Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

12 Oktober 2017 - China, Taiwan en Japan

De leukste familie excursies in Azië

Terug
Portret Anne VandeScheur
Anne VandeScheur

Weet veel over:

Een rondreis Azië maken met de kinderen? Voor wie nog twijfelt, onze reisexperts Anne, Daphne en Claudia delen hun tips en de leukste excursies voor families.

Speurtocht door de hutongs in Beijing – Anne
Op een bijzondere en creatieve manier de eeuwenoude straten van Beijing verkennen? Dan raad ik een avontuurlijke speurtocht aan! Samen met een Nederlandssprekende gids zoeken de kinderen de juiste route, aan de hand van een aantal informatieve vragen. Ondertussen geniet je zelf van de bijzondere sfeer in de authentieke Chinese wijken. Je wandelt de tocht van 3,5 kilometer in circa 3 tot 4 uur, afhankelijk van hoe snel de kinderen de weg vinden.

De hutongs in Beijing zijn traditionele woonwijken, waar mensen vaak al generaties lang woonachtig zijn. In de nauwe straatjes van voornamelijk laagbouw woningen, is het echte Chinese leven goed terug te zien. Oude Chinese vrouwtjes doen de was, terwijl hun mannen op kleine krukjes genieten van de bedrijvigheid op straat. Ondanks dat er vrijwel geen verkeer door de hutongs rijdt, is er vaak toch een gezellige drukte op straat. Misschien kom je onderweg mannen en vrouwen tegen die een potje schaak spelen. Of laat de kinderen kennis maken met een traditioneel spelletje Mahjong! Verderop in de wijk legt de gids uit hoe het verschil tussen arm en rijk terug te zien is in onder andere de huizen en de poorten van de hutongs. Maak ook eens een praatje met een bewoner van de hutong of koop een potje verse yoghurt bij een straatverkoper. Laat de kinderen ontdekken waar de toegangspoorten zich bevinden en neem zelf de tijd om deze mysterieuze, maar zeer imposante bouwwerken te bekijken.

Het is een heuse speurtocht, met interessante vragen en weetjes. Een ideale manier om tijdens een familierondreis je kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het traditionele Chinese leven!

Dansende robots in Tokyo - Daphne
Wil je iets bizars meemaken, dan is het bijwonen van een show in een robot restaurant een absolute must! Zeker voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar is dit een groot spektakel. Te bizar en waanzinnig voor woorden en alleen mogelijk in Tokyo, Japan.

Shinjuku is the place to be. Tussen alle neonverlichting zijn de robot restaurants niet te missen. Er worden elke avond vanaf 16:00 uur, vier shows opgevoerd. Zorg dat je er snel bij bent want de shows zijn gauw uitverkocht. De hele ruimte is een en al bling bling, met over-the-top decoratie en daarom juist een must-see. Voordat de show begint drinken we een drankje in de zeer blinkende decoratieve wachtruimte. Er komt een ‘robot band’ met zangeres optreden. Ze spelen een relaxed nummer. Een leuke opwarmer.

De benaming robot ‘restaurant’ komt trouwens niet helemaal overeen met de show. Het heeft geen uiterlijk van een restaurant en je zit op een soort kleine tribune vanwaar je de show van zeer dichtbij bijwoont. Heel kleinschalig allemaal. Er worden enkele simpele snacks verkocht zoals hotdogs, popcorn en drinken. Er worden koptelefoons uitgedeeld voor mensen die minder van een vol volume houden, want Japanners zijn daar dol op. De show gaat beginnen, lichten worden gedimd en op de lange zijwanden wordt een verhaal in het Engels weergegeven over een aankomend gevecht tussen robot volkeren. Zodra de introductie is afgelopen komen er vanuit beide kanten enorme robots voor het publiek langs gelopen. Ze vechten, zwaaien met zwaarden en laserstralen vullen de ruimte. Eén van de robot volkeren wint en vervolgens begint het volgende optreden. Danseressen staan op enorme wagens en spelen op grote neonverlichte drums. Op de voorgrond dansen robots en er vliegen laserstralen door de ruimte. Dan wordt het muisstil en komt er een reusachtige dinosaurus robot aangelopen. Stoom komt uit zijn neusgaten en met zijn lange nek zwaait hij over het publiek. Je kunt hem bijna aanraken. De lichten gaan weer aan en er volgt een korte pauze. Je kunt even naar het toilet en nog wat snacks kopen. Als de tweede helft begint, komen er meerdere robots op die allemaal dansen en springen. Vervolgens komen er danseressen en wordt de ruimte meer en meer gevuld met laserstralen en dansende en muziek spelende artiesten. Wat een gave afsluiting. Vol adrenaline verlaat ik de show op weg naar avondeten. Wat een gekte hier in Tokyo!

Ontdekkingstocht door het binnenland van Taiwan – Claudia
Bij een rondreis met kinderen denk je wellicht niet direct aan Taiwan als reisbestemming. Toch besloot ik om samen met mijn gezin Taiwan te ontdekken. Per huurauto reisden we in twee weken tijd het eiland rond. Al snel kwam ik er achter dat het binnenland veel te bieden heeft voor jonge kinderen.

Onze reis begint uiteraard in Taipei, de grote hoofdstad van Taiwan. Na de drukte van de grote stad achter ons te hebben gelaten, reizen we door naar de watervallen van Xiao Wulai. Vanuit de auto zien we in de verte de grote glazen loopbrug. Mijn dochter is meteen enthousiast en onder de indruk. Bij aankomst blijkt het toch even spannend, maar uiteindelijk durft ze de stap te zetten! Terwijl we over de glazen panelen lopen, genieten we van het prachtige uitzicht over de watervallen. Ook als we in de middag verder reizen, blijft ze vertellen over deze avontuurlijke ervaring. Via de fruitplantages en de theevelden reizen we de dagen daarna zuidwaarts. Bij het Sun Moon Lake besluiten we een aantal dagen te blijven. We maken een plezierige fietstocht om het meer, met prachtige panoramische uitzichten. Als afsluiting van de reis brengen we een bezoek aan het Formosan Aboriginal Culture Village, een absolute aanrader voor zowel de ouders als de kinderen! Terwijl wij genieten van een folklore dansshow, maken de kinderen een ritje in de Caribbean Splash. Het themapark biedt naast de verschillende attracties ook een goede kijk op de oude cultuur van Taiwan. Op grote hoogte ervaren we een dag later het adembenemende uitzicht over het berglandschap rondom het Sun Moon Lake vanuit de kabelbaan. We blikken terug op een veelzijdige reis door Taiwan met het hele gezin!

Genoeg te beleven in Azië als gezin vinden wij. Niet meer twijfelen dus, het levert je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring op!

Reisexpert

Weet veel over:

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

30 Nov 2016 - Japan

Kyoto in Japan, een bestemming op zich!

Lekker een week er tussen uit? Al snel denk je aan Ibiza of Lees verder

29 Aug 2017 - Japan

Onbegrijpelijk Japan

Na twee eerdere pogingen, die om uiteenlopende redenen mislu Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.