Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

De kleuren van Kirgizië

Terug Bekijk samenvatting

Kirgiziӫ heeft een overweldigend mooie en ruige natuur, met de besneeuwde toppen van het Tian Shan-gebergte en de prachtige meren Song Kul en Issyk Kul. Te midden van dit natuurschoon word je gastvrij ontvangen door de nomaden, overnacht je in een yurt en maak je kennis met het dagelijks leven.

Dag 1

Accommodatie: Asian Mountains Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst Bishkek, hoofdstad van Kirgizië

Bij aankomst in Bishkek word je naar je hotel gebracht. Veel vluchten vanuit Europa komen in de nacht aan. Na het ontbijt ontmoet je de andere deelnemers van deze groepsreis, en maak je een stadstour. Je ziet het plein van Manas Ala Too, de nationale held van Kirgizië. Ook neem je een kijkje bij het Lenin Monument, het parlementsgebouw, het Oak Park en de Fine Art Gallery. Je geniet een late lunch in een lokaal restaurant. De rest van de middag kun je vrij besteden en diner is op eigen gelegenheid (niet inbegrepen)

Dag 2

Accommodatie: Karven Issyk Kul Resort - standaard kamer (HP)

Via de Burana Toren naar Cholpon Ata aan het Issyk Kul-meer

Je verlaat Bishkek richting Cholpan Ata aan de noordoever van het Issyk Kul meer. Onderweg maak je een stop bij de Burana Toren, een minaret uit de 11e eeuw en een van de oudste in zijn soort in Centraal-Azië. Je luncht onderweg bij een lokale familie in Tokmok. 's Middags bezoek je het Petroglyfen Openluchtmuseum in Cholpon Ata. Na afloop kun je ontspannen en dineren in je hotel aan het meer.

Dag 3

Accommodatie: Lokaal Guesthouse of yurtcamping - gedeelde kamer of yurt (HP)

Langs het Issyk Kul-meer naar Karakol en de rode rotsen van Jeti-Oguz

Langs de noordoever van het bergmeer Issyk Kul rijd je eerst naar de stad Karakol. Je bezoekt de houten Dungan Moskee, de Russisch Orthodoxe Kathedraal en het Przhewalski Museum. Je kunt er zelf gaan lunchen in een lokaal café (niet inbegrepen). Na afloop ga je naar de vallei van Jeti-Oguz, met zijn bizarre rode zandsteenformaties. Je kunt er heerlijk wandelen. Langs de zuidoever van het Issyk Kul rijd je verder naar het dorpje Tamga, waar je dineert en overnacht in een lokaal guesthouse of yurt.

Dag 4

Accommodatie: Song Kul Yurt Camp - gedeelde yurt (HP)

Van Tamga via Kochkor naar het hooggelegen bergmeer Song Kul

In de ochtend maak je eerst een mooie wandeling door de Skazka-kloof net buiten Tamga. Dan rijd je verder naar het plaatsje Kochkor. Hier neem je een kijkje in een viltwerkplaats, waar door een vrouwencoöperatief de mooiste shyrdak (vilten tapijten) worden gemaakt. Vanuit Kochkor maak je een lange rit door de bergen naar het op 3016 m hoogte gelegen meer Song Kul. Je luncht onderweg bij een Kirgizische familie thuis. Na aankomst in het Yurt Camp aan het Song Kul-meer wordt het diner geserveerd. Je overnacht in een traditionele nomadentent, en bij onbewolkt weer is de sterrenhemel hier werkelijk overweldigend.

Dag 5

Accommodatie: Tash Rabat Yurt Camp - gedeelde yurt (HP)

Genieten van schitterende vergezichten op weg naar Tash Rabat Caravanserai

Vanaf Song Kul vervolg je de reis over de spectaculaire 3665 m hoge Moldo Ashuu bergpas. Het landschap is overweldigend en de vergezichten onderweg zijn adembenemend mooi. In Naryn kun je zelf gaan lunchen in een lokaal café (niet inbegrepen). Na een bezoek aan het centrale plein, de Blauwe Moskee  en het Etnografisch Museum in Naryn, rijd je verder naar de prachtige middeleeuwse caravanserai van Tash Rabat. Je dineert en overnacht in een plaatselijk Yurt Camp.

Dag 6

Accommodatie: Guesthouse Ashuu - gedeelde kamer (HP)

Dwars door de bergen naar de vallei van Chon Kemin

Na het ontbijt breng ga je eerst op excursie naar de Tash Rabat Caravanserai. Over de geschiedenis van Tash Rabat is weinig met zekerheid te zeggen. Gedacht wordt aan een halteplaats voor karavanen, een Nestoriaans klooster of een gebouw met defensieve functie. Geschat wordt dat het dateert uit de 10e eeuw.  Na het bezoek ga je op weg langs het Orto Tokoi waterreservoir en door de Boom-kloof naar de vallei van Chon Kemin. Onderweg maak je een stop voor de lunch (niet inbegrepen). In Chon Kemin kun je een duik nemen of een wandelingetje maken om de benen te strekken. Je dineert en overnacht in een guesthouse.

Dag 7

Accommodatie: Asian Mountains Hotel - standaard kamer (LO)

Terug naar Bishkek voor de laatste inkopen

In de ochtend rijd je terug naar Bishkek, waar je rond lunchtijd aankomt. Na aankomst in Bishkek is de rest van de middag ter vrije besteding. Je kunt zelf gaan lunchen in een plaatselijk café (niet inbegrepen). Je kunt zelf gaan shoppen op de levndige Osh-markt of in het plaatselijke ZUM-warenhuis. 's Avonds geniet je met je groep van een afscheidsdiner in een plaatselijk restaurant.

Dag 8

Vertrek Bishkek

Je rondreis door Kirgizë zit er op. Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Bishkek gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour.
Vanuit Bishkek kun je terugreizen naar Nederland, of naar een andere Centraal-Aziatische bestemming. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer