Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 14 Dagen

China en Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Een leuke combinatiereis van twee bijzondere landen. Per privé-auto met chauffeur reis je van Zuid-China naar Noord-Vietnam. Mooie natuur en de kleurrijke lokale bevolking staan centraal tijdens deze reis.  

Dag 1

Accommodatie: Jinjiang Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Kunming

Welom in China! Nadat je in Kunming bent geland word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kan een oriënterende wandeling gaan maken of even bijkomen van de vlucht.

Dag 2

Accommodatie: Jinjiang Hotel - standaard kamer (LO)

Beklim de Westelijke Heuvels of ga naar het beroemde Stenen Woud

Vrije dag in Kunming. Breng een bezoek aan de Westelijke Heuvels. Hier vind je de Tempel van het Bloemenpaviljoen. Hogerop staat de Drakenpoort, met een taoïstisch tempeltje dat als het ware aan de berg hangt. Het is een flinke klim, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over het Dian-meer. Ook kan je vanuit Kunming één van de meest bizarre bezienswaardigheden van China bezoeken: het beroemde Stenen Woud (Shilin). Scherpe rotsformaties bestaande uit donkere kalksteenpieken vormen een curieus en imposant woud.

Dag 3

Accommodatie: Jianshui Lin an Hotel - standaard kamer (LO)

Vanuit Kunming naar het mooie stadje Jianshui

Vandaag vertrek je per privé-auto met chauffeur richting Jianshui. Het is een rit van 3 tot 4 uur. Het oude stadscentrum van Jianshui is mooi gerenoveerd. Het Zhu Familiehuis toont hun ooit overdadige rijkdom en op de stadspoort staat een drie verdiepingen hoog paviljoen, de Chaoyanglou. Daarin vind je een theehuis en bovenin is een kleine tentoonstelling.

Dag 4

Accommodatie: Yuanyang Yunti Hotel - standaard kamer (LO)

Door de bergen naar de rijstterrassen van Yuanyang

Na het ontbijt reis je per privé-auto met chauffeur verder naar Yuanyang (circa 2 tot 3 uur rijden). Het mooie bergachtige landschap onderweg heeft één nadeel: de weg is niet al te best. Schitterende rijstterrassen omringen Yuangyang. Op elk tijdstip van de dag is het landschap betoverend. Maar het uitzicht op de rijstterrassen bij zonsopkomst of bij zonsondergang is wel het allermooist. Op de markten in de dorpen onderweg is van alles te koop en elke markt blijkt weer anders te zijn.

Dag 5

Accommodatie: Yuanyang Yunti Hotel - standaard kamer (LO)

In Yuanyang op bezoek bij de Hani- en Yi-minderheid

Vandaag bezoek je twee keer de rijstterrassen. Een keer met zonsopkomst en een keer met zonsondergang. Op de terugweg breng je een bezoek aan Qingkou, waar veel inwoners van de Hani-minderheid zijn. Zij dragen nog altijd hun kleurrijke klederdracht. Tot slot breng je een bezoek aan het Sheng-dorp, waar de bevolking vooral tot de Yi-minderheid behoort. Eenmaal terug in Yuangyang vul je de rest van de dag zelf in.

Dag 6

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - deluxe kamer (LO)

Naar de grens met Vietnam en verder naar Sapa

Vanuit Yuanyang is het 3 tot 4 uur rijden naar de grens met Vietnam. Hier neem je afscheid van je Chinese chauffeur en ga je de grens over naar Vietnam. Aangekomen in Vietnam zal de Vietnamese chauffeur je opwachten en je per privé-auto naar Sapa brengen. Sapa is een klein dorp in de bergen, dat bij de Fransen al populair was vanwege het koele klimaat en de werkelijk adembenemende uitzichten. Onderweg maak je een wandeling naar het dorpje Ta Phin waar je kennis maakt met de Red Dao en Black H’Mong minderheid.

Dag 7

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - deluxe kamer (LO)

Wandeling langs prachtige rijstvelden en bezoek aan kleine dorpjes

Vandaag maak je samen met je gids een wandeling door de Muong-vallei. Je wandelt van het dorpje Lao Chai langs rijstterrassen naar het dorp Ta Van, waarbij je onderweg kennis zal maken met de Black H'mong-minderheid en de Giay-minderheid.

Dag 8

Accommodatie: Gastgezin - eenvoudig van opzet (HP)

Het echte Vietnam in Mu Cang Chai

Sapa is een zeer toerische plek en daarom ga je vandaag verder de bergen in naar Mu Cang Chai. Vanuit Sapa is het ongeveer 4,5 uur rijden. Onderweg maak je een stop in de dorpjes Muong Khao, Muong Kim en Na Kim. Hier wonen verschillende kleurrijke minderheden. In Mu Cang Chai zie je een stukje van het echte Vietnam en is de omgeving nog indrukwekkender dan bij Sapa. Hier komt maar een handjevol toeristen.

Dag 9

Accommodatie: Gastgezin - eenvoudig van opzet (HP)

Op bezoek bij de Dao en Hmong in het dorpje Nghia Lo

Vanuit Mu Cang Chai is het circa 3 uur rijden naar Nghia Lo. Nghia Lo is een klein bergdorp waar de Dao- en Hmong-bevolking woont. Ook hier zie je zelden toeristen. De kans is groot dat je hier zelf de bezienswaardigheid bent.

Dag 10

Accommodatie: May de Ville City Centre Hotel - standaard kamer (LO)

Naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi

Na het ontbijt neem je afscheid van Nghia Lo en reis je in rustig tempo per privé-auto met chauffeur naar Hanoi. Een rit van circa 5 uur. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, marktjes, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad.

Dag 11

Accommodatie: May de Ville City Centre Hotel - standaard kamer (LO)

Dwaal door de oude wijk van Hanoi of bezoek eeuwenoude tempels

Vrije dag in Hanoi. Verken de mooie oude tempels, de groene parken en de musea van de stad. Het is leuk dwalen door de ‘oude wijk’ met zijn bedrijvige straatjes die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald product.

Dag 12

Accommodatie: Azalea Cruise - balcony deluxe hut (VP)

Naar Hai Phong voor de boottocht door de Bai Thu Long Bay

Na het ontbijt reis je per shuttlebus naar Hai Phong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong / Bai Thu Long Bay. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair. De Bai Thu Long Bay is een stuk rustiger dan de beroemde Halong Bay maar zeker zo mooi.

Dag 13

Accommodatie: May de Ville City Centre Hotel - standaard kamer (LO)

Bai Thu Long cruise en terug naar Hanoi

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door de Bai Tu Long Bay. Na een brunch aan boord leg je rond 11:00 uur aan bij de stad Halong. Vervolgens reis je per shuttlebus terug naar Hanoi.

Dag 14

Vertrek vanaf de luchthaven van Hanoi

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.