Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Groepsreis Zuid-Korea in vogelvlucht

Terug Bekijk samenvatting

Wil je héél Zuid-Korea zien in korte tijd? Sluit je in Seoul aan bij deze busreis naar Bibimbap-hoofdstad Jeonju, de theevelden van Boseong, het oude Hahoe en het natuurpark Seoraksan. Je overnacht in comfortabele hotels. De meeste maaltijden, vervoer, excursies met entrees en Engelssprekende gids zijn inbegrepen.

Dag 1

Accommodatie: Aventree Jongno Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de moderne metropool Seoul

Deze rondreis / vakantie start bij aankomst in Seoul op Incheon International Airport. Je wordt opgewacht door een airport assistant, en gaat per Airport Limousine Bus naar je hotel. Je hotel ligt in de wijk Myeongdong, met vlakbij een metrostation. De rest van de dag kun je zelf invullen. Aanrader is een wandeling door de gezellige wijk Insadong met zijn vele kunstgaleries, antiekwinkels en kleine restaurantjes. De eerste avond is wellicht ook je kennismaking met de bijzondere, vaak heetgekruide Koreaanse keuken.

NB: Deze rondreis start eenmaal per week, uitsluitend op vrijdag. Deze internationale groepsreis gaat al door bij minimaal 1 deelnemer.

Dag 2

Accommodatie: Inter City Hotel - standaard kamer (LO)

Start rondreis met internationale groep, naar Gongju en Daejeon

Tussen 08:00 en 09:00u. word je in de lobby van je hotel opgehaald voor een mooie 7-daagse verzorgde bustour met internationaal gezelschap dwars door Zuid-Korea. Je eerste bestemming is Gongju, de historische hoofdstad van het Baekje-koninkrijk. Bij de boeddhistische monniken in de Magoksa Tempel geniet je van een Koreaanse thee-ceremonie. Deze tempel ligt in een prachtig berglandschap. Daarna bezoek je de beschilderde tombes van de Muryeong-koningen en het bergfort Gongsanseong uit de Baekje-periode. Je krijgt er een demonstratie boogschieten en na afloop reis je verder naar Daejeon, een van de vijf grootste steden van Zuid-Korea, waar je dineert en overnacht.

Dag 3

Accommodatie: Holiday Inn Gwangju - standaard kamer (LO)

Via Jeonju Hanok Village en de Tapsa Tempel naar Gwangju

Na het ontbijt reis je naar Jeonju voor een bezoek aan het Jeonju Hanok Village. Je vindt hier meer dan 800 traditionele Koreaanse huizen. Hier kun je je omkleden in een traditionele 'hanbok' voor op de (groeps-)foto. In Jeonju lunch je geheel in stijl met het traditionele rijstgerecht Bibimbap, dé lokale specialiteit. In de middag rijd je verder zuidwaarts naar de Tapsa Tempel in Jinan met zijn 80 stenen pagodes. Deze werden gebouwd door Lee Gapyong, een beroemde oude Koreaanse geleerde. Tenslotte rijd je naar de stad Gwangju voor je diner en overnachting.

Dag 4

Accommodatie: Hidden Bay Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de theevelden van Boseong en het schiereiland Yeosu

Vandaag neem je een kijkje bij de Boseong theeplantages, een mooi landschap van groene theevelden en cederbomen. Natuurlijk ga je ook de karakteristieke groene thee van Boseong proeven. Daarna maak je een wandeling door het Naganeupseong Folk Village, een openluchtmuseum van een typisch zuidelijk dorp met tal van traditionele huizen. Ook verken je het prachtige natuurpark Suncheonman Bay. Vanaf de Yongsan Obervatory kun je genieten van een schitterend uitzicht over dit kustgebied. Je dineert en overnacht op het zuidelijke schiereiland Yeosu.

Dag 5

Accommodatie: Haeundae Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Vanuit Yeosu via het Fort Jinjuseong naar Busan

Na het ontbijt maak je eerst een leuke tocht per kabelbaan over Yeosu en omgeving. Je geniet van het uitzicht over Yeosu-stad en de archipel rond de oude haven. Je reist verder naar het historische fort van Jinjuseong, dat een belangrijke rol speelde tijdens de Japanse invasie in 1592. Tenslotte ga je naar de havenstad Busan. Na de lunch heb je wat vrije tijd om het moderne Haeundae Beach te verkennen. Je dineert in een plaatselijk restaurant.

Dag 6

Accommodatie: Gyeongju Hilton Hotel - standaard kamer (LO)

Via het eiland Dongbaekseom naar het oude Gyeongju

Je neemt vanochtend op het mooie eiland Dongbaekseom een kijkje bij het Nurimaru APEC House. Vanaf daar is het een korte rit naar de mooie Bulguksa Tempel, een UNESCO werelderfgoed bij Gyeongju. In  Gyeongju zelf bezoek je het Gyeongju National Museum, het oude Cheomseongdae Observatorium en de karakteristieke groene Daereungwon heuveltombes of tumuli.

Dag 7

Accommodatie: Intercontinental Pyeongchang Hotel - standaard kamer (LO)

Via Andong Hahoe Folk Village naar Olympisch Pyeongchang

Door een mooi bergachtig landschap rijd je naar het oosten van Zuid-Korea. Eerst bezoek je Andong Hahoe Folk Village, een UNESCO Werelderfgoed. Het dorp behoorde tot de Ryu-clan en is beroemd om de traditionele huizen. Je bezoekt het Hanji Theme Park, eigenlijk een museum waar je ziet hoe op traditionele wijze papier (hanji) gemaakt wordt van Moerbeiboombast. Na afloop rijd je verder naar Olympisch Pyeongchang voor je diner en overnachting.

Dag 8

Accommodatie: Aventree Jongno Hotel - standaard kamer (LO)

Wandelen in het Seoraksan National Park en terug naar Seoul

In de ochtend bezoek je de Olympische Ski Jump Observatory van Pyeongchang, waarna je verder rijdt naar Yangyang voor een korte wandeling in het ruige Seoraksan National Park. Na de lunch keer je terug naar Seoul. Rond 18:00u. kom je aan bij het Lotte Seoul Hotel, waar deze internationale groepstour eindigt (diner niet inbegrepen). Op eigen gelegenheid ga je naar je hotel.

Dag 9

Vertrek uit Seoul

In de ochtend dien je na het ontbijt uit te checken uit je hotel. Hiermee eindigt je vakantie. Je gaat op eigen gelegenheid naar Seoul Incheon International Airport voor vertrek.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.