Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

14 Mei 2018 - Taiwan

Per huurauto door Taiwan

Terug
Portret Joke ter Weele
Joke ter Weele

Weet veel over:

Als we aankomen op de internationale luchthaven Taoyuan bij Taipei valt de warmte als een deken over ons heen. Oei, dat is even wennen. Na een dagje rustig acclimatiseren in Taipei gaan we beginnen aan ons avontuur per huurauto door Taiwan.

Keurig op de afgesproken tijd wordt de auto ’s ochtends in ons hotel afgeleverd en krijgen we een korte uitleg over de auto en het navigatiesysteem. Vooral dat laatste is nog wel even puzzelen hoor, want je voert geen namen of adressen in, maar coördinaten…. en dat vereist enige oefening! Toch handig om ook een ouderwetse wegenkaart mee te nemen, al was het maar voor het overzicht. Overigens is het niet erg om een keer verkeerd te rijden of te verdwalen. Iedereen is super vriendelijk en behulpzaam. Zelfs als je geen Chinees spreekt kom je met handen en voeten ook een eind, zo bleek. Én je komt nog eens op onverwacht mooie plekken.

Van tevoren heb ik nog getwijfeld of het wel zo’n goed idee zou zijn om zelf achter het stuur te kruipen op Taiwan. Ik heb lang geleden met mijn ouders enkele jaren op Taiwan gewoond en herinner me nog de chaotische taferelen in het verkeer in Taipei destijds….. Maar gelukkig, er is sindsdien veel verbeterd: er zijn tegenwoordig verkeersregels en zo te zien houdt iedereen zich eraan!

Om Taipei uit te komen moeten we ons evengoed nog door het drukke verkeer heen wurmen, maar op de borden staan plaatsnamen gelukkig in het Chinees én Engels aangegeven en eenmaal op de snelweg gaat alles soepeltjes. Hier en daar moet tol betaald worden.

Zodra we de snelweg verlaten richting het hooggelegen Sun Moon Lake wordt het landschap mooier. De weg slingert zich door een ruig berglandschap met weelderige subtropische plantengroei en we passeren uitgestrekte bossen en theeplantages. Als we even uitstappen om te pauzeren lijkt het op deze hoogte ook ietsje koeler.

In de loop van de middag bereiken we ons gezellige hotel aan het Sun Moon Lake. Dit schilderachtig mooie meer is heel populair bij zowel buitenlandse toeristen als de Taiwanezen zelf. Maar ons hotel ligt op een rustige plek. De sfeer is hier gemoedelijk, en buiten in de tuin genieten we van een drankje. De volgende ochtend vroeg, als het nog koel is, laten we de auto staan en maken we een heerlijk fietstochtje langs het meer, een échte aanrader.

Onze volgende etappe voert over de Central Cross-Island Highway door het enorm ruige en bergachtige binnenland richting de oostkust van Taiwan. Een lange en inspannende rit, maar met prachtige vergezichten. Halverwege passeren we de boomgrens en zien we tot onze verbazing zelfs weidegebieden met hier en daar vee. Bij de hooggelegen Chingjing Farm strekken we even de benen en genieten we van het uitzicht. Op ons gemak rijden we verder en aan het eind van de dag komen we aan in de beroemde Taroko Kloof, een stijl marmerravijn. De weg slingert langs de loodrechte wanden van het ravijn omlaag, best spannend! Het luxe Silks Place Hotel in de kloof is na deze lange dag een welkome oase van comfort en rust.

Vanuit de Taroko Kloof daalt de weg verder af naar de oostkust. We besluiten langs de kust een rondje naar het zuidelijke Yuli en Taitung te maken. De kust is hier mooi en rotsachtig, leuk voor fotostops en korte wandelingen. We rijden vanaf Yuli een stukje landinwaarts de bergen in voor een mooie wandeling over hangbruggen door het subtropische oerwoud langs het Walami Trail, geweldig mooi!

De volgende dag keren we terug in noordelijke richting en rijden we Hualien voorbij langs de Pacific. Wat een landschap en wat een uitzicht! De weg naar Yilan lijkt hoog tegen de bergwand geplakt die loodrecht uit de Pacific oprijst. De bergwanden zijn hier en daar wel duizend meter hoog. Vroeger was het een griezelig smalle weg, maar gelukkig is deze in de loop der jaren waar mogelijk verbreed en veiliger gemaakt.  Maar spectaculair blijft het…we stoppen een paar keer om foto’s te maken. Aangekomen in Yilan lassen we een pauze in en komen we even bij tijdens de lunch. Dan rijden we de bergen weer in en komen we aan in het oude mijnstadje Jiufen in het noorden.

Na zo veel natuur zijn we weer terug in een meer stedelijke omgeving. Onze reis zit er bijna op. Tijd voor een lekkere maaltijd in een lokaal Tea House. Onder het genot van een heerlijk kopje thee maken we de balans op. Wat ons betreft is het helemaal waar: om het maximale uit onze reis door Taiwan te halen was de huurauto ideaal. Het geeft je nét dat beetje vrijheid en daar hebben we erg van genoten. Wil je alleen naar Taipei en de andere grote steden aan de westkust, dan kun je prima met de trein reizen. Maar eigenlijk mag je het prachtige binnenland en de oostkust niet overslaan, en daarvoor is de huurauto een échte aanrader.

Zelf per huurauto Taiwan ontdekken? Neem een kijkje op onze Taiwan rondreis pagina en vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Reisexpert

Weet veel over:

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Jan 2018 - Zuid-Korea

Per huurauto door Zuid-Korea

Om het maximale uit onze reis door Zuid-Korea te halen was e Lees verder

01 Feb 2018 - Japan

Selfdrive Japan: mogelijkheden en voordelen

Zelf rijden in Japan is echt een aanrader! Wie van vrijheid Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.