Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Mysterieus Noord-Korea

Terug Bekijk samenvatting

Noord-Korea, het mysterieuze gesloten socialistische bolwerk, heeft de naam vrijwel ontoegankelijk te zijn. Ervaar tijdens deze privé-reis de gesloten wereld van Kim.

Dag 1

Vertrek per nachttrein vanuit Beijing

Laat in de middag vertrekt nachttrein nr. 27 vanuit Beijing naar Pyongyang. Je reist per comfortabele soft sleeper, in een afgesloten compartiment met 4 zachte bedden. De treinreis duurt ca. 24 uur, dus maak het je gemakkelijk. Ook kun je een maaltijd of drankje gebruiken in de restauratie.

Dag 2

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Via de spoorbrug over de Yalu rivier Noord-Korea in naar Pyongyang

Vroeg in de ochtend bereik je Dandong, en via een spoorbrug over de Yalu rivier passeer je de grens met Noord-Korea. Het contrast met China is direct merkbaar. Na de wat grauw ogende grensplaats Sinuiju zie je vanuit het raam een schijnbaar vriendelijk landschap met rijst- en graanvelden en dorpen met nette witgeschilderde huizen. Hier en daar zijn mensen op het land aan het werk. In de vroege avond kom je aan op het station van Pyongyang, een stad die lijkt te zijn gebouwd om te imponeren. Je gids wacht je op en per auto met chauffeur rijd je door brede zo goed als lege avenues naar je hotel.

Dag 3

Accommodatie: March 8 Hotel - standaard kamer (LO)

Over de West Sea Barrage naar de Woljong Tempel en het dorp Sariwon

Van Pyongyang vertrek je per auto naar Nampho en passeert je de West Sea Barrage (een soort afsluitdijk). Je rijdt verder het Kuwol gebergte in naar de Woljong Tempel voor de lunch, en dan naar het in traditionele stijl gerenoveerde Sariwon Folk Customs Village. In de omgeving van Sariwon bezoek je het Zongban Fort en de hooggelegen Songbul Tempel. Tenslotte neem je een kijkje op een coöperatieve boerderij.

Dag 4

Accommodatie: Haeju Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het Sinchon War Museum en de havenstad Haeju

Na het ontbijt verlaat je Sariwon voor een bezoek aan het Sinchon War Museum. Dit museum is geheel gewijd aan de Amerikaanse misdaden tegen het Koreaanse volk tijdens de Korea Oorlog. Na afloop rijd je verder naar de havenstad Haeju, waar je een kijkje neemt in het stadscentrum en de haven. Ook het nabijgelegen Sokdamgugok Nature Park staat op het programma.

Dag 5

Accommodatie: Minsok Hotel - ondol kamer (LO)

Via Kaesong naar de DMZ bij Panmunjom, op de grens met Zuid-Korea

Na het ontbijt vertrek je naar Kaesong, van 918 tot 1392 hoofdstad van Koryo. De trots van Kaesong is de Songgyungwan Akademie, nu het Koryo Museum. Deze is opgericht in 1089 als universiteit voor de Confucianistische klassieken. Hoogtepunt vandaag is een bezoek aan de DMZ bij Panmunjom, op de grens van Noord-en Zuid-Korea. Je militaire gids geeft je de Noord-Koreaanse visie op oorlog en vrede. Soms word je vanaf de andere kant bekeken door toeristen die het Zuid-Koreaanse Panmunjom bezoeken - een bevreemdende ervaring. Terug in Kaesong geniet je een diner en overnachting geheel in traditionele stijl.

Dag 6

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

In Pyongyang naar de Mansudae Art Studio en het Pyongyang Circus

Je keert terug naar Pyongyang, met onderweg een stop bij de 14e eeuwse tombes van Kongmin en Myongrung. Eenmaal terug in Pyongyang bezoek je de Mansudae Art Studio. Hier worden de sociaal-realistische propaganda schilderijen en beelden gemaakt die je overal in Korea ziet. Doe je laatste inkopen in het Rakwon Warenhuis, en geniet 's avonds van een spetterende circusvoorstelling.

Dag 7

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Pyongyang, wandelen langs de Taedong rivier naar het Kim Il-sung Plein

Vandaag maak je een ontspannen wandeling door Pyongyang vanaf het Grand Theatre langs de Taedong Rivier naar het Kim Il-sung Plein, waar je het Grand People's Study House bezoekt. Aan de overkant zie je de Juche Toren, symbool van het ideaal van extreme zelfvoorzienendheid. In Manyongdae zie je het geboortehuis van Kim Il-sung. Tenslotte bezoek je de metro van Pyongyang, versierd met interessante mozaïeken, en rijd je langs de Triomfboog, die nét iets groter zou zijn dan die van Parijs... In de avond geniet je van een afscheidsdiner in het Duck BBQ Restaurant.

Dag 8

Per trein dwars door het Noord-Koreaanse platteland richting Beijing

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht voor vertrek naar Beijing. Je verblijf in Noord-Korea zit er bijna op, en het is tijd om afscheid te nemen van je gids en chauffeur. Rond 10.00 vertrekt trein nr. 28 naar Beijing. Je reist in een comfortabele soft sleeper. Onderweg kun je een laatste blik werpen op het Noord-Koreaanse platteland, en in de loop van de middag passeer je de grens met China.

Dag 9

Terugkeer in Beijing

In de ochtend kom je aan op het station van Beijing, waar je na de afgelopen week direct opvalt hoezeer China in de laatste decennia is veranderd, en hoe lang de weg is die Noord-Korea nog heeft te gaan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 15 juli 2021.

Alle reizen Lees meer

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.