Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

09 Februari 2017 - Vietnam, Nepal, Japan en Zuid-Korea

Top 5 Bijzonder Overnachten in Azië

Terug
Portret VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Weet veel over:

Wat dacht je van wakker worden in de serene sfeer van een boeddhistisch klooster? Of, in het kader van laten we eens gek doen, op een cruiseschip op een klif in Zuid-Korea? Als reisexpert zijnde bij VNC Asia Travel kom je nog wel eens op een logeerplek die je niet zo gauw vergeet. Onze lijst van speciale overnachtingen is eigenlijk oneindig en het is ook heel persoonlijk welk element de ervaring nu zo speciaal maakt. Toch hebben onze reisexperts Nathalie, Margreet, Joke en Ilja een top 5 voor je gemaakt.

1. Paalwoning in Vietnam
Verteld door reisexpert Ilja.
Als ik op reis ben ga ik graag op zoek naar de authenticiteit van het land. Tijdens een van mijn reizen door Vietnam bezoek ik de groene vallei van Mai Chau. Ik verblijf hier op traditionele wijze bij een lokale familie in een paalwoning. ‘s Avonds help ik bij de bereiding van het heerlijke avondmaal en drinken we gezamenlijk een Bia Hoi. Op mijn matras met klamboe over me heen heb ik een heerlijke rustige nacht en word ik die ochtend op natuurlijke wijze gewekt door een kraaiende haan.

2. Overnachten bij de monniken in Japan
Verteld door reisexpert Nathalie
Aangekomen op de heilige berg Koya word ik hartelijk ontvangen door een monnik. Vanwege de kwetsbare tatami vloer trek ik mijn schoenen uit en loop op slippers achter hem aan naar mijn kamer. Een simpele maar nette Japanse kamer waar ik op een futon matras slaap. ’s Ochtends vroeg word ik gewekt om de Boeddhistische meditatie sessie van de monniken bij te wonen. Ondanks dat ik er niets van versta is het erg bijzonder om dit mee te mogen maken.


3. Onderdompelen in luxe in Nepal

Verteld door reisexpert Margreet
Enkele keren heb ik mogen logeren in Hotel Dwarika, het mooiste hotel van Kathmandu. Weg van alle hectiek in Kathmandu en genieten van de luxe. Een prachtig hotel, opgetrokken in traditionele Newari stijl, met balzalen van kamers met alle luxe zoals een prachtig buitenbad. Ik heb genoten van het heerlijke eten in de diverse restaurants en uiteraard ook de spa bezocht. Als liefhebber van bijzondere sieraden kon ik in dit hotel mijn hart ophalen en heb ik mijzelf een mooie Tibetaanse ring en pashmina shawl cadeau gedaan.


4. Temple Stay in Zuid-Korea

Verteld door reisexpert Joke
Één van mijn leukste belevenissen in Zuid-Korea was een verblijf bij de monniken in een boeddhistisch klooster. Zuid-Korea is in veel opzichten modern, technologisch geavanceerd en efficiënt. Maar doe een 'temple stay' en je wordt even teruggeworpen in een ander tempo en een andere tijd. De monniken ontvangen je allervriendelijkst, je dineert in de kloosterkantine, je slaapt op een matje op de vloer, en vóór zonsopgang sta je op om in de gebedshal samen met de monniken de ochtendceremonie mee te maken. Opeens maakte ik deel uit van een eeuwenoude traditie. Bijzonder én leuk!


5. Sun Cruise Resort & Yacht in Zuid-Korea

Verteld door reisexpert Joke
Uit eigen ervaring kan ik zeggen; voor een onvergetelijke overnachting moet je in het meest bizarre hotel van Zuid-Korea zijn! Zo kwam ik terecht in het Sun Cruise Resort & Yacht bij Gangneung aan de oostkust van Zuid-Korea. Je gelooft je ogen niet: een cruiseschip bovenop een klif...  Wij genoten van een comfortabele kamer met door de patrijspoorten een schitterend uitzicht op de ruige Japanse Zee....nét echt.

Reisexpert

Weet veel over:

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Jul 2016 - Vietnam

Het groene pareltje in Vietnam dat Mai Chau Eco lodge heet

Het is acht uur in de ochtend. Na een aantal mooie dagen in Lees verder

23 Sep 2016 - Nepal

Kathmandu, cultureel en culinair genieten

Twee giechelmeisjes die Engels met mij wilden oefenen, een v Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.