Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 14 Dagen

Laos in stijl

Terug Bekijk samenvatting

Een comfortabele reis langs de boeiendste plekken van Laos. Natuurlijk met de prachtige tempels van Luang Prabang, maar ook met een bezoek aan Xe Pian, waar je overnacht in een ecolodge. Tijdens de driedaagse Vat Phou-cruise ervaar je in alle luxe het overweldigende natuurschoon van de Mekong.

Dag 1

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Luang Prabang

Welkom in Laos! De tour start bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang, één van de meest sfeervolle plaatsen in Zuidoost-Azië. Het visum voor Laos kan je gewoon op de luchthaven kopen. Na de douane word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen. Tijdens de transfer zal de gids afspraken met je maken over de vertrektijden voor de komende dagen. De rest van de dag is naar eigen inzicht in te vullen. 

Dag 2

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Wandeling met gids door het gezellige stadje Luang Prabang

De stadstour begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis Museum. Het paleis dateert uit 1904 en je krijgt er een aardige indruk van het leven van het Laotiaanse koningshuis aan het begin van de 20e eeuw.  De Wat Xien Thong is ongetwijfeld de mooiste tempel in de stad. De naam betekent Gouden Stadstempel en de tempel staat vlakbij de rivier.  Je bezoekt ook het Arts and Ethnology Centre waar je kennis maakt met de vele ethnische culturen van Laos.

Dag 3

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Luang Prabang of bezoek aan de Pak Ou-grotten en de Khuang Si-watervallen

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunnen we een excursie regelen naar de Pak Ou-grotten en de Khuang Si-watervallen. Vraag ons naar de mogelijkheden. De Pak Ou-grotten zijn uitgehakt in de steile rotsen en te bereiken vanaf de aanlegsteiger via een trap. In de grotten bevinden zich duizenden, soms eeuwenoude, Boeddhabeelden van diverse grootte en in allerlei stijlen. Op de terugweg maak je stops bij de Khuang Si-watervallen en bij enkele Hmong- en Khmu-dorpjes.

Dag 4

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Gehele dag in Luang Prabang

Dag ter vrije besteding. Optioneel kan je een fietstocht maken door de omgeving van Luang Prabang.

Dag 5

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Vientiane

De lokale gids brengt je naar het vliegveld. Je vliegt van Luang Prabang naar Vientiane. Daar word je weer opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is naar eigen inzicht in te vullen. Vientiane (Viang Chan in het Laotiaans) is een rustige stad, gelegen in een bocht van de Mekong-rivier. Voor een hoofdstad doet Vientiane met zijn 400.000 inwoners behoorlijk provinciaals aan.

Dag 6

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Gehele dag in Vientiane

Vrije dag in Vientiane. Ga zelf op pad om de verborgen charme van Vientiane te ontdekken. Je kan beginnen met een bezoek aan de Wat Sisaket. Als je nog iets bijzonders wilt bekijken, bezoek dan het uit 1958 daterende Bane Hatsayfong of Boeddhapark, bij Thadeua aan de grensovergang met Thailand. Hier staan allerlei wonderlijke boeddhistische (en enkele hindoeïstische) sculpturen bij elkaar, een soort openlucht beeldenmuseum.

Dag 7

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Gehele dag in Vientiane

Dag ter vrije besteding.

Dag 8

Accommodatie: Kingfisher Ecolodge - comfort bungalow (LO)

Binnenlandse vlucht naar Zuid-Laos en naar het Xe Pian Nationaal Park

Je wordt naar luchthaven van Vientiane gebracht en vliegt naar Pakse in het zuiden van Laos. Vanaf het vliegveld ga je naar je accommodatie, de sfeervolle Kingfisher Ecolodge. Deze lodge ligt aan de rand van de wetlands en het Xe Pian National Park. Vanaf je balkon met hangmat en zitje heb je een prachtig uitzicht op de omringde eilanden. Let op: de elektriciteitsvoorziening is hier beperkt en er is geen airconditioning.

Dag 9

Accommodatie: Kingfisher Ecolodge - comfort bungalow (LO)

Gehele dag in het Xe Pian Nationaal Park

Vanuit de Kingfisher Ecolodge zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Je kan een trekking maken van een halve dag of een hele dag en een bezoek brengen aan de Phou Asa-tempel, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Tevens wordt een mountainbiketocht georganiseerd waarbij je door verschillende dorpjes naar een waterval fietst. 

Dag 10

Accommodatie: Kingfisher Ecolodge - comfort bungalow (LO)

Gehele dag in het Xe Pian Nationaal Park

Ook vandaag kan je één van de leuke excursies maken die de lodge aanbiedt.  

Dag 11

Accommodatie: Vat Phou Cruise - standaard twin cabin (VP)

Ontdek Zuid-Laos en ga aan boord van de Vat Phou Cruise

Na het ontbijt word je naar Pakse gebracht. Hier ontmoet je alle passagiers die met de Vat Phou-cruise meegaan. Je vertrekt richting Champassak en bezoekt de Khone Pha Pheng-watervallen. Daarna vaar je per longtail boot door dit mooie gebied. Je legt aan op het eiland Khong. Hier ga je aan boord van de de mooie 4-sterren Vat Phou-cruise. Het diner wordt aan boord geserveerd.

Dag 12

Accommodatie: Vat Phou Cruise - standaard twin cabin (VP)

Per Vat Phou cruise verder door het labyrint van de vele kleine en grote eilandjes

De eerste stop die je maakt is in Ban Dua Tae. Je maakt een wandeling door het dorp en krijgt er een indruk van het dagelijks leven langs de rivier. Vervolgens gaat de boot verder door het labyrint van de vele kleine en grote eilandjes. Je gaat aan land bij het eiland Daeng waar je de verborgen 'jungletempel' Oum Moung bekijkt. Na het bezichtigen van deze mysterieuze tempel ga je weer aan boord.

Dag 13

Accommodatie: Pakse Hotel - superior kamer (LO)

Via de Wat Phou tempel terug naar Pakse

Bij Ban Wat Luang Kao ga je aan land en per bus verder naar de Vat Phou. Deze Pre-Angkoriaanse tempel uit de 10e eeuw staat genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naar deze eeuwenoude tempel is de cruise ook vernoemd. Na het bezichtigen van de tempel ga je door naar Champassak waar in een lokaal restaurant de lunch wordt geserveerd. Na de lunch komt deze mooie cruise tot een einde en word je naar Pakse gebracht.

Dag 14

Vertrek vanaf de luchthaven van Pakse

Vandaag is de laatste dag van je Laos vakantie. Transfer naar de luchthaven. Einde van de tour.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.