Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

Onbekend Noord-Korea

Terug Bekijk samenvatting

Een ontdekkingsreis door Noord-Korea. Na de hoofdstad Pyongyang reis je naar de oostelijke steden Hamhung en Wonsan. In het natuurgebied Kumgangsan kun je prachtige wandelingen maken.

Dag 1

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Per vliegtuig van Beijing naar Pyongyang

Je tour begint met een vlucht van Beijing naar Pyongyang. Bij aankomst in Pyongyang word je opgewacht door je gids van het Noord-Koreaanse staatsreisbureau. Deze gids zal tijdens je gehele verblijf in Noord-Korea bij je blijven. Dan volgt je eerste kennismaking met Pyongyang, dat lijkt te zijn gebouwd om te imponeren. Per auto met chauffeur rijd je door brede zo goed als lege avenues naar je hotel.

Dag 2

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Pyongyang, wandelen langs de Taedong rivier naar het Kim Il-sung Plein

Vandaag staat in het teken van de symbolen van Kim's Korea. Vanaf het Grand Theatre wandel je langs de Taedong Rivier naar het Kim Il-sung Plein, waar je het Grand People's Study House bezoekt. Aan de overkant zie je de Juche Toren, symbool van het idee van extreme autarkie (zelfvoorzienendheid). In Manyongdae zie je het geboortehuis van Kim Il-sung. Tenslotte bezoek je de metro van Pyongyang, versierd met interessante mozaïeken, en rijd je langs de Triomfboog, die nét iets groter zou zijn dan die van Parijs...

Dag 3

Accommodatie: Sijung Hotel - standaard kamer (LO)

Via de Chonsam boerderij en oostelijk Wonsan naar de Sijung lagune

Je verlaat Pyongyang richting Wonsan. De route voert in oostelijke richting, door landbouwgebieden en een landschap van heuvels en bergen. Onderweg ga je picknicken bij de mooie Ullim-waterval. Vlakbij Wonsan bezoek je de Chonsam Coöperatieve Boerderij waar je boeren aan het werk ziet in de rijstvelden. Ook neem je een kijkje in de boeddhistische Sokwang Tempel, prachtig gelegen en rijkversierd. Via Wonsan, waar je een bezoek brengt aan het Wonsan Old Railway Station, reis je naar Sijung.

Dag 4

Accommodatie: Tongmyong Hotel - standaard kamer (LO)

Wandelen op Mount Kumgang en via de mooie Samil lagune naar Wonsan

In de ochtend rijd je van Sijung naar Mount Kumgang om er een prachtige bergwandeling te maken. Het is geen heel zware wandeling. In minder dan twee uur naar boven tot het paviljoen met uitzicht op de waterval, en in iets meer dan een uur terug naar beneden. In de middag zie je de Samil Lagune, een pittoresk meer langs de oostkust. In de loop van de middag kom je aan in de havenstad Wonsan.

Dag 5

Accommodatie: Majon Villa Hotel - standaard kamer (LO)

Sfeer proeven in de noordoostelijke industriestad Hamhung

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een rit van ca. 2 uur naar de noordoostelijke industriestad Hamhung. Deze stad is pas sinds enkele jaren opengesteld voor buitenlandse bezoekers. Je ziet er een groot bronzen beeld van Grote Leider Kim Il-sung en bezoekt het Provincial Modern History Museum. Na de lunch maak je een wandeling naar de Donghung heuvel voor een mooi uitzicht over de omgeving. Verder bezoek je het Hungnam Fertilizer Complex, en het Hamhung Grand Theater.

Dag 6

Accommodatie: Majon Villa Hotel - standaard kamer (LO)

Prachtrit door de bergen naar Mount Okryon en Bujon Revolutionary Site

Vandaag maak je een prachtige rit door de bergen naar Bujon en de berg Okryon. Hier zie je de bijzondere 'River of Rocks', een 800 meter lange 'rivier' van grote rotsblokken. Beneden is een klein bezoekerscentrum. Wie wil kan het pad omhoog lopen (of met een auto omhoog te rijden) naar een opmerkelijke rotsformatie die lijkt op vijf grote drakenschubben. Onder deze formatie is de Bujon Revolutionary Site, een hut waar Kim Jong-suk, moeder van Kim Jong-il, zich in 1939 schuil hield.

Dag 7

Accommodatie: Tongmyong Hotel - standaard kamer (LO)

Op bezoek in het Songdowon Kindervakantiepark bij Wonsan

In de ochtend bezoek je Hamhung Bongung, het voormalige huis van Ri Rong Gye, de stichter van de Ri dynastie. Na de lunch rijd je van Hamhung terug naar Wonsan. Hier neem je een kijkje in het Songdowon Kindervakantiekamp, maak je een wandeling langs het strand naar het Jangdok schiereiland en kun je ontspannen in het Songdowon Sea Bath Resort.

Dag 8

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Via de tombe van Koning Tongmyong terug naar Pyongyang

Na een wandeling in het Oriental Park in Wonsan rijd je weer richting Pyongyang. Onderweg maak je stops bij het mausoleum van Koning Tongmyong en de Jongnung Tempel. Tegen het eind van de middag keer je terug in Pyongyang.

Dag 9

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Pyongyang de Mansudae Art Studio en het Kinderpaleis

Na het ontbijt bezoek je de National Gift Exhibition. In het Oorlogsmuseum bezoek je het spionageschip Pueblo. Na een kijkje in het Rakwon Warenhuis bezoek je het Kinderpaleis waar getalenteerde kinderen van Pyongyang zich bekwamen in muziek, dans en schilderkunst. Ook de Mansudae Art Studio staat op het programma. Hier worden de sociaal-realistische propaganda schilderijen en beelden gemaakt die je overal in Korea ziet. In de avond neemt de gids je mee naar het wereldberoemde Pyongyang Circus, en geniet je van een afscheidsdiner in het Duck BBQ Restaurant.

Dag 10

Per trein dwars door het Noord-Koreaanse platteland richting Beijing

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht voor vertrek naar Beijing. Je verblijf in Noord-Korea zit er bijna op, en het is tijd om afscheid te nemen van je gids en chauffeur. Rond 10.00 vertrekt trein nr. 28 naar Beijing. Je reist in een comfortabele soft sleeper. Onderweg kun je een laatste blik werpen op het Noord-Koreaanse platteland, en in de loop van de middag passeer je de grens met China.

Dag 11

Terugkeer in Beijing

In de ochtend kom je aan op het station van Beijing, waar je na de afgelopen week direct opvalt hoezeer China in de laatste decennia is veranderd, en hoe lang weg is die Noord-Korea nog heeft te gaan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 15 juli 2021.

Alle reizen Lees meer

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.