijke Paleis van ‘keizer’ Pu Yi, nu het Provinciaal Museum. Je kent het misschien uit de film “The Last Emperor”. Sinds de tachtiger jaren hebben de lokale autoriteiten van Changchun het paleis omgevormd tot een museum. 

Dag 5

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Per dagtrein van Changchun naar Jilin

Het is een korte treinreis van 1 uur en 3 kwartier naar Jilin. De stad Jilin ligt aan de oever van de rivier de Songhua en wordt omringd door uitlopers van de Changbaishan.

Dag 6

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Per trein van Jilin naar het schitterende Changbai Mountain

Na een vroeg ontbijt zet de gids je af op het treinstation vanwaar je naar Yanji reist. Per snelle ochtendtrein reis je in ca. anderhalf uur naar Yanji. Bij aankomst word je naar je hotel in Changbai Shan gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden. Changbai Mountain ligt in het noordoosten van China, grenzend aan Noord-Korea. Je vindt er een slapende vulkaan, zeldzame dieren, prachtige meren, en bossen die zich uitstrekken tot de horizon. Het landschap is er altijd schitterend.

Dag 7

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Vrije dag bij Changbai Mountain

Ook vandaag kun je naar eigen inzicht invullen. Het gebergte telt vele toppen die boven de 2000 meter uitstijgen. De hoogste en bekendste berg is de Peaktu San/Baitou Shan met het Hemelmeer. Het Changbaigebergte vormt het leefgebied van een groot aantal zeldzame diersoorten, waaronder beren, Siberische tijgers en Amoerpanters. Het mooiste deel van Changbai Mountain is ongetwijfeld Tianchi, het hemelmeer. Het meer werd gevormd in de krater van de berg, en het is de bron van de Songhua, Tumen en Yalu rivieren. 

Dag 8

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Van Changbai Shan via Yanji per dagtrein naar Harbin

Je wordt naar het treinstation van Yanji gebracht. Hier stap je op de trein die je in ca. 5 uur naar Harbin brengt. Bij aankomst in Harbin word je naar je hotel gebracht.

Dag 9

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Verblijf in Harbin, hoofdstad van Heilongjiang

Je hebt drie volle dagen de tijd om op eigen gelegenheid Harbin te verkennen. Harbin is de hoofdstad van de provincie Heilongjiang in het noordoosten van China, en telt bijna 5 miljoen inwoners. Deze leven voornamelijk van de handel en de industrie. Door de grote Russische invloed op de cultuur en architectuur wordt Harbin soms ook aangeduid als China’s Sint Petersburg.

Dag 10

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Proef de Russische sfeer in Harbin

De Russen verdwenen (in 1988 waren er nog maar 30). Toch is de Russische invloed nog steeds zichtbaar in Harbin, vooral ook door de orthodoxe kerken. In de negentiger jaren kwam een nieuwe groep Russisch immigranten naar Harbin, in eerste instantie kleine handelaren, maar later ook investeerders en in toenemende mate toeristen. Het ‘Orientaalse Sint Petersburg’ is een mooie stad, vooral door de Russische en Europese architectuur.

Dag 11

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder de synagoges en Russisch-Orthodoxe kerken van Harbin

De orthodoxe Dongzheng kerk vlakbij het grote plein, is gebouwd in 1899. Hij werd beschouwd als de fraaiste van de 17 orthodoxe kerken die hier in de Russische concessietijd zijn gebouwd. Ook de Sint Sophia Kerk is een bezoekje waard. Deze kerk opende zijn deuren in 1932 en was de grootste Russisch-Orthodoxe kerk in het Verre Oosten. In de Joodse wijk vind je verschillende synagoges. Unit 731 is het Auschwitz van China, waar je de beruchte geschiedenis van deze stad kunt ontdekken.

Dag 12

Vertrek uit Harbin

Nadat je bent uitgecheckt uit je hotel word je naar luchthaven of treinstation gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour.

Vanuit Harbin kun je verder reizen naar Beijing of een andere bestemming in China. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer