Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 21 Dagen

Kirgizië en Oezbekistan

Terug Bekijk samenvatting

Maak deze prachtreis langs de Centraal-Aziatische Zijderoute, helemaal overland vanuit bergachtig Kirgizië door de Ferganavallei naar de monumentale steden Buchara en Samarkand in Oezbekistan.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Grand - standaard kamer (LO)

Aankomst en stadstour in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië

Bij aankomst in Bishkek word je verwelkomd en naar je hotel gebracht. Later op de dag neemt je gids je mee om Bishkek te verkennen. De stad ademt nog een Soviet-Russische sfeer. Je neemt een kijkje op het Pobeda Plein (Victory Square), het centrale Ala-Too Plein, in het Duboviy Park, het Historisch Museum en bij de Nationale Philharmonie. 's Avonds geniet je van een traditioneel Kirgizisch diner.

Dag 2

Accommodatie: Homestay - standaard kamer (HP)

Via de Burana Toren naar de kloof van Chon-Kemin

Je verlaat Bishkek richting Chon-Kemin. Onderweg maak je een stop bij de Burana Toren, een minaret uit de 11e eeuw, en een van de oudste in zijn soort in Centraal-Azië. Na afloop rijd je door naar de prachtige Chon-Kemin kloof en het gelijknamige dorp. Je dineert en overnacht er bij een Kirgizische familie thuis.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Jeken - standaard kamer (LO)

Verder naar de historische petrogliefen in Cholpon Ata, en door naar Karakol

Langs de noordzijde van het Issyk Kul meer rijd je verder naar het oosten. Het meer Issyk Kul is het op een na grootste bergmeer ter wereld. Het ligt op 1607 meter hoogte. 's Zomers kun je in het meer zwemmen. Geniet in het Petrogliefen Openluchtmuseum in Cholpon Ata van bijzondere beelden, en van het uitzicht over het meer. Via de noordoever van het Issyk Kul Meer rijd je verder naar Karakol, voor het diner en een overnachting.

Dag 4

Accommodatie: Yurt Camp - Yurt (VP)

Langs het Issyk Kul meer naar de rode rotsen van Jeti-Oguz

Langs de zuidoever van het bergmeer Issyk Kul rijd je naar de prachtige vallei van Jeti-Oguz, met zijn bizarre rode zandsteenformaties. Van begin juni tot eind augustus bivakkeren nomadenfamilies hier met hun paarden en vee op de bergweiden in hun traditionele vilten tenten of yurts. Je kunt er de voet of te paard de omgeving verkennen. Je overnacht zelf ook in een yurt.

Dag 5

Accommodatie: Homestay - standaard kamer (HP)

Kennismaken met Kirgizische tradities in Kochkor

Langs de zuidoever van het meer Issyk Kul rijd je verder naar Kochkor. In Kochkor geniet je van de gastvrijheid van Kirgiezen, met een diner en overnachting bij mensen thuis. Ook bezoek je een viltwerkplaats, en kun je (optioneel) deelnemen aan een vilt-workshop. Als je onderweg een demonstratie jagen met adelaars wilt zien, kunnen wij dit van tevoren voor je aanvragen (optioneel). 

Dag 6

Accommodatie: Yurt Camp - Yurt (VP)

Genieten van schitterende vergezichten op weg naar het bergmeer Song Kul

Vandaag rijd je van Kochkor door de bergen naar Song Kul. Aan de oevers van dit op 3016 meter hoogte gelegen meer zie je de nomaden met hun kuddes. Je overnacht in een traditionele nomadentent, een yurt. Bij onbewolkt weer kun je 's avonds genieten van de sterrenhemel, die is hier werkelijk overweldigend.

Dag 7

Accommodatie: Yurt Camp - Yurt (VP)

Op bezoek bij de nomaden op de Song Kul zomerweiden

Vandaag kun je de hele dag te voet of (optioneel) te paard de omgeving van het Song Kul-meer verkennen. Rond het meer verblijven de nomaden met hun kuddes op de zomerweiden. Ze zullen je uitnodigen in hun yurt, een leuke gelegenheid om de beroemde merriemelk kumiz te proberen. Als je geluk hebt zie je een traditioneel zomer-paardentoernooi of Ulak Tartisj.

Dag 8

Accommodatie: Chychkan Guesthouse - standaard kamer (HP)

Van Song Kul naar de Chychkankloof

In de ochtend vertrek je voor een lange rit door de bergen naar Chychkan. Je rijdt door de ruige Chychkan-kloof, aan de hoofdroute tussen de steden Bishkek en Osh. Geniet onderweg van het schitterende berglandschap en maak kennis met de nomaden die hier in de zomer met hun kuddes rondtrekken en hun vilten yurts opslaan.

Dag 9

Accommodatie: Homestay - standaard kamer (HP)

Bezoek de walnotenbossen van Arslanbob

Na een vroeg ontbijt rijd je verder door het hooggebergte. De vergezichten zijn indrukwekkend en er is volop gelegenheid voor fotostops. Je kunt pauzeren bij de Kirgizische nomaden met een kopje Kumis (gefermenteerde merriemelk). Aan het eind van de middag kom je aan bij de wilde walnotenbossen van Arslanbob. Deze zijn goed voor een productie van maar liefst 1500 ton wilde walnoten per jaar! Je overnacht bij een Kirgizische familie thuis.

Dag 10

Accommodatie: Rayan Hotel - standaard kamer (LO)

Via de Uzgen-toren naar Osh

Vanochtend vervolg je de reis door de bergen naar Osh. Onderweg maak je een stop in de stad Djalal Abad voor een bezoek aan de Uzgen-toren. Deze historische interessante toren is in de 11e eeuw gebouwd door de Karachaniden, een Turks khanaat dat van 840 tot 1211 over dit deel van Centraal-Azië regeerde. Na afloop rijd je verder naar Osh.

Dag 11

Accommodatie: Asmald Hotel - standaard kamer (LO)

De grens over naar Kokand in de Ferganavallei in Oezbekistan

Vanuit de stad Osh is het een korte rit naar de grens met Oezbekistan. Nadat je de grens bent gepasseerd rijd je door de Ferganavallei naar Kokand. Het oude Kokand was in de bloeitijd van de Zijderoute een belangrijk kruispunt van karavaanoutes tussen India en China. Later werd Kokand het belangrijkste religieuze centrum van de Ferganavallei met meer dan 300 moskeeën.

Dag 12

Accommodatie: Asmald Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het paleis van Khudoyar Khan in Kokand

Vanochtend ga je per auto, chauffeur en gids op excursie in Kokand. Je bezoekt het paleis van Khudoyar Khan, ooit een van de grootste en rijkst versierde paleizen in Centraal-Azië en nu een museum. Daarna neem je een kijkje in de enorme Juma moskee, het Modarikhon mausoleum en de Norbutabey madrassah. De middag is vrij en kun je naar eigen inzicht besteden.

Dag 13

Accommodatie: Le Grande Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Van Kokand naar de Oezbeekse hoofdstad Tashkent

Na het ontbijt reis je verder naar de Oezbeekse hoofdstad Tashkent, waar je in de middag arriveert. Tashkent ademt nog de sfeer van het Soviet-Russische tijdperk. De rest van de dag is ter vrije besteding. Neem zelf een kijkje op de grote Chorus Bazaar of wandel over het Plein van de Onafhankelijkheid, het Amir Timur Plein.

Dag 14

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Per sneltrein van Tashkent naar Buchara

Heel vroeg in de ochtend word je opgehaald en naar het treinstation gebracht voor vertrek per snelle trein naar Buchara. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht en kun je de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. Eind 9e eeuw was Buchara de hoofdstad van het Rijk van de Sassaniden en na Mekka de belangrijkste stad in de islamitische wereld. In 1220 veroverden de Mongolen de stad. Van de 14e tot 18e eeuw was er een tweede bloeitijd voor Buchara en veel gebouwen dateren uit deze periode.

Dag 15

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen in de overdekte bazaars van Buchara

Vandaag ga je de hele dag met auto, chauffeur en Engelssprekende gids op excursie in Buchara. Niet te missen zijn de ommuurde Ark, het Samani Mausoleum uit de 10e eeuw, de fraaie Bolo-Hauz Moskee, de prachtige Kolon Moskee met zijn 48 meter hoge minaret, de Ulugbek Medressa, en de Taqi (overdekte bazaars).

Dag 16

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet al wandelend van de historische architectuur van Buchara

Vandaag kun je zelf te voet het oude Buchara verder verkennen. Gisteren heb je al veel van het historische Buchara kunnen zien, vandaag heb je nog een volle dag in deze prachtige stad. In de avond kun je ontspannen rond het water van het Lyabi-Hauz complex.

Dag 17

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Per sneltrein van Buchara naar Samarkand

De ochtend kun je Buchara nog verkennen. In de middag vertrek je per snelle Afrosiab trein naar Samarkand, een rit van 1 1/2 uur. Je arriveert er ruim 2000 jaar ná Alexander de Grote! Onder de Sogden, Perzen en Turken was Samarkand al een belangrijke handelsstad. Maar nadat Amir Timur in 1369 Samarkand veroverde, kwam de stad tot bloei.

Dag 18

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Samarkand de Ulugh Beg Medresse en de Shakhi Zinda

Vandaag ga je de hele dag met auto met chauffeur en Engelssprekende gids op excursie in Samarkand. Aan het Registan ga je enkele medresse's bezoeken: die van Ulugh Beg, Shir Dor, of Tilla Kari. Wat je niet mag missen is de Shakhi Zinda, een groep mausolea rond de tombe van Kussam Ibn Abbas, de neef van de profeet Mohammed. Je neemt ook een kijkje bij de grote, deels vervallen, Bibi Khanym Moskee, het Observatorium van Ulugh Beg of het Museum van Samarkand.

Dag 19

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Slenteren over het Registan van Samarkand

Vrije dag in Samarkand. Ga Samarkand zelf verkennen: het Registan, met rondom een promenade met uitzicht op de mooiste medresse's, verdient het om enkele malen, bij verschillend licht, bekeken te worden.

Dag 20

Accommodatie: Le Grande Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Per sneltrein van Samarkand terug naar Tashkent

Overdag heb je nog alle tijd in Samarkand. In de loop van de middag word je naar het station gebracht en vertrek je per sneltrein naar Tashkent waar je in de avond aankomt. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

Dag 21

Vertrek uit Tashkent

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Tashkent gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer