Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

06 November 2019 - Vietnam en Bhutan

Combineer twee bestemmingen in één reis

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Lapland

Dat VNC interessante en mooie bestemmingen heeft wist je natuurlijk al. Maar misschien realiseert niet iedereen zich dat sommige landen ook heel goed te combineren zijn in één reis. We hebben een paar van de leukste combinaties voor je op een rijtje gezet. Enkele liggen voor de hand en aan andere combinaties heb je misschien nooit gedacht. Ook zijn er bestemmingen waarvan het logisch lijkt om ze in één reis te bezoeken, behalve dat het reistechnisch onmogelijk is. Ik noem bijvoorbeeld Noord- en Zuid-Korea. Daarom is reizen zo interessant, je leert veel over de wereld met alle mogelijkheden en onmogelijkheden. De ene grens is de andere niet.

Zuid-Korea en Japan

Eén van de populairste combinatiereizen van VNC is de reis naar het verre oosten die Zuid-Korea en Japan combineert. We krijgen er heel enthousiaste reacties over. Ze hebben cultuur gemeen, maar er zijn ook verschillen. Zuid-Korea associeer ik in eerste instantie misschien vooral met industrie. Minder bekend is dat het een land is met een eeuwenoude cultuur. Je reist langs keizerlijke monumenten en prachtig gelegen tempels. Een contrast met moderne steden, zoals Seoul. Je stapt in de havenstad Busan op de snelle boot naar het Japanse Fukuoka. Japan is super fascinerend en laat zich moeilijk begrijpen. Je ziet een hightech façade waar een zeer traditionele wereld van Samoerai-kastelen en soms ondoorgrondelijke omgangsvormen achter schuil gaat. Dompel je onder in twee landen, waar je je af en toe vervreemd zult voelen.

China en Vietnam 

Tot voor kort had ik zelfs niet op mijn netvlies staan dat China en Vietnam aan elkaar grenzen (oeps…). In mijn beleving zijn het twee landen die ver van elkaar afstaan qua cultuur. Het luchtige vrolijke Vietnam en het wat zwaardere, grote, meer monumentale China. Dit voorjaar was ik in het noorden van Vietnam en waren we dicht bij China. De natuur loopt prachtig over, maar als je hier de grens oversteekt zie je echt verschillen. De mensen die in de grensgebieden wonen, zijn trouwens vaak al eeuwenlang met elkaar verbonden. Voor hen vallen tegenstellingen juist weer weg.
Mooie natuur en de kleurrijke lokale bevolking staan centraal tijdens deze reis. Via het zuiden van China reis je per privé auto met chauffeur de groene bergen van Vietnam in.

Nepal en Bhutan

Spectaculair is de combinatie van de twee prachtige Himalaya landen Nepal en Bhutan. Je reist in beide landen per privé auto met chauffeur langs de hoogtepunten. In Nepal bezoek je het drukke, krioelende Kathmandu én de jungle van Chitwan. De stad Pokhara ligt aan een meer aan de voet van het immense Annapurna-massief. Hier heb ik me vergaapt aan de hoge bergen aan de horizon. Deze zie je ook vanuit de lucht, wanneer je van Kathmandu naar Paro in Bhutan vliegt. Dit mysterieuze gesloten land is beroemd om het bruto nationaal geluk. Hier is het een en al cultuur snuiven. Naast indrukwekkende kloosters en groene valleien zijn het vooral de ontmoetingen met de lokale bevolking die je bij blijven.

Vietnam en Cambodja

Eén van mijn persoonlijke favoriete combinaties is onze reis naar Vietnam en Cambodja. Waarom? Onder andere omdat je via de Mekong rivier de grens tussen Vietnam en Cambodja oversteekt. Hoe leuk is het om varend een land binnen te komen.  

Startpunt is de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Je reist van noord naar zuid, en ontdekt absolute hoogtepunten als Halong Bay en de oude keizerstad Hué bekend om zijn mooie paleizen en pagodes. In Hoi An zijn mijn favoriete bezigheden  relaxen op een terrasje of kleding laten maken. Na Ho Chi Minh-stad en de Mekong Delta vaar je in rustig tempo naar Phnom Penh in Cambodja, de hoofdstad van het land. Je eerste indruk krijg je dus vanaf het water. ’s Avonds dineer je in één van de vele restaurantjes langs de oever van de Tonle Sap rivier. Je bent klaar om de hoogtepunten van Cambodja te bezoeken en hebt ruim de tijd voor de prachtige, deels door de jungle overwoekerde, tempels van Angkor bij Siem Reap. De beroemde Angkor Wat is een must-see en een prachtig einde van je reis.

Natuurlijk zijn er meer combinaties mogelijk. Op onze website staan verschillende reizen gepubliceerd en we maken ook jouw droomreis op maat, geheel naar jouw wensen!

Reisexpert

Mijn eerste ochtend in Lapland zal ik nooit vergeten. We stapten op de sneeuwscooter voor een tocht door het besneeuwde landschap waar de bomen op sneeuwpoppetjes leken. De lucht kleurde roze, oranje en paars. Vanaf dat moment was ik verliefd op Lapland en ik doe ik niets liever dan mooie reizen organiseren naar Lapland en vertellen waar je het beste naar toe kan gaan.

Weet veel over: Lapland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

14 Dec 2016 - Nepal

Het authentieke platteland van Nepal

Tijdens mijn Nepal reis die ik afgelopen november samen met Lees verder

09 Mei 2017 - Sri Lanka en Myanmar

Reizen met de trein door Sri Lanka en Myanmar

Reizen met de trein, het heeft iets romantisch en authentiek Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.