Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 20 Dagen

Het ongerepte Mongolië

Terug Bekijk samenvatting

Zo vriendelijk en gastvrij als de Mongoolse nomaden je verwelkomen, zo onherbergzaam en ruig is de natuur waarin ze met hun kuddes rondtrekken. De verlatenheid van de Gobi-woestijn met zijn bizarre rotsformaties of de bergweiden en ijsformaties in de Yol-vallei, het Mongoolse natuurschoon speelt in deze reis de onbetwiste hoofdrol.

Dag 1

Accommodatie: Baga Gazriin Chuluu Ger Camp - ger (VP)

Vertrek uit Ulaanbaatar naar de berg Baga Gazriin Chuluu

De tour start bij vertrek uit Ulaanbaatar. Je wordt in Ulaanbaatar opgehaald voor de rit naar Baga Gazriin Chuluu (5-6 uur rijden, 240 km), een prachtige berg met een hoogte van 1751 m in het Granietmassief van Mongolië. Onderweg zie je Zorgol Khairkhan Mountain, een voor de nomaden heilige en rotsachtige granietberg.

Dag 2

Accommodatie: Tsagaan Suvarga Ger Camp - ger (VP)

Bewonder de indrukwekkende karstbergen van Tsagaan Suvarga

Vandaag rij je verder naar Tsagaan Suvarga (240 km, 5-6 uur rijden). Dit overweldigende gebied bestaat uit 30 meter hoge karst formaties die in de loop van duizenden jaren door wind-erosie zijn gevormd.

Dag 3

Accommodatie: Yol Valley Ger Camp - ger (VP)

Wandelen door de wonderschone Yol Vallei

Vanochtend rij je naar de Yol Vallei (Lammergierkloof) ongeveer 220 km. Deze schilderachtig mooie plek ligt ingeklemd tussen de pieken van het Gurvan Saikhan Gebergte en herbergt een rijke verscheidenheid aan wild. Je bezoekt het Gobi Museum en maakt een wandeling door de vallei.

Dag 4

Accommodatie: Khongor Ger Camp - ger (VP)

Geniet van het uitzicht vanaf de Khongor Zandduinen

Je reist verder (180 km) naar de Khongor Zandduinen, ook bekend als de Zingende Zandduinen. Deze woestijnduinen zijn tot wel 300 m hoog, 15km breed en strekken zich uit over een lengte van 180 km. In de middag wandel je door enkele van deze duinen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend.

Dag 5

Accommodatie: Khongor Ger Camp - ger (VP)

Te gast bij de nomaden en hun kamelen in de Gobiwoestijn

Bezoek aan nomadenfamilie en kameelrijden. Vandaag ga je op bezoek bij een nomadenfamilie en maak je kennis met het dagelijks leven in de Gobiwoestijn. Je kunt traditionele kamelenmelk-producten proeven. Een ritje per kameel is optioneel.

Dag 6

Accommodatie: Bayanzag Ger Camp - ger (VP)

Op zoek naar dinosauriërs bij Bayanzag

Na het ontbijt rij je naar Bayanzag (170 km). Hier zie je een saksaul-bos in de Gobi Woestijn  en rood-vlammende zandstenen rotsformaties gevormd door erosie gedurende duizenden jaren. Hier leefden 70 miljoen jaar geleden dinosauriërs, een internationaal beroemde plek waar complete dinosaurus-skeletten, -eieren en kuikens zijn aangetroffen.

Dag 7

Accommodatie: Ongi Ger Camp - ger (VP)

Rondwandelen tussen de ruïnes van de Ongi Tempel

Het is 140 km rijden naar de ruïnes van de Ongi Tempel, waar je een wandelexcursie maakt. Het enorme ruïnecomplex omvatte oorspronkelijk twee kloosters. Deze zijn in 1939 vernietigd onder het communistisch bewind. Inmiddels zijn enkele bouwwerken gerestaureerd.

Dag 8

Accommodatie: Orkhon Ger Camp - ger (VP)

Verder naar het berg- en steppelandschap van de Orkhon Vallei

Vandaag verruil je de Gobiwoestijn voor een veel groener berg- en steppe-landschap, richting Orkhon Vallei (5-6 uur, 240km). Deze waterrijke en vruchtbare vallei was in achtereenvolgende eeuwen een thuis voor vele Centraal-Aziatische volkeren, en is nu een UNESCO Werelderfgoed.

Dag 9

Accommodatie: Karakorum Ger Camp - ger (VP)

Bezoek aan de Khangai nomaden, Karakorum en het klooster Erdene Zuu

Vandaag bezoek je de nomaden van de Khangai steppe. Je wordt in hun ger uitgenodigd om traditionele melkproducten te proeven zoals aaruul (gedroogde curd) en suutei tsai (zoutige melkthee). Dan rij je naar Karakorum, ooit de hoofdstad van het Mongoolse Rijk onder Dzjengiz Khan. Vlakbij ligt het Erdene Zuu Klooster, het oudste lama-boeddhistische klooster van Mongolië.Tenslotte bezoek je een viltwerkplaats, en wie wil kan 's avonds een ritje te paard maken (optioneel).

Dag 10

Accommodatie: Thaikar Ger Camp - ger (VP)

Maak kennis met de monniken in het klooster Zaya Gegeenii Khuree in Tsetserleg

Je rijdt 130 km naar het stadje Tsetserleg, in het midden van de provincie Arkhangai. Hier bezoek je Zaya Gegeenii Khuree, een groot en goed bewaard gebleven boeddhistisch klooster met een nog zeer actieve monnikengemeenschap, én een museum. Na afloop rij je verder naar Taikhar Rock, een mysterieuze 25 m hoge granieten rotspunt.

Dag 11

Accommodatie: Terkhiin Tsagaan Ger Camp - ger (VP)

Via de Chuluut Kloof naar het vulkanische Terkhiin Tsagaan Meer

Na het ontbijt rij je 180 km naar het Terkhiin Tsagaan Meer, een adembenemend mooi meer gevormd door een dam van lava van een vulkanische eruptie vele duizenden jaren geleden. Onderweg zie je de rivier Chuluut, die door een 100 km lange basalten kloof stroomt.

Dag 12

Accommodatie: Terkhiin Tsagaan Ger Camp - ger (VP)

Wandelen naar de enorme vulkaankrater van Khorgo

Vandaag maak je een trek naar de berg Khorgo, een dode vulkaan ten oosten van het Terkhiin Tsagaan meer. De vulkaankrater is 200 meter in doorsnee en 100 m diep. De noordelijke helling is bedekt in Siberisch larikswoud.

Dag 13

Accommodatie: Zuun Ger Camp - ger (VP)

Genieten van de sterrenhemel aan het mooie Zuun Meer

Vandaag rij je naar Jargalant in de provincie Khuvsgul (140 km), een prachtig steppe-gebied beroemd om zijn wilde bloemenpracht, en het mooie kleine Zuun Meer, waar je in een ger overnacht. Bij helder weer kun je 's nachts genieten van een fenomenale sterrenhemel.

Dag 14

Accommodatie: Khuvsgul Ger Camp - ger (VP)

Via Murun naar het kristalheldere Khuvsgul Meer

Je rijdt naar het stadje Murun (125km), centrum van de provincie Khuvsgul. Na de lunch in een lokaal restaurant vervolg je de reis naar het kristalheldere Khuvsgul Meer (110 km). Dit enorme meer bevat maar liefst zo'n 2% van de wereldwijde zoetwatervoorraad, en is het diepste meer van Centraal-Azië.

Dag 15

Accommodatie: Khuvsgul Ger Camp - ger (VP)

Geniet van een natuurwandeling langs het Khuvsgul Meer

Tijd voor een mooie wandeling rondom het meer, waarbij je onderweg medicinale kruiden en wilde bloemen ontdekt. Ook kun je één van de omringende bergen beklimmen voor een prachtig uitzicht over het meer en de omgeving.

Dag 16

Accommodatie: Uushig Ger Camp - ger (VP)

Via de markt van Murun naar de Uushig 'deer stones'

Je keert terug naar het stadje Murum voor een bezoek aan de lokale markt. In de middag neem je een kijkje bij Uushig, de beroemde 'deer stones', Deze prehistorische megalieten zijn rijkversierd met symbolen en dieren, vooral herten en rendieren. 

Dag 17

Accommodatie: Moilt Eco Ger Camp - ger (VP)

In Moilt Eco Camp genieten van een echte Mongoolse Khorkhog BBQ

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een rit van 250 km naar het Moilt Eco Camp. In dit gebied kun je in de bergen prehistorische petrogliefen zien. In de avond krijg je een traditionele Khorkhog, een echt Mongools barbecue diner.

Dag 18

Accommodatie: Amarbayasgalant Ger Camp - ger (VP)

Via de Uran Krater naar het boeddhistische klooster Amarbayasgalant

Een rit van 260 km brengt je naar het Amarbayasgalant Klooster, één van de drie grootste boeddhistische centra in Mongolië. Onderweg maak je een stop bij de berg Uran. In dit natuurreservaat verken je een dode vulkaan met een krater van 600 meter doorsnee en een diepte van 50 meter, omringd door prachtig natuurschoon.

Dag 19

Accommodatie: Platinum Hotel - standard room (LO)

Terug naar de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar

Vandaag keer je terug over een goede weg naar Ulaanbaatar (340 km). De resterende tijd kun je gebruiken om Ulaanbaatar verder te verkennen en de laatste souvenirs kopen. Klim eens naar de Zaisan Heuvel. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Op het centrale Sukhbataarplein staat het enorme standbeeld van Sukhe Bataar en het staatswarenhuis.

Dag 20

Vertrek uit Ulaanbaatar

Je nadert het einde van een onvergetelijke reis door Mongolië. Na het ontbijt check je uit en word je naar het treinstation of de luchthaven gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer