Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Het mooiste van Myanmar

Terug Bekijk samenvatting

Wil je in korte tijd een goede indruk krijgen van Myanmar, dan is deze reis ideaal! Bezoek de mooiste plekken van Myanmar. Van de  Koningssteden rond Mandalay naar de tempelvlaktes van Bagan, het sfeervolle Inle-meer en de gouden tempels in Yangon Het mooiste van Myanmar in een notendop!

Dag 1

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Mandalay

Bij aankomst op de luchthaven van Mandalay word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen waar je de komende 2 nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Dag 2

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek het Mandalay Fort of maak een uitstapje naar één van de Koningssteden

Een complete dag om op eigen gelegenheid deze bijzondere stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Mahamuni pagode, met zijn beroemde volledig in bladgoud bedekte Boeddhabeeld. Mandalay is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor kunstnijverheid en was in het verleden dé hofleverancier. De middag is ideaal voor een bezoek aan de Kuthodaw pagode met zijn 729 in marmer uitgehouwen boeddhistische geschriften.  Je kan deze bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé excursies met een Engels sprekende gidsen regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Dag 3

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Per boot over de Ayeyarwady rivier naar Bagan

Na het ontbijt word je in het hotel opgehaald voor een boottocht naar Bagan. Je vaart langzaam over de brede Ayeyarwady rivier waarbij je op de oevers dorpjes, stoepa’s en vissers ziet. Neem een goed boek of een gezelschapsspelletje mee want de boottocht duurt zo'n 9 uur (12 uur als je een langzame boot treft). In de late namiddag kom je aan in Bagan. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië.In 1057 begon de eerste koning met de bouw van enkele tempesl en de vele koningen die hem opvolgden overtroffen elkaar steeds weer met de bouw van nog mooiere en nog indrukwekkender tempels en pagodes. 

Dag 4

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken de Bagan vlakte, een historisch wereldwonder

Een vrije dag waarop je enkele van de mooiste tempels van Bagan kan gaan bekijken, zoals de Shwezigon Pagoda met zijn prachtige gouden stupa, de grot-tempel Wetkyi-In Gubyaukgyi versierd met verfijnde muurschilderingen, en tenslotte de elegante Htilominlo Tempel. Indien gewenst kunnen we (net als in alle andere plaatsen) een gids voor je regelen om je de mooiste plekjes te laten zien. 

Dag 5

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het Inle Meer

Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. De gids zal je helpen met het inchecken voor je vlucht naar Heho. Bij aankomst op de hele kleine luchthaven van Heho word je door een auto met chauffeur opgewacht en naar het Inle meer gebracht. Je merkt gelijk het klimaatverschil met Yangon omdat Heho op het Shan plateau ligt. Door het prachtige berggebied rij je naar het Inle Lake.

Dag 6

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Verken het mooie Inle Meer

Een hele dag om op eigen gelegenheid dit schitterende meer te verkennen. Om en rond het meer zijn veel bezienswaardigheden te vinden en bovendien krijg je een idee van het dagelijkse leven op het meer. Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. 

Dag 7

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Yangon

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad en één van de meest fascinerende en authentieke steden in Zuidoost-Azië.  

Dag 8

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek de meest heilige plek van Myanmar of ga souvenirs shoppen op de Scott markt

Deze dag is geheel ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de 70 m lange liggende Boeddha bij de Kyaukhtatgyi Pagoda. Ook een rondrit met de trein door de buitenwijken van Yangon is interessant.  Tegen zonsondergang is een bezoek aan de voor Burmezen zeer heilige Shwedagon Pagode, waarvan de grote stupa bedekt is met meer dan 60 ton puur bladgoud een must! 

Dag 9

Vertrek vanaf de luchthaven van Yangon

Na het ontbijt check je uit en word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 15 juli 2021.

Alle reizen Lees meer

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.