Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 10 Dagen

Zijderoute door Oezbekistan

Terug Bekijk samenvatting

Je reist in de voetsporen van Marco Polo langs de mooiste pleisterplaatsen van de klassieke Zijderoute. De grandeur van Samarkand en Buchara is nog altijd indrukwekkend. Dwalend door Khiva, loop je door een sprookje van Duizend-en-een-nacht.

Dag 1

Accommodatie: Shodlik Palace Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Tashkent, hoofdstad van Oezbekistan

Bij aankomst in Tashkent word je naar je hotel gebracht, waar je direct kunt inchecken. De ochtend kun je zelf invullen. Tashkent ademt nog de sfeer van het Soviet-Russische tijdperk. In de middag haalt de gids je op voor een stadstour per auto met chauffeur naar het Plein van de Onafhankelijkheid, het Amir Timur Plein. Je ziet in de Tella Sheik Moskee de Osman Koran uit 655, de oudste koran ter wereld. Ook ervaar je het dagelijks leven op de grote Chorus Bazaar.

Dag 2

Accommodatie: Orient Star Medresse Hotel - standaard kamer (LO)

Per vliegtuig via Urgench naar de oasestad Khiva

In de vroege ochtend haalt je gids je op en neem je het vliegtuig naar Urgench. Vanaf de luchthaven in Urgench is het dan nog een half uur rijden naar Khiva. Vanmiddag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3

Accommodatie: Orient Star Medresse Hotel - standaard kamer (LO)

Wandel terug in de tijd door het sfeervolle centrum van Khiva

Vandaag ga je met je gids te voet het ommuurde Khiva verkennen. Khiva is één van de best bewaard gebleven oase-nederzettingen. Het lijkt alsof de tijd van Marco Polo weer tot leven komt. Hoogtepunten zijn de fraaie West Poort, de Kalta Minor, de Ark waar de Khan in de 19e eeuw woonde, de Khodja Moskee en Minaret, het prachtige Pahvalon Mahmud Mausoleum en de eeuwenoude Juma Moskee.

Dag 4

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Dwars door de Kyzylkum Woestijn naar Buchara

Vandaag rijd je van Khiva, dwars door de ruige Kyzylkum Woestijn, naar Buchara, een rit van 7-9 uur (500 km).

Dag 5

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen in de overdekte bazaars van Buchara

Vandaag heb je een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids ter beschikking. Niet te missen zijn de ommuurde Ark, het Samani Mausoleum uit de 10e eeuw, de fraaie Bolo-Hauz Moskee, de prachtige Kolon Moskee met zijn 48 meter hoge minaret, de Ulugbek Medressa, en de Taqi (overdekte bazaars).

Dag 6

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet al wandelend van de historische architectuur van Buchara

Vandaag kun je zelf te voet het oude Buchara verder verkennen. Gisteren heb je al veel van het historische Buchara kunnen zien, vandaag heb je nog een volle dag in deze prachtige stad. Eind 9e eeuw was het de hoofdstad van het Rijk van de Sassaniden en na Mekka de belangrijkste stad in de islamitische wereld. In 1220 veroverden de Mongolen de stad. Van de 14e tot 18e eeuw was er een tweede bloeitijd voor Buchara en veel gebouwen dateren uit deze periode. In de avond kun je ontspannen rond het water van het Lyabi-Hauz complex.

Dag 7

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Met de Afrosiab sneltrein naar Samarkand

Vroeg in de ochtend vertrek je per snelle Afrosiab trein naar Samarkand, een rit van 1 1/2 uur. Je arriveert er ruim 2000 jaar ná Alexander de Grote! Onder de Sogden, Perzen en Turken was het al een belangrijke handelsstad. Maar nadat Amir Timur in 1369 Samarkand veroverde, kwam de stad tot bloei. Ga Samarkand zelf verkennen: het Registan, met rondom een promenade met uitzicht op de mooiste medresse's, verdient het om enkele malen, bij verschillend licht, bekeken te worden.

Dag 8

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Samarkand de Ulugh Beg Medresse en de Shakhi Zinda

Vandaag staan een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids tot je beschikking. Ga aan het Registan enkele medresse's bezoeken: die van Ulugh Beg, Shir Dor, of Tilla Kari. Wat je niet mag missen is de Shakhi Zinda, een groep mausolea rond de tombe van Kussam Ibn Abbas, de neef van de profeet Mohammed. Neem ook een kijkje bij de grote, deels vervallen, Bibi Khanym Moskee, het Observatorium van Ulugh Beg of het Museum van Samarkand.

Dag 9

Accommodatie: Shodlik Palace Hotel - standaard kamer (LO)

Per Afrosiab sneltrein terug naar Tashkent

In de ochtend heb je nog tijd om, op eigen gelegenheid, Samarkand verder te bekijken. Of ga de sfeer proeven op de bazaar. De uitchecktijd is 12:00 uur. In de loop van de middag word je naar het station gebracht. Aan het eind van de middag brengt de sneltrein Afrosiab je in ruim twee uur naar Tashkent.

Dag 10

Vertrek uit Tashkent

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Tashkent gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour.

In Oezbekistan kun je de reis verlengen met een bezoek aan de Fergana Vallei. Vanuit Tashkent kun je eventueel ook doorreizen naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer