Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

06 Augustus 2019 - Japan

Het Noto schiereiland verkennen vanuit Kanazawa

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Lapland

Een bezoek aan het Noto schiereiland (Noto Peninsula) staat al een tijdje op mijn bucketlist. Het schiereiland ligt niet ver van Kanazawa en het lijkt me een ideale dagtocht met de huurauto. Bij de voorbereiding van mijn studiereis naar Japan plan ik een extra dag in Kanazawa zodat we het onbekende Noto schiereiland kunnen gaan ontdekken.

Het schiereiland ligt in de Japanse Zee ten noorden van Kanazawa. We stappen in onze huurauto en binnen 30 minuten bereiken we het schiereiland. De snelweg E86 loopt langs de kust en we genieten van de uitzichten. Links van ons zien we het strand en de zee en aan de rechterkant het groene binnenland. Al snel krijgen we het zon-zee-strand vakantiegevoel. Dit belooft een leuke dag te worden.  

Chirihama Beach
Bij één van de vele wegrestaurants besluiten we een stop te maken want we willen graag even een stuk over het strand lopen. Tot mijn verbazing zie ik opeens een touringcar over het strand rijden en even later enkele auto’s. We blijken bij Chirihama Beach te zijn. De enige plek in Japan waar het toegestaan is om met je auto over het strand te rijden. Een snelweg over het strand dus.

Hatago Iwa rotsen
Al snel merken we dat het schiereiland groter is dan we dachten. De wegen zijn uitstekend maar de afstanden zijn flink. Dat betekent dat we keuzes moeten maken wat we willen zien vandaag. We stellen de navigatie in op de Hatago Iwa rotsen aangezien deze op ons wensenlijstje staan. De ruige kustlijn is hier prachtig en opeens doemen er twee verweerde rotsen op in zee. De twee Hatago Iwa rotsen zijn verbonden door een touw en op de grootste rots staat een klein heiligdom. Men zegt dat de 2 rotsen een getrouwd paar voorstellen.

De legende luidt dat deze rotsen zijn gemaakt toen de god van textiel werd verrast door bandieten in de bergen. Hij gooide zijn textiel in de zee en dit veranderde in de rotsen die we vandaag zien. Textiel is al honderden jaren een belangrijk exportartikel voor het schiereiland Noto. Vooral tijdens de Edo periode stond Noto bekend om de productie van enkele van de hoogste kwaliteitsstoffen in heel Japan.  

De groene binnenlanden
Zodra je de kustweg afslaat rij je direct het groene binnenland in. Steile bergen met groene rijstvelden in de valleien domineren het landschap. De slaperige vissersdorpjes zijn niet zo interessant maar genieten van de natuur is hier een echte aanrader. Ik heb spijt dat we geen overnachting op het schiereiland hebben gepland want we komen tijd te kort vandaag. Ik kan me voorstellen dat hier prachtige wandelingen te maken zijn.

De rijstvelden van Shiroyone Senmaida
Een andere plek die op ons wensenlijstje staat zijn de rijstvelden van Shiroyone Senmaida. We hebben van te voren prachtige plaatjes gezien van rijstvelden op een steile rots aan de kust. Dit willen we natuurlijk met eigen ogen zien. Vanaf de Hatago Iwa rotsen is het een auto rit van een uur en een kwartier. We kiezen voor de 249 weg want die voert ons nog een stuk langs de kust. Nog steeds komen we weinig toeristen tegen, laat staan westerse toeristen. Onderweg zijn er regelmatig “scenic view points” waar je kan stoppen. Het is lastig om niet overal een stop te maken maar anders komen we echt in tijdnood.

Aangekomen bij de rijstvelden van Shiroyone Senmaida zien we voor het eerst een buslading (Japanse) toeristen. Er is een winkel en een restaurant waar je wat kan eten. Vanaf de hooggelegen parkeerplaats heb je een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Er zijn 1004 kleine rijstvelden op een steile helling die uitlopen in de Japanse Zee. Wat een prachtig uitzicht! Omdat de berg zo steil is wordt alles hier met de hand gedaan. Het is onmogelijk om machines in de velden te krijgen. We besluiten een  wandeling te maken langs de rijstvelden. Hoe verder je naar beneden loopt hoe minder mooi het uitzicht wordt maar het is fijn om even langs de zee te lopen. We maken een praatje met één van de boeren die hier aan het werk is en lopen daarna rustig terug naar onze auto. Een steile klim omhoog.

In de wintermaanden staan de rijstvelden leeg maar ze hebben een slimme oplossing gevonden om ook in die maanden toeristen te trekken. De rijstvelden worden met duizenden led lampjes uitgelicht. Op foto’s zien we dat dit een spectaculair resultaat geeft.

Na een noodle soepje met uitzicht over de rijstvelden en de zee is het tijd om weer terug te rijden naar Kanazawa.

Is het Noto schiereiland een bezoek waard?
Het Noto schiereiland is zeker een bezoek waard. Het is een toevoeging op je Japan reis omdat het een totaal andere omgeving is dan de rest van Japan. En bovendien is het nog niet ontdekt door toeristen. Omdat het schiereiland zo groot is raad ik sterk aan om van te voren een planning te maken van de dingen die je wil zien. Mocht je genoeg tijd hebben, plan dan een extra nacht in op het schiereiland.  Je zal niet teleurgesteld worden.

Reisexpert

Mijn eerste ochtend in Lapland zal ik nooit vergeten. We stapten op de sneeuwscooter voor een tocht door het besneeuwde landschap waar de bomen op sneeuwpoppetjes leken. De lucht kleurde roze, oranje en paars. Vanaf dat moment was ik verliefd op Lapland en ik doe ik niets liever dan mooie reizen organiseren naar Lapland en vertellen waar je het beste naar toe kan gaan.

Weet veel over: Lapland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

15 Jul 2019 - Japan

Met een huurauto door de Japanse Alpen

Steeds vaker regel ik voor klanten een huurauto in Japan. He Lees verder

15 Maa 2018 - Japan

Subtropische eilanden van Japan

Het zand tussen de tenen, prachtige blauwe wateren, snorkele Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.