Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

12 April 2018 - Vietnam

3 leuke uitstapjes vanuit Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Lapland

Ho Chi Minh-stad (Saigon) is een stad van contrasten waar koloniale gebouwen uit de Franse tijd, Chinese tempels en moderne architectuur hand in hand gaan. Een heerlijke stad om rond te dwalen maar vergeet vooral niet om de omgeving te verkennen. Hieronder volgen mijn 3 favoriete uitstapjes vanuit Ho Chi Minh-stad.

De Cu Chi tunnels van de Vietcong
Op ongeveer een uur rijden van Ho Chi Minh-stad zijn de Cu Chi tunnels te vinden. Een groot tunnelcomplex waar duidelijk wordt welke betekenis de guerrillatunnels tijdens de Vietnam oorlog hebben gehad. Ze vormen een meer dan 200 km lang ondergronds tunnelnetwerk, dat in de guerrilla-strijd door de Vietcong tegen de Amerikanen werd gebruikt.

Bij aankomst loop je met een gids door de jungle over het terrein. Je ziet er onder andere boobytraps en wapens en aan de hand van kaarten krijg je uitleg hoe het er aan toe ging. Het leuke van deze trip vind ik de goede uitleg die de gidsen geven. Je krijgt een ontzettend goed beeld over het leven in de tunnels. Het waren niet alleen de strijders tegen de Amerikanen die hier leefden maar hele families. Er waren zelfs scholen, ziekenhuizen en keukens aanwezig. Wat me vooral opvalt is hoe slim de Vietnamezen waren. De tunnels liepen gewoon onder de Amerikaanse kampen door want daar werd uiteraard niet gebombardeerd.

Van te voren had ik wel wat twijfels over mijn bezoek aan de tunnels want kruipen door tunnels is niet mijn favoriete hobby. Gelukkig is het daadwerkelijke kruipen door de tunnels een optionele bezigheid die aan het eind van de tour gedaan kan worden. De tunnels zijn iets breder gemaakt voor de toeristen en overal zijn mogelijkheden om weer naar boven te komen. 

Varen en fietsen door de Mekong Delta
De Mekong Delta is een zeer vruchtbaar gebied‚ waardoor er in het vlakke‚ gevarieerde en waterrijke landschap overal uitgestrekte rijstvelden‚ kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Maar waar het voornamelijk om draait in deze delta zijn de drukbevaren waterwegen. Meer dan honderden longtailboten en kleinere vaartuigjes zorgen voor het transport op deze rivier en daarmee voor de welvaart in de omgeving. Op de drijvende markten verhandelt de lokale bevolking hun gewassen. Vanuit Ho Chi Minh-stad is het mogelijk om een dag excursie te maken naar de delta maar eigenlijk is het veel leuker om een 2-daagse tour te doen met een overnachting in Cantho. Ook is het mogelijk om in 3 dagen via de Delta naar Phnom Penh te varen, de hoofdstad van Cambodja.

Varen, fietsen en wandelen door de Mekong Delta in Zuid-Vietnam geeft mij het gevoel dat ik ECHT in Vietnam ben. Heerlijk op een bootje geniet ik van de drukte langs en op het water. Kinderen zwaaien vrolijk en op de drijvende markt kijk ik mijn ogen uit. Dit is geen drijvende markt voor toeristen maar een markt waar de lokale Vietnamezen hun inkopen komen doen. Boten vol ananassen en rijst trekken aan me voorbij. Het fruit mag vaak even geproefd worden voordat je het koopt. Aan wal stap ik op de fiets om een kijkje te nemen in de kleine dorpjes. Overal zijn kleine fabriekjes te vinden die bezocht kunnen worden. Ik maak een stop bij fabriekje waar snoepjes van rijst worden gemaakt. Leuk om het hele proces te zien en vooral lekker om even te proeven.

De kleurrijke Cao Dai tempel in Tay Ninh
Ruim 2 uur rijden vanuit Ho Chi Minh-stad is de kleurrijke Cao Dai tempel te vinden. De Cao Dai Tempel is gebouwd tussen 1933 en 1955 en uitbundig gedecoreerd. In de volksmond heet de tempel ook wel het `Heilige Zien' vanwege het grote alziende oog dat boven het portaal op de voorzijde is geschilderd. Het bijzondere aan deze tempel is het unieke geloof wat hier wordt gepraktiseerd. De bevolking heeft elementen van verschillende andere godsdiensten verenigd tot een eigen geloof. De herkenbare tempels zijn op verschillende plekken in de grensstreek met Cambodja terug te vinden. Meerdere keren per dag is er een ceremonie die bijgewoond mag worden.

Vanaf een balkon kijk ik neer op het tafereel dat zich in de tempel afspeelt. Ik heb mijn bezoek zo gepland dat ik een ceremonie kan bijwonen. De gelovigen zijn gehuld in witte, rode, blauwe en gele gewaden en het is me niet helemaal duidelijk wat er allemaal gebeurt. Volgens de gids wordt tijdens het gebed “het oog” aanbeden. Het heilige oog symboliseert God en heeft het Ying en Yang icoon in de pupil. Het is een oogverblindend plaatje en een bijzondere ervaring.

Zelf één van deze excursies maken?
Heb je na het lezen van dit blog ook zin om één van deze Vietnam excursies te maken? Al deze excursies zijn in te passen in de Vietnam reizen waarbij een bezoek aan Ho Chi Minh-stad op het programma staat. Vraag één van onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Reisexpert

Mijn eerste ochtend in Lapland zal ik nooit vergeten. We stapten op de sneeuwscooter voor een tocht door het besneeuwde landschap waar de bomen op sneeuwpoppetjes leken. De lucht kleurde roze, oranje en paars. Vanaf dat moment was ik verliefd op Lapland en ik doe ik niets liever dan mooie reizen organiseren naar Lapland en vertellen waar je het beste naar toe kan gaan.

Weet veel over: Lapland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Jul 2016 - Vietnam

Het groene pareltje in Vietnam dat Mai Chau Eco lodge heet

Het is acht uur in de ochtend. Na een aantal mooie dagen in Lees verder

06 Jul 2017 - Vietnam en Japan

Van Vietnamese spring roll tot Japanse sushi roll

Dumplings, roti, curry, noodles… allemaal gerechten d Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.