Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

03 Januari 2020 - Japan en Vietnam

De best gelezen blogs van 2019

Terug
Portret Francien ten Hulscher
Francien ten Hulscher

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland

Samen met collega Jesse ben ik aan het brainstormen welke blogs we voor het jaar 2020 kunnen schrijven. Natuurlijk vragen we onze reisspecialisten hun kennis en ervaring te delen, maar kunnen wij als marketingafdeling ook niet iets betekenen? Cijfers, diagrammen en statistieken; daar kunnen wij wel wat mee. Maar ja, wat hebben onze klanten daar aan? Ondertussen denken we terug aan de blogs van 2019 en dan opeens weten we het: lijstjes. Jullie zijn er gek op en wij stiekem ook. Dus hierbij het lijstje met een klein beetje statistieken, maar vooral veel leuke info van onze reisspecialisten:

De best gelezen blogs van 2019.


1. Met een huurauto door de Japanse Alpen

Steeds vaker regel ik voor klanten een huurauto in Japan. Het is natuurlijk een hele comfortabele manier van rondreizen die je veel vrijheid geeft. Japan is een land wat is ingesteld op het openbaar vervoer. Zo reist dan ook bijna iedereen het land door, inclusief de Japanners zelf. Wat overigens zeer goed en efficiënt geregeld is in Japan. Het grote voordeel van een eigen huurauto in Japan is eigenlijk dat je eenvoudig op plekken kunt komen waar de massa niet naar toe gaat. Authentieke dorpjes en mooie natuurparken. Tijd om achter het stuur te kruipen en zo zelf te ervaren hoe het is om door Japan te rijden met een auto. Lees hier de hele blog verder.

2.  6 plekken in Vietnam waar je geslapen moet hebben

Slapen op een bijzondere plek maakt je reis nog leuker. Denk bijvoorbeeld aan een lodge midden tussen de rijstvelden, een overnachting op een boot in Halong Bay of een luxe homestay op het Vietnamese platteland. Er zijn tal van leuke mogelijkheden in Vietnam die een toevoeging zijn aan je reis. In dit blog vertel ik je over mijn persoonlijke favoriete overnachtingen in Vietnam.

3.  Tokyo op klompen; op stap met een Nederlandse local

Achteraf had het nóg wat beter gekund. Mijn planning was gebaseerd op een wat rooskleurig beeld van omgaan met tijdsverschil en vermoeidheid na de vlucht. Maar zelfs onder deze ‘barre’ omstandigheden was de excursie met een Nederlandse gids in Tokyo een hoogtepunt van onze reis. Bovendien was het dé ideale start van een tocht door Japan. Ik kan het iedereen aanraden. Aankomen in Japan is toch een beetje alsof je op een andere planeet landt. Zeker wanneer je er nooit eerder bent geweest. Door een introductie van iemand met dezelfde taal en vooral ook cultuur, is het een spoedcursus wegwijs raken. De hele reis hebben we daar plezier van gehad. Lees hier de hele blog verder.

4.  Reizen door Vietnam met eigen gids en chauffeur

Twee weken naar Vietnam! Ik heb er zin in en ben heel benieuwd wat me te wachten staat. Er gaan best wel wat toeristen naar Vietnam en ik vraag me af wat ik daar van zal zien. Natuurlijk hoop ik naast groene rijstvelden en beboste bergen in de kleine dorpjes een andere cultuur te treffen. Zal ik verrast worden? Zijn de mensen aardig? Lees hier de hele blog verder.

5.  Het Noto schiereiland verkennen vanuit Kanazawa

Een bezoek aan het Noto schiereiland (Noto Peninsula) staat al een tijdje op mijn bucketlist. Het schiereiland ligt niet ver van Kanazawa en het lijkt me een ideale dagtocht met de huurauto. Bij de voorbereiding van mijn studiereis naar Japan plan ik een extra dag in Kanazawa zodat we het onbekende Noto schiereiland kunnen gaan ontdekken.

Het schiereiland ligt in de Japanse Zee ten noorden van Kanazawa. We stappen in onze huurauto en binnen 30 minuten bereiken we het schiereiland. De snelweg E86 loopt langs de kust en we genieten van de uitzichten. Links van ons zien we het strand en de zee en aan de rechterkant het groene binnenland. Al snel krijgen we het zon-zee-strand vakantiegevoel. Dit belooft een leuke dag te worden. Lees hier de hele blog verder.

Zonsop- en ondergangen, van zo'n uitzicht kom ik helemaal tot rust. Reizen heeft mij van een voorzichtig meisje, een vrouw gemaakt die haar grenzen verlegt. Letterlijk en figuurlijk! Een rondreis met de auto en willekeurig uitstappen op plekken die er tof uit zien, dat is het ultieme vakantiegevoel voor mij.

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

19 Nov 2018 - Japan

Overnachten in Japan: van traditioneel guesthouse tot luxe verblijf

Mijn accommodatie bij aankomst, de eerste keer in Japan, her Lees verder

07 Jun 2018 - Vietnam

“50 shades of green” in Vietnam

Als we op inspectiereis gaan zijn we altijd op zoek naar bij Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.