Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Veelzijdig Zuid-Korea per trein

Terug Bekijk samenvatting

Stap in Seoul in de comfortabele KTX hogesnelheidstrein voor een bezoek aan Gyeongju, ooit hoofdstad van de Shilla-dynastie. Ga verse vis eten op de Jagalchi-markt in Busan en reis naar het vulkanische eiland Jeju. 

Dag 1

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de moderne metropool Seoul

Deze rondreis start bij aankomst in Seoul op Incheon International Airport. Je wordt opgewacht door een airport assistant, en gaat per Airport Limousine Bus naar je hotel. Het buskaartje moet ter plaatse nog betaald worden en kost circa €20,- per persoon. De rest van de dag kun je zelf invullen. Aanrader is een wandeling door de gezellige wijk Insadong met zijn vele kunstgaleries, antiekwinkels en kleine restaurantjes. De eerste avond is wellicht ook je kennismaking met de bijzondere, vaak heetgekruide Koreaanse keuken.

Dag 2

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Seoul het Changdeok Paleis en de Seoul Tower

Vandaag kun je zelf per metro en bus de metropool verkennen. Vanaf de Seoul Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook het Changdeok Paleis. Achter het paleis ligt de Biwon, de 'geheime tuin', een sfeervolle groene oase. Ga winkelen in de boetieks van Myeongdong, of in Namdaemun op de grote dag- en avondmarkt waar je goedkope kleding of traditionele medicijnen en ginseng kunt kopen.

Dag 3

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Maak vanuit Seoul een optionele excursie naar de grens met Noord-Korea

Ook deze dag in Seoul kun je naar eigen inzicht invullen. Het is mogelijk om (optioneel) een dagexcursie per bus te maken naar Panmunjom en de DMZ, de demarcatielijn tussen Noord- en Zuid-Korea. In Panmunjom werd in 1953 de wapenstilstand getekend die een einde maakte aan de Korea Oorlog. Een bezoek aan Panmunjom is een bijzondere belevenis: op enkele meters afstand, maar aan de andere zijde van de grens, staan de Noord-Koreaanse grenswachten.

Dag 4

Accommodatie: Toyokoinn Hotel - standaard kamer (LO)

Per hogesnelheidstrein van Seoul naar het moderne Daegu

Je gaat op eigen gelegenheid per taxi of metro naar het treinstation. Je reist van Seoul naar Dongdaegu (Daegu) per KTX hogesnelheidstrein. De KTX haalt snelheden tot 300 km/uur. Het 2,5 miljoen inwoners tellende Daegu is de op twee na grootste stad van Zuid-Korea, met vele winkelcentra, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.

Dag 5

Accommodatie: Toyokoinn Hotel - standaard kamer (LO)

Maak vanuit Daegu een uitstapje naar de tempel Donghwasa

Deze dag in Daegu kun je naar eigen inzicht invullen. De tempel Donghwasa, op een half uurtje per taxi vanuit Daegu, is prachtig gelegen en je bezoek zeker waard. Wie wil kan vanuit Daegu op eigen gelegenheid per bus of taxi een dagtocht maken naar de tempel Haeinsa, gelegen in het prachtige Gayasan Nationaal Park. De Haein-tempel herbergt de bijzondere Tripitaka Koreana. Deze canon van het boeddhisme is vastgelegd op zo'n 80.000 houten stempelblokken.

Dag 6

Accommodatie: Commodore Hotel - standaard kamer (LO)

Treinreis naar Gyeongju, de historische hoofdstad van het Shilla-koninkrijk

Wederom per snelle KTX reis je naar Singyeongju, aan de rand van Gyeongju, ooit de hoofdstad van de Shilla-dynastie, die in de 8e eeuw zijn hoogtepunt kende. Met zijn 52 erkende historische bezienswaardigheden wordt Gyeongju ook wel het 'museum zonder muren' genoemd. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Tip: bezoek zelf het Gyeongju Museum en het Tumuli Park met tomben uit de Shilla dynastie.

Dag 7

Accommodatie: Commodore Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Gyeongju de prachtige tempels Bulguksa en Seokguram

Vandaag kun je zelf per taxi of huurfiets de omgeving van Gyeongju verder verkennen, of een bustour boeken bij het toeristenbureau. Hoogtepunten zijn de buiten Gyeongju gelegen Golgul Tempel, de oude Bulguk Tempel en de prachtig in de bossen gelegen Seokguram Grottempel. Tip: ga wandelen naar de tempels en hermitages in de heuvels van Namsan.

Dag 8

Accommodatie: Ibis Ambassador Haeundae Hotel - standaard kamer (LO)

Een korte treinrit naar de bruisende havenstad Busan

Per KTX trein ben je zo in Busan. Je kunt er heerlijk winkelen en vanaf de Busan Tower heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Visliefhebbers mogen de levendige Jagalchi vismarkt en aangrenzend restaurant niet overslaan!

Dag 9

Accommodatie: Ibis Ambassador Haeundae Hotel - standaard kamer (LO)

Neem in Busan de bus over de Gwangan brug naar de zeetempel Yonggung-sa

Vandaag kun je Busan verder verkennen. Tip: Neem zelf een van de hop-on hop-off tourbussen vanaf het Busan Station of Heaundae Beach. Er is keuze uit verschillende routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Busan Museum, Gwanganree Beach, het enorme Shinsegae warenhuis, de Gwangan brug, de VN begraafplaats en de prachtig aan zee gelegen Yonggung Tempel.

Dag 10

Accommodatie: Glocester Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet van het natuurschoon op het vulkanische eiland Jeju

Een korte vlucht brengt je naar het zuidelijke eiland Jeju, en je gaat op eigen gelegenheid per bus of taxi naar je hotel in Jeju Stad. Het eiland Jeju is vulkanisch en heeft de hoogste berg van Zuid Korea, de Halla-san (1950m). De kust is rotsachtig met hier en daar mooie stranden, en in het binnenland vind je een spectaculair vulkanisch landschap.

Dag 11

Accommodatie: Glocester Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het krater-schiereiland Seongsan Ilchulbong en de haenyeo-duiksters

Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen. Tip: Ga mee met een van de Jeju Eiland Bustours, die bijna dagelijks vertrekken vanuit Jeju Stad vanaf het Topdong Tourism Info Center. Bij de receptie van je hotel kun je navraag doen. Er is keuze uit een Oost-, West- of Zuidroute, en er gaat een Engelssprekende gids mee. Zo zie je in korte tijd de leukste bezienswaardigheden.

Dag 12

Accommodatie: Glocester Hotel - standaard kamer (LO)

Jeju, eiland van de hoogste berg Hallasan en talrijke "Olle" wandelroutes

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Tip: Ga wandelen in het binnenland, beklim Zuid-Korea's hoogste berg Halla-san (1950 m) of volg een van de maar liefst 26 blauw of geel gemarkeerde "Olle" wandelroutes verspreid over het eiland (boekje meestal verkrijgbaar bij de Jeju International Airport Tourist Information Desk).

Dag 13

Vlucht van Jeju naar Seoul

Nadat je bent uitgecheckt ga je op eigen gelegenheid per taxi of bus naar de luchthaven van Jeju. Per binnenlandse vlucht reis je terug naar Seoul.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie