Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

06 Juni 2024 - Japan

5 redenen om Kamakura in Japan te bezoeken

Terug
Portret Mike Meijer
Mike Meijer

Weet veel over: Japan en Zuid-Korea

Japan is fascinerend en nergens mee te vergelijken. Het land van sushi, tempels en hypermoderne technologische ontwikkelingen trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Het heeft honderden trekpleisters, wat er ook direct voor zorgt dat het plannen van een reis een hele opgave kan zijn. Ik vertel je graag over mijn persoonlijke hoogtepunt: het authentieke Kamakura. Wat mij betreft mag je deze bestemming écht niet missen!

Authentieke ervaring

Wie in Japan is, zal een ding zeker opvallen: het is druk. Japan zelf telt al meer dan 125 miljoen inwoners. Daarbovenop komen ook nog eens miljoenen toeristen die het land jaarlijks bezoeken. Vaak kom je op toeristische plekken in het land dus erg veel mensen tegen. In Kamakura is dat anders. Hier vind je zeer indrukwekkende toeristische attracties, zonder hordes mensen. Je krijgt het gevoel meer van het gebaande pad te gaan. Dit is ook dé plek om te overnachten in authentieke Japanse accommodaties en jezelf onder te dompelen in de Japanse cultuur.

Makkelijk te bezoeken als dagtrip vanuit Tokyo

Kamakura ligt op slechts een uurtje met de metro vanuit centraal Tokyo. Hierdoor is een dagje Kamakura ideaal te combineren met een bezoek aan deze indrukwekkende metropool. Toch raad ik aan om minimaal één nachtje te verblijven in Kamakura. Ervaar de échte Japanse cultuur zodra de meeste bezoekers, die Kamakura wel als dagtrip bezoeken, zijn teruggekeerd naar de hoofdstad.

Rijke historie van Kamakura

Wanneer je Kamakura bezoekt, heb je het gevoel in een openluchtmuseum te zijn beland. De stad staat vol met tempels die stammen uit het Kamakura-tijdperk in de 12e en 13e eeuw. Gedurende deze periode was de stad hét machtscentrum van Japan. Waan jezelf voor even terug in de tijd. Een bezoek aan Diabutsu (beter bekend als de grote Boeddha) is daarbij een must en ook de zeer indrukwekkende Hasedera tempel mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kamakura.

Meer dan alleen tempels

Kamakura heeft meer te bieden dan alleen tempels. Het is namelijk ook een populaire bestemming voor de lokale inwoners van Tokyo om te ontsnappen van de drukte. Door de ligging aan het stand is het de ideale plek om tot rust te komen. Een aanrader is Shonan Beach, dat bekend staat als de beste surfplek van Japan. Ook is de bergachtige omgeving van Kamakura onder de locals een populair gebied om te wandelen. Kom je liever helemaal tot rust? Ga dan naar de onsen (warmwaterbron) op het nabijgelegen schiereiland Enoshima. Ook kun je op dit eiland een klim maken en met wat geluk zelfs de iconische berg Mt. Fuji bewonderen.

Culinair Kamakura

Voor wie het nog niet wist: Japanners houden van eten. Niet voor niets staat de Japanse keuken wereldwijd bekend als een van de smaakvolste ter wereld. In Japan zelf merk je dat elke regio gespecialiseerd is in een eigen gerecht, zo ook Kamakura. De lokale specialiteit heet Shirasu. Shirasu is een kleine doorzichtige vissoort die veel gevangen wordt in de wateren rond de stad. Kies uit de vele opties, zoals de Shirasu-omelet of Shirasu-don (een kom dampende rijst gegarneerd met Shirasu). Lokale gerechten uitproberen is vaak de beste manier om kennis te maken met de cultuur en je te verbinden met de bevolking. Dus ook dit is wat mij betreft een absolute aanrader.

Reisexpert

Voor avontuur kun je me ’s nachts wakker maken! Na vele reizen gemaakt te hebben, vond ik mijn passie in het verre oosten. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen Japan minstens een keer gezien moet hebben. De unieke cultuur, technologische ontwikkelingen en overheerlijke keuken, de perfecte combinatie voor een onvergetelijke reis.

Weet veel over: Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.