Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Klassiek Myanmar

Terug Bekijk samenvatting

In korte tijd zie je alle highlights van het prachtige Myanmar. Oude Koningssteden, de tempelvlakte van Bagan, het schitterende Inle-meer en Yangon met de beroemde Shwedagon-pagode zijn allemaal opgenomen in deze complete reis. Je reist met een internationaal gezelschap. Een Engelssprekende gids geeft onderweg tekst en uitleg. Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximaal 15.

Dag 1

Accommodatie: Magic Hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Mandalay

Bij aankomst word je begroet door de gids die je begeleidt naar het hotel. In de namiddag start je sightseeing tour in Mandalay met een bezoek aan de Mahamuni Pagode. In deze pagode vind je één van de belangrijkste boeddha beelden van het land. Tegen zonsondergang ga je naar de top van Mandalay Hill om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de Irrawaddy Rivier.

Dag 2

Accommodatie: Magic Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek aan de Koningssteden Sagaing en Amarapura

Na het ontbijt, vertrek je voor een excursie naar de voormalige hoofdsteden Sagaing en Amarapura. Sagaing Hill is bedekt met 600 wit geschilderde pagods en kloosters en wordt beschouwd als het religieuze centrum van Myanmar. Terug in Mandalay bezoek je de Kuthodaw Pagode waar 729 marmeren platen met Boeddhistische geschriften het grootste boek van de wereld worden genoemd. Aansluitend neem je een kijkje bij het Koninklijk Paleis. Aan het eind van de middag bezoek je de U-Bein brug bij Amarapura. 

Dag 3

Accommodatie: Bawga Theiddhi Hotel - superior kamer (LO)

Per lokale ferry naar Bagan

Vandaag maak je een ontspannen boottocht per lokale ferry naar Bagan. Na een vroeg ontbijt word je naar de haven van Mandalay gebracht waar je aan boord gaat van de ferry. Je ziet vandaag het lokale leven langs de rivieroever. (Het kan gebeuren dat boten uit de vaart worden genomen door bijvoorbeeld een te lage waterstand. Er zal dan een binnenlandse vlucht of vervoer per auto/bus worden geregeld. Hier kan een meerprijs voor gelden).

Dag 4

Accommodatie: Bawga Theiddhi Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek aan de prachtige tempelvlakte van Bagan

Na een stop bij de gouden Shwezigon Pagode bezoek je de Wetkyi-In Gubyaukgyi, een grot tempel met prachtige muurschilderingen. De Htilominlo Tempel staat bekend om zijn fijne houtsnijwerk en geglazuurde zandsteen decoraties. De Ananda Tempel is een architectonisch meesterwerk. Vanaf hier reis je per paard en wagen naar de Thatbyinnyu tempel.  Ook maak je een stop bij de Dhammayangyi Tempel en de Sulamani Tempel. 

Dag 5

Accommodatie: Bawga Theiddhi Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag in Bagan

Vrije dag in Bagan. 

Dag 6

Accommodatie: Nyaung Shwe City Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het Inle Meer

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho.Vanaf Heho is het circa een uur rijden naar het dorpje Nyaung Shwe wat de toegangspoort is voor het Inle Lake. Onderweg maak je een stop bij het  houten Shwe Yan Pyay klooster. Bij het bereiken van het Inle Lake ga je aan boord van een privé boot voor een tocht over het indrukwekkende meer. 

Dag 7

Accommodatie: Nyaung Shwe City Hotel - deluxe kamer (LO)

Ontdek het Inle Meer en omgeving

De dag begint met een bezoek aan de ochtend markt. Deze dagelijkse markt trekt vele minderheden uit de omgeving die hier hun boodschappen komen kopen of juist komen verkopen. Terug op het Inle Lake vaar je langs dorpjes waar verschillende lokale ambachten uitgevoerd worden. Je maakt een stop bij het weef dorp Inpawkhone en een cheroot fabriek, waar de typische Birmese sigaren worden gemaakt met de hand. 

Dag 8

Accommodatie: Best Western Green Hill Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Yangon met aansluitend een stadstour

In de ochtend vlieg je naar Yangon waar je wordt opgewacht door de gids voor een stadstour Yangon. Bij aankomst bezoek je de Bogyoke (Scott's) Market. Vervolgens word je naar het hotel gebracht om in te checken. In de middag bezoek je de Kyaukhtatgyi Pagoda en aansluitend maak je een wandeling door het Kandawgyi Park, één van de groenste plekjes van Yangon. Een bezoek aan de Shwedagon Pagoda mag niet ontbreken tijdens een reis door Myanmar. 

Dag 9

Vertrek vanaf de luchthaven van Yangon

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor je reis terug naar huis. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 15 juli 2021.

Alle reizen Lees meer

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.