Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

22 Mei 2017 - Laos, Japan en Sri Lanka

3x Fietsen in Azië

Terug
Portret Ilja Wilmer
Ilja Wilmer

Weet veel over:

Fietsen, populair in Nederland en zeker in Azië een leuke manier om de omgeving te verkennen en de locals te ontmoeten. Onze reisexperts vertellen vanuit eigen ervaring waar je moet zijn!

1. Van eiland naar eiland in Zuid-Laos 

Wellicht een beetje cliché: als echte Nederlandse houd ik van fietsen. Nee, niet in de Nederlandse winter bij -5 graden, maar wel op reis door Azië bij aangename temperaturen.

Eén van de leukste plaatsen om te verkennen per fiets, is het 4000 eilanden gebied in zuid-Laos, ook wel Si Phan Don genoemd. Het gebied is een verzameling van eilandjes, ontstaan door de vertakkingen van de waterwegen van de Mekong. De meeste bewoonde eilandjes zijn auto-vrij, wat de fiets een ideaal vervoersmiddel maakt. De waterwegen hebben in de loop der jaren gezorgd voor stroomversnellingen, watervallen, rotspartijen en zelfs een enkel strandje. Sommige eilanden zijn door bruggen met elkaar verbonden. Voor een paar euro huur je een fiets en cross je over de eilandjes. De meeste eilandjes zijn niet erg groot, waardoor je niet kunt verdwalen. Toch loont het om een gids mee te nemen. De locals kennen doorgaans de mooiste plekjes en de beste fietsroutes van elk eiland. Fiets over zandpaadjes langs rijstvelden, kuddes waterbuffels, watervallen en door kleine dorpjes. Heerlijk! Een tip: check van tevoren of je banden hard genoeg zijn!

Reisexpert Ilja

2. Fietsen met het gezin over de Kibi Vlakte in Japan

Japanners zijn net als wij fervente fietsers. Wel is er het verschil dat ze links fietsen en je als fietser gebruik mag maken van het trottoir. De Kibi vlakte, net buiten het centrum van Okayama, is een heerlijk vlak stukje platteland met uitgestrekte velden en kleine, idyllisch gelegen heiligdommen en tempeltjes. Samen met mijn man en dochter van vier huurden we fietsen bij het treinstation. Het zadel van onze fietsen werd flink omhoog gezet, banden werden extra gecheckt en bijgepompt. Het fietsstoeltje was simpel, maar prima en de fietshelm paste. Onze rugzakken en flesjes water konden in het mandje voorop. Na wat uitleg over de route en een kaartje gingen we voor de langere route van 17 km.

We hadden heerlijk weer, blauwe lucht met wolkjes, ideaal om te fietsen. Onderweg was de fietsroute op verschillende plaatsen goed aangegeven. Het was april, kersenbloesemtijd en top hoogseizoen in Japan. We hadden dan ook rekening gehouden met heel veel fietsende toeristen, maar integendeel. We fietsten merendeel van de tijd zonder ook maar iemand om ons heen. Wat een heerlijk vrij gevoel gaf dat in dit,  voor ons onbekende, stukje natuur. We fietsten voornamelijk over fietspaden en hadden weinig last van auto verkeer.

In de verte zagen we een pagode met op de voorgrond prachtige perzikbomen, vol met paarskleurige bloesem. Dichter bij de pagode zagen we meerdere fietsen staan en zaten gezinnen te picknicken onder de grote kersenbomen. De kersenbomen stonden volop in bloei, witte bloesem blaadjes dwarrelden zo nu en dan naar beneden. We pakten onze zelf meegenomen boterhammen en drinken om ook onder de bloesem te picknicken. Onze dochter maakte al snel contact met andere kinderen en al rennend liepen ze elkaar na onder de bloesemregen. Wat een bijzonder moment!

Reisexpert Daphne

3. Fietstocht door de buitenwijk van Kandy in Sri Lanka

Onze agent ter plaatse heeft een nieuwe excursie ontwikkeld in Kandy die wij mogen uitproberen. Het is een fietstocht even buiten Kandy. We zijn wat sceptisch want het is nogal heuvelachtig hier. Hoe gaat de tocht eruit zien?

Een vrolijke gids wacht ons op en we stappen op de fiets. De tocht begint bovenop de berg dus het is vooral veel naar beneden fietsen en af en toe een heuveltje op. Ik heb meer pijn in m'n armspieren van het remmen dan dat ik mijn benen voel. Onderweg maken we leuke stops o.a. bij een kleermaker en een kapper. Niks toeristisch hier. We fietsen weer wat verder en nemen een kijkje bij mensen thuis die goed zijn in een bepaald ambacht. Soms is het mogelijk om wat te kopen maar de bezoekjes zijn vooral bedoeld om de ambachten te laten zien. Daarna worden we naar de tempel gebracht en als we de trap oplopen zien we dat er een picknick voor ons geregeld is. De vrouw van de gids heeft heerlijk gekookt en we genieten van de rust, het eten en het prettige gezelschap. Onze conclusie is dat het een leuke bijzondere excursie is die je kennis laat maken met de vriendelijke bevolking van Sri Lanka. Een aanrader!

Reisexpert Nathalie

Mocht je geïnspireerd zijn en willen weten wat de meest passende optie voor jou is? Onze reisexperts denken graag met je mee vanuit hun eigen ervaring!

Reisexpert

Weet veel over:

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

30 Nov 2016 - Japan

Kyoto in Japan, een bestemming op zich!

Lekker een week er tussen uit? Al snel denk je aan Ibiza of Lees verder

28 Maa 2017 - Japan

Op reis door de besneeuwde Japanse Alpen

Op naar de kou Daar ga ik weer! Deze keer reis ik af naar he Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.