Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Bewandel de Kumano Kodo pelgrimsroute

  • • Inclusief wandelinstructies en route kaarten
  • • Telefonische ondersteuning mogelijk
  • • Slapen in sfeervolle japanse accommodaties
Duur 4 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.095

4 Dagen wandelen door onbekend gebied

Kumano Kodo is een beroemd netwerk van vijf pelgrimsroutes naar en in het Kii-Gebergte op Kii, het grootste schiereiland  van Japan. De routes lopen langs een aantal zeer belangrijk boeddhistisch en shintoistisch cultureel erfgoed. Met deze reis wandel je in 4 dagen langs de mooiste plekken. Je krijgt van ons een gedetailleerd dag-tot-dag programma mee met wandelinstructies en route kaarten. Indien nodig is telefonische ondersteuning mogelijk van het lokale Kumano Kodo kantoor.

Het schiereiland Kii ligt ten zuiden van Kyoto en Osaka en is een van de meest afgelegen en mystieke gebieden van Japan, ondanks de nabijheid van deze grote steden. Op het schiereiland Kii vind je de drie grote heiligdommen van Kumano. Bedevaartbestemmingen voor keizers en hun families uit Kyoto sinds de 11e eeuw. Er waren verschillende pelgrimsroutes, waaronder de Nakahechi-do, Kohechi-do en Ohechi-do, gezamenlijk bekend als de Kumano Kodo ('Old Road of Kumano'). Onze wandeling concentreert zich op delen van de Nakahechi-do en gaan langs beboste bergen en kleine dorpjes richting het grote heiligdom van Hongu.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Per trein van Kyoto of Osaka naar Kii-Tanabe en wandel van Takijiri naar Takahara: De tour is inclusief een treinticket van Kyoto of Osaka naar Kii-Tanabe op het Kii schiereiland. Kii-Tanabe is de toegangspoort tot de historische Kumano Kodo route. De spoorlijn loopt dicht bij de oceaan en biedt een prachtig uitzicht over de zee. De reis van Osaka naar Kii-Tanabe duurt ongeveer twee en een half uur. Vanuit Kyoto is het ongeveer drie uur en vereist een overstap op station Shin-Osaka. Stap aan boord van een lokale bus buiten het station van Kii-Tanabe en reis veertig minuten naar Takijiri. Hier begint je wandeling over het Nakahechi-gedeelte van de pelgrimsroute Kumano Kodo. Van Takijiri klimt het pad gestaag naar het bergdorpje Takahara. Een wandeling van ongeveer twee uur. Verblijf vannacht in een klein hotel in Japanse stijl in het dorpje Takahara, of in een Japanse Minshuku in het nabijgelegen dorp Kurisugawa. Beide opties serveren goede, huisgemaakte diners met lokale seizoensgebonden ingrediënten. Het kleine hotel in Takahara heeft kamers in zowel Japanse als westerse stijl, allemaal met een prachtig uitzicht over de vallei en de bergen. Wandelafstand: 4.5 kilometerHoogteverschil: stijging van 370 meterTijd: 2 uur
Dag 2 - Wandeling van Takahara naar Chikatsuyu: Na je Japans ontbijt verlaat je de herberg en volg je het pad langs kleine nederzettingen en over het vredige platteland. Je passeert verschillende Oji-heiligdommen alvorens uiteindelijk af te dalen naar het dorp Chikatsuyu. De paden zijn duidelijk aangegeven. Aankomen in Chikatsuyu is het tijd om te ontspannen en te genieten van het avondeten.  Wandelafstand: 10 kilometerHoogteverschil: stijging van 480 meter en daling van 520 meterTijd: 4-5 uur
Dag 3 - Wandeling van Chikatsuyu naar Hongu: Vanaf Chikatsuyu gaat het pad verder door de bergen. Eerst neem je de bus van van Chikatsuyu naar Hosshinmonoji. Vanaf hier wandel je naar het Kumano-heiligdom in Hongu, een van de drie ‘Grand Shrines of Kumano’. Van het Kumano-heiligdom in Hongu is het een korte busrit naar Yunomine Onsen, een van de oudste natuurlijke hotspring-dorpen in Japan.  Wandelafstand: 7 kilometerHoogteverschil: stijging van 120 meter en daling van 360 meterTijd: 2 uur
Dag 4 - Bezoek de Hayatama Grand Shrine en Shingu en reis terug naar Kyoto of Osaka: Neem voor of na het ontbijt de tijd om het sfeervolle dorpje Yunomine Onsen te verkennen. Daarna reis je met de bus langs een schilderachtige vallei naar Shingu. Hier bezoek je de Kumano Hayatama Taisha, één van de drie Grand Shrines van Kumano. Binnen het heiligdom bevindt zich een gigantische Nagi-boom van ongeveer duizend jaar oud. Het Kamikura-heiligdom op de berg Gongen, iets verder van de Grand Shrine, is ook de moeite waard om te bezoeken. Mensen aanbidden hier een grote rots. Na een bezoek aan de bezienswaardigheden van Shingu, reis je per trein terug naar Osaka of Kyoto. 
  • Een typische Japanse accommodatie. U slaapt op een futon matras op een Tatami vloer.
  • Japans dineren

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• overnachtingen in genoemde Japanse accommodaties op basis van een 2-persoonskamer met aparte bedden
• 3x ontbijt
• 3x diner
• retour treinticket van Osaka of Kyoto, 2e klasse
• gedetaileerd dag-tot-dag programma met wandelinstructies
• route kaarten
• telefonische ondersteuning van het lokale Kumano Kodo kantoor 
• CO₂ compensatie reis

Niet inbegrepen:
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• lunches
• transfers
• excursies
• fooien
• verzekeringen
• overige persoonlijke uitgaven
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.