Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Bewandel de Kumano Kodo pelgrimsroute

Terug Bekijk samenvatting

Kumano Kodo is een beroemd netwerk van vijf pelgrimsroutes naar en in het Kii-Gebergte op Kii, het grootste schiereiland  van Japan. De routes lopen langs een aantal zeer belangrijk boeddhistisch en shintoistisch cultureel erfgoed. Met deze reis wandel je in 4 dagen langs de mooiste plekken. Je krijgt van ons een gedetailleerd dag-tot-dag programma mee met wandelinstructies en route kaarten. Indien nodig is telefonische ondersteuning mogelijk van het lokale Kumano Kodo kantoor.

Dag 1

Accommodatie: Hotel in Japanse stijl in Takahara of in een minshuku in Kurisugawa - Japans of westerse kamer met gedeelde badkamer (HP)

Per trein van Kyoto of Osaka naar Kii-Tanabe en wandel van Takijiri naar Takahara

De tour is inclusief een treinticket van Kyoto of Osaka naar Kii-Tanabe op het Kii schiereiland. Kii-Tanabe is de toegangspoort tot de historische Kumano Kodo route. De spoorlijn loopt dicht bij de oceaan en biedt een prachtig uitzicht over de zee. De reis van Osaka naar Kii-Tanabe duurt ongeveer twee en een half uur. Vanuit Kyoto is het ongeveer drie uur en vereist een overstap op station Shin-Osaka. Stap aan boord van een lokale bus buiten het station van Kii-Tanabe en reis veertig minuten naar Takijiri. Hier begint je wandeling over het Nakahechi-gedeelte van de pelgrimsroute Kumano Kodo. Van Takijiri klimt het pad gestaag naar het bergdorpje Takahara. Een wandeling van ongeveer twee uur. Verblijf vannacht in een klein hotel in Japanse stijl in het dorpje Takahara, of in een Japanse Minshuku in het nabijgelegen dorp Kurisugawa. Beide opties serveren goede, huisgemaakte diners met lokale seizoensgebonden ingrediënten. Het kleine hotel in Takahara heeft kamers in zowel Japanse als westerse stijl, allemaal met een prachtig uitzicht over de vallei en de bergen.

Wandelafstand: 4.5 kilometer
Hoogteverschil: stijging van 370 meter
Tijd: 2 uur

Dag 2

Accommodatie: Minshuku in Chikatsuyu - Japanse kamer met gedeelde badkamer (HP)

Wandeling van Takahara naar Chikatsuyu

Na je Japans ontbijt verlaat je de herberg en volg je het pad langs kleine nederzettingen en over het vredige platteland. Je passeert verschillende Oji-heiligdommen alvorens uiteindelijk af te dalen naar het dorp Chikatsuyu. De paden zijn duidelijk aangegeven. Aankomen in Chikatsuyu is het tijd om te ontspannen en te genieten van het avondeten. 

Wandelafstand: 10 kilometer
Hoogteverschil: stijging van 480 meter en daling van 520 meter
Tijd: 4-5 uur

Dag 3

Accommodatie: Ryokan in Yunomine Onsen - Japanse kamer met gedeelde badkamer (HP)

Wandeling van Chikatsuyu naar Hongu

Vanaf Chikatsuyu gaat het pad verder door de bergen. Eerst neem je de bus van van Chikatsuyu naar Hosshinmonoji. Vanaf hier wandel je naar het Kumano-heiligdom in Hongu, een van de drie ‘Grand Shrines of Kumano’. Van het Kumano-heiligdom in Hongu is het een korte busrit naar Yunomine Onsen, een van de oudste natuurlijke hotspring-dorpen in Japan. 

Wandelafstand: 7 kilometer
Hoogteverschil: stijging van 120 meter en daling van 360 meter
Tijd: 2 uur

Dag 4

Bezoek de Hayatama Grand Shrine en Shingu en reis terug naar Kyoto of Osaka

Neem voor of na het ontbijt de tijd om het sfeervolle dorpje Yunomine Onsen te verkennen. Daarna reis je met de bus langs een schilderachtige vallei naar Shingu. Hier bezoek je de Kumano Hayatama Taisha, één van de drie Grand Shrines van Kumano. Binnen het heiligdom bevindt zich een gigantische Nagi-boom van ongeveer duizend jaar oud. Het Kamikura-heiligdom op de berg Gongen, iets verder van de Grand Shrine, is ook de moeite waard om te bezoeken. Mensen aanbidden hier een grote rots. Na een bezoek aan de bezienswaardigheden van Shingu, reis je per trein terug naar Osaka of Kyoto. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.