Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Nomaden van Mongolië

Terug Bekijk samenvatting

Logeren bij nomaden in Gurvanbulag is dé manier om het échte Mongolië te ervaren. Omringd door de ongerepte natuur van het Khogno Khan-gebergte help je mee schapen melken en proef je suutei tsai (zoute thee). Deze bijzondere reis draagt bij aan het behoud van de unieke Mongoolse cultuur.

Dag 1

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar

De tour start bij aankomst in Ulaanbaatar. Je wordt opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je zelf invullen. Ulaanbaatar heeft de sfeer van een rustige provinciestad. Bezoek het boeddhistische Ganden Klooster, of het Natuurhistorisch Museum met zijn spectaculaire dinosaurusvondsten uit de Gobiwoestijn. In de avond word je getrakteerd op een welkomstdiner, met traditionele muziek en dans.

Dag 2

Accommodatie: Hustai Ger Camp - ger (VP)

Wilde paarden en gazelles spotten in het Hustai Nationaal Park

Per prive vervoer per Russische minivan, met chauffeur en Engelssprekende gids, reis je naar het Hustai National Park. Hustai was ooit het jachtterrein voor Bogd Khan, de laatste koning van Mongolië. Nu kun je er de wilde Thaki of Przewalski paarden, herten en Mongoolse gazelles spotten. Onderweg in Mongolië zul je steeds overnachten in een ger (nomadentent). Er staan bedden met dekbedden, een tafeltje en een kachel.

Dag 3

Accommodatie: Gurvanbulag Community Ger Camp - ger (VP)

Te gast bij de nomaden van Gurvanbulag Community

Het is ruim 4 uur rijden naar Gurvanbulag, in het Khogno Khan Natuurreservaat. Het Community Based Ger Camp in Gurvanbulag is in 2008 opgezet door de partner van VNC Asia Travel in Mongolië. Het uitgangspunt is om duurzaamheid te combineren met respect voor de lokale cultuur en natuur. Als de clan verhuist naar andere weiden, dan verhuist het gerkamp mee. Iedereen doet zijn best om het je naar de zin te maken en daadwerkelijk het nomadische leven met hen te laten delen.

Dag 4

Accommodatie: Gurvanbulag Community Ger Camp - ger (VP)

Koeien melken, geiten verzorgen en suutei tsai proeven

In de ochtend help je met het melken en verzorgen van de koeien en geiten. Bij een nomadenfamilie proef je traditionele aaruul (gedroogde curd), Mongoolse suutei tsai (zoutige melkthee) en Boortsog (Mongoolse biscuits). Na afloop maak je een mooie wandeling naar de kleine zandduinen van Elsen Tasarkai. 's Avonds kun je meedoen met een spelletje shagai, gespeeld met de enkelbotjes van schapen.

Dag 5

Accommodatie: Gurvanbulag Community Ger Camp - ger (VP)

Bewonder de behendige Mongoolse ruiters aan het werk

Vandaag kun je zien hoe de behendige Mongoolse ruiters hun uurga, de traditionele houten lasso, gebruiken om ongetemde paarden te vangen. In de middag bezoek je het Nomad Library Project en wellicht kun je een helpende hand toesteken. Middels de bibliotheek hebben kinderen, jongeren en volwassenen toegang tot Mongoolse en internationale literatuur, geschiedenis en tot allerlei vakliteratuur.

Dag 6

Accommodatie: Karakorum Ger Camp - ger (VP)

Bezoek aan Karakorum en het klooster Erdene Zuu

Door een mooi glooiend en groen landschap rij je naar Karakorum, ooit de hoofdstad van het Mongoolse Rijk onder Dzjengiz Khan. Een paar kilometer verderop ligt het Erdene Zuu Klooster, het oudste lama-boeddhistische klooster van Mongolië. Naast Erdene Zuu bezoek je een lokale coöperatie en kun je deelnemen aan een workshop waar kleine vilten tapijten worden gemaakt.

Dag 7

Accommodatie: Khogno Khan Ger Camp - ger (VP)

Wandelen in het natuurpark Khogno Khan naar eeuwenoude kloosters

Vandaag rij je naar het prachtige natuurpark Khogno Khan, waar je een wandeling maakt naar het boeddhistische klooster Erdene Khmaba en de eeuwenoude Ovgoni Tempel. In de middag bezoek je een nomadenfamilie die kamelen fokt. Wie wil kan (optioneel) een ritje op een kameel maken. Het gerkamp ligt aan een rivier en wordt omringd door zandduinen.

Dag 8

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Over de steppe terug naar Ulaanbaatar

Van het Khogno Khan natuurpark is het zo'n 5 uur rijden terug naar Ulaanbaatar. De resterende tijd kun je gebruiken om Ulaanbaatar verder te verkennen en de laatste souvenirs kopen. In de avond krijg je een afscheidsdiner aangeboden.

Dag 9

Vertrek uit Ulaanbaatar

De reis door Mongolië zit erop. Na het ontbijt check je uit en word je naar het treinstation of de luchthaven gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt de tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.