Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Wandeltocht naar Ala Kul

Terug Bekijk samenvatting

Trek je wandelschoenen aan en geniet van de schitterende bergen van Kirgizië. Start iets ten zuiden van Karakol en loop door de vallei van de Karakol-rivier naar het op 3560 meter hoogte gelegen bergmeer Ala Kul.

Dag 1

Accommodatie: Kampeerplaats bij Sirota schuilhut - tent (VP)

Door de Karakol vallei omhoog wandelen naar de Sirota hut

Vanuit het stadje Karakol word je eerst naar het startpunt van je wandeling in de Karakol-vallei gereden, ca.10 km naar het zuiden. De Karakol-rivier heeft een diepe vallei uitgesneden in het machtige Teskey Ala Too massief. De wandeling voert door deze vallei in 11 km zo'n 600 m omhoog. Afhankelijk van je tempo neemt de wandeling van vandaag 5-7 uur in beslag. Onderweg zie je dichte bossen en naaldwouden, maar naarmate je stijgt verandert het landschap in alpine weiden, met eeuwige sneeuw en gletchers in de verte. Je kampeert vlakbij de Sirota schuilhut, nog onder de boomgrens.

Dag 2

Accommodatie: Kampeerplaats bij Keldike kloof - tent (VP)

Via het bergmeer Ala Kul naar de Keldike kloof

Na het ontbijt vervolg je de wandeling omhoog naar het bergmeer Ala Kul op 3560 m hoogte. Aan de oever van het meer pauzeer je en geniet je van een lunch. Na afloop klim je in rustig tempo verder naar de Ala Kul pas op 3860 m hoogte. Het uitzicht vanaf de pas is fenomenaal: de met eeuwige sneeuw en gletsjers bedekte pieken van Terskey Ala Too. In totaal klim je vandaag zo'n 850 m. in 9 km. Als je op adem bent gekomen begint de afdaling langs watervallen door de Keldike-kloof, waar je ook kampeert op 3200 m. Afhankelijk van je tempo neemt de wandeling van vandaag 5-7 uur in beslag.

Dag 3

Accommodatie: Kampeerplaats bij Altyn Arashan - tent (VP)

Afdalen naar de schilderachtige Altyn Arashan vallei

Vanochtend daal je verder af door de Keldike-kloof naar de vallei van Altyn Arashan, beroemd om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. Afhankelijk van je tempo neemt deze wandeling 3-4 uur in beslag. In 11 km daal je zo'n 1100 m af. Eenmaal in Altyn Arashan zit je weer onder de boomgrens. De middag kun je vrij besteden, gewoon ontspannen of badderen in een warmwaterbad. Energie over? Ga te paard de vallei verkennen (optioneel, niet inbegrepen).

Dag 4

Warmwaterbad en terugkeer naar Karakol

Vandaag een rustige start. Na het ontbijt kun je nog van een warmwaterbad genieten. Na afloop wandel je, afhankelijk van je tempo, in 3-4 uur omlaag naar “Lastochkino gnezdo” (zwaluwnest). In 10 km daal je 450 m af. Hier wacht de auto je op die je terugbrengt naar Karakol. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer