Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Onbekend Oost-Mongolië

Terug Bekijk samenvatting

Je maakt een tour door ruig natuurschoon in het nog weinig bezochte oosten van Mongolië, de bakermat van de Mongoolse cultuur.

Dag 1

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standard room (LO)

Aankomst in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar

De tour start bij aankomst in Ulaanbaatar. Je wordt opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je zelf invullen. Ulaanbaatar heeft de sfeer van een rustige provinciestad. Bezoek het boeddhistische Ganden Klooster, of het Natuurhistorisch Museum met zijn spectaculaire dinosaurusvondsten uit de Gobiwoestijn. In de avond word je getrakteerd op een welkomstdiner, met traditionele muziek en dans.

Dag 2

Accommodatie: Khar Zurknii Khukh Ger Camp - ger (VP)

Via Baganuur naar het afgelegen Khar Zurknii Khukh meer

Je reist vandaag 240 km naar het Khar Zurknii Khukh meer, via de kolenmijnen van Baganuur. Onderweg wordt een picnic lunch verzorgd. Je arriveert in de plaats waar Temuujin werd gekroond tot koning van Mongolië en in 1189 de titel Dzjengiz Khan kreeg. Je verkent samen met de gids de omgeving.

Dag 3

Accommodatie: Kurkh Steppe Eco Ger Camp - ger (VP)

Via het boeddhistische klooster van Baldan Bereeven naar het Kurkh Steppe Eco Ger Camp

De reis voert verder naar het oosten van Mongolië, het echte thuisland van Dzjengiz Khan. Onderweg bezoek je het boeddhistische klooster van Baldan Bereeven. Laat in de middag arriveer je bij het Kurkh Steppe Eco Ger Camp, waar je vier nachten zult verblijven.

Dag 4

Accommodatie: Kurkh Steppe Eco Ger Camp - ger (VP)

Te gast bij de nomaden van de Kurkh steppe

Je verblijft drie volle dagen tussen de nomaden. Vandaag bezoek je de nomaden in de Khurkh steppe. Je wordt in hun ger uitgenodigd om traditionele melkproducten te proeven zoals aaruul (gedroogde curd), Mongoolse suutei tsai (zoutige melkthee), boortsog (Mongoolse biscuits). Het is kleinschalig en je maakt van dichtbij kennis met het dagelijks leven van de nomaden. Wie wil kan 's middags een ritje te paard maken (optioneel).

Dag 5

Accommodatie: Kurkh Steppe Eco Ger Camp - ger (VP)

Zelf meehelpen met het opzetten van een ger, een traditionele nomadentent

Vandaag leer je hoe een ger, een traditionele nomadentent, wordt opgezet. Deelnemen aan deze activiteit is een leuke en interessante ervaring. 

Dag 6

Accommodatie: Kurkh Steppe Eco Ger Camp - ger (VP)

Genieten van een traditionele Khorkhog, een échte Mongoolse BBQ

De dag begint met een bezoek aan enkele belangrijke archeologische bezienswaardigheden uit de oude geschiedenis van het Mongoolse volk. Eerst maak je een korte wandeling naar de prehistorische Uglugch Muur, en na een picnic lunch bezoek je de beelden en graven van Rashaant Khad. In de avond neem je deel aan een traditionele Khorkhog, een bijzonder Mongools barbecue diner.

Dag 7

Accommodatie: Gün Galuut Ger Camp - ger (VP)

Wandelen door het schitterende natuurreservaat Gün Galuut

In ongeveer 6-7 uur rij je naar het Gün Galuut natuurreservaat. Het gebied bestaat uit hoge bergen, steppen, weiden, rivieren, meren en moerasgebieden. Een paradijs voor vogelsspotters en er leven een aantal zeer zeldzame diersoorten zoals het wilde Argali bergschaap, de witte gazelle en de grijze wolf. Samen met de gids ga je het natuurpark te voet verkennen.

Dag 8

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standard room (LO)

Terug naar Ulaanbaatar voor een gezellig afscheidsdiner

Vandaag keer je over een goede weg terug naar Ulaanbaatar (130km). De resterende tijd kun je gebruiken om Ulaanbaatar verder te verkennen en de laatste souvenirs kopen. In de avond wordt een afscheidsdiner geserveerd.

Dag 9

Vertrek uit Ulaanbaatar

De reis door Mongolië zit erop. Na het ontbijt check je uit en word je naar het treinstation of de luchthaven gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt de tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer