Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

31 Mei 2019 - Vietnam en Vietnam

De 10 must do’s in Hanoi

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Lapland

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam is een drukke maar sfeervolle stad. Persoonlijk vind ik het een heerlijke stad en een uitstekende plek om je reis door Vietnam te beginnen of te eindigen. In deze blog vertel ik je over de 10 leukste dingen om te doen in Hanoi.

#1 Verdwaal in de oude wijk

De oude wijk van Hanoi is druk en chaotisch maar vooral ook heel sfeervol, authentiek en gezellig. Elke straat heeft een eigen ambacht. Zo vind je er de wierookstraat, de bloemenstraat, de potten- en pannenstraat maar ook de grafstenenstraat. Wandelen is de enige juiste manier om dit gebied te verkennen. De oude wijk grenst aan het mooie Hoan Kiem meer. Grote kans dat je zal verdwalen maar elke taxi chauffeur zal je terug weten te brengen naar je hotel.

#2 Streetfood uitproberen

De Vietnamese keuken kent veel verschillende gerechten. Hanoi is hét streetfood paradijs van Vietnam. Dwaal door de kleine straatjes en leer de lekkerste nationale gerechten kennen. Niet alle restaurantjes zien er even aantrekkelijk uit maar hoe meer mensen er zitten hoe beter het eten. Aangezien in Vietnam alles op hoge temperatuur wordt bereid hoef je niet bang te zijn om ziek te worden.

#3 Achterop een Vespa door de stad

Hanoi verkennen zoals de locals? Zelf scooter rijden in Vietnam is verboden maar lokale bewoners nemen je graag mee achterop hun Vespa! Je maakt een tocht door de sfeervolle oude wijk. De stad bruist, vooral in de avonduren. Maak kennis met het nachtleven van de Vietnamezen en proef typisch Vietnamese hapjes en drankjes. 

#4 Waterpoppen show bij Mr. Phan Thanh Liem thuis

Het waterpoppen theater is een eeuwenoude vorm van vermaak in Noord-Vietnam. In plaats van een toeristische show te bezoeken kan je op bezoek gaan bij Mr. Phan Thanh Liem. Deze man behoort tot de 8e generatie in zijn familie die shows geeft. Hij geeft shows over de hele wereld en maakt zijn poppen zelf. De poppen zijn zelfs in het Louvre in Parijs tentoongesteld. Op de 4e verdieping van zijn huis woon je een show bij. Daarna kan je zelf ervaren hoe moeilijk en zwaar het is om de poppen in het water te laten bewegen. 

#5 Op bezoek bij Uncle Ho

Midden in de stad vind je het Ho Chi Minh-mausoleum waar zich het lichaam van Oom Ho bevindt, de stichter van Vietnam. Ondanks zijn verzoek om gecremeerd te worden werd Ho Chi Minh gebalsemd en opgebaard. Het is indrukwekkend om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien, een man die zo belangrijk was voor de geschiedenis van Vietnam.

 

#6 De straat over steken

Het klinkt zo makkelijk, even de straat over steken. Maar als je in Hanoi bent zul je begrijpen wat ik bedoel. Het is een spannende onderneming waar je na thuiskomst op verjaardagen over zal opscheppen. Auto’s, scooters, fietsen, bussen, het krioelt als een mierenhoop. De truc is gewoon rustig lopen en de straat oversteken. Maak vooral geen schijnbewegingen. Je hart zal uit je borst kloppen, maar ik beloof dat het je lukt.

#7 Als zwaan over het West Lake

Het West Lake ligt aan de rand van de stad. De ideale keuze om even de drukte van de stad te ontvluchten. Je kan hier een zwanenwaterfiets huren. Het is een leuke plek om een praatje te maken met één van de vele verliefde Vietnamese stelletjes die hier te vinden zijn.

#8 Ga bij mensen thuis eten

Het is natuurlijk wat lastig om zomaar ergens binnen te stappen maar via VNC is het mogelijk om een diner bij mensen thuis te regelen. Het is leuk om te zien hoe het huis van een middenklasse familie eruit ziet. De Vietnamezen zijn zeer gastvrij en laten je met veel enthousiasme en trots hun huis zien.  Het is eten is zo ontzettend lekker dat ik nog net mijn vingers er niet bij op eet.

#9 Eierkoffie
In de jaren 50 was er een tekort aan melkproducten in Vietnam. Een café-eigenaar gooide een eierdooier in de koffie samen met wat vanillesuiker. Zo is de beroemde eierkoffie ontstaan. Het café Giang waar de eierkoffie is geboren bestaat nog steeds en staat bekend als de beste plek om een eierkoffie te scoren.

#10 Cultuur snuiven bij de tempel van de Literatuur

De Van Mieu tempel was de eerste universiteit van Vietnam en is één van de mooiste bouwwerken van Hanoi. Het complex is in 1070 gebouwd ter ere van Confucius. Een plek boordevol historie. Het is een lekkere plek om even aan de drukte te ontsnappen en een dosis cultuur te snuiven.

Reisexpert

Mijn eerste ochtend in Lapland zal ik nooit vergeten. We stapten op de sneeuwscooter voor een tocht door het besneeuwde landschap waar de bomen op sneeuwpoppetjes leken. De lucht kleurde roze, oranje en paars. Vanaf dat moment was ik verliefd op Lapland en ik doe ik niets liever dan mooie reizen organiseren naar Lapland en vertellen waar je het beste naar toe kan gaan.

Weet veel over: Lapland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Jul 2016 - Vietnam

Het groene pareltje in Vietnam dat Mai Chau Eco lodge heet

Het is acht uur in de ochtend. Na een aantal mooie dagen in Lees verder

02 Aug 2017 - Vietnam

Vietnam: ‘Mist’erieus Halong Bay

Voor mijn werk en privé heb ik reeds regelmatig naar Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.