Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 12 Dagen

Kleurrijk Yunnan

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis voert je naar prachtige oude halteplaatsen langs de Theeroute, waar ooit paardenkaravanen thee en zout vervoerden naar Tibet en Birma. Maak kennis met het Tibetaanse kloosterleven in de woeste uitlopers van de Himalaya en vind de oude cultuur in Xizhou en Lijiang.

Dag 1

Accommodatie: Sky Valley Heritage Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Dali en naar Xizhou

Welkom in kleurrijk Yunnan! Bij aankomst in Dali ga je met je chauffeur en gids op pad. De eerste autorit is naar Xizhou, waar je in de middag zult aankomen.

Dag 2

Accommodatie: Sky Valley Heritage Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Xizhou, of op excursie naar Dali en het Erhai Meer

Vandaag heb je alle gelegenheid om wandelend of fietsend Xizhou en omgeving te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het grote Yan familiehuis, een mooi voorbeeld van architectuur van de Bai-minderheid. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie naar Dali, met een boottocht op het Erhai Meer, inclusief lunch.

Dag 3

Accommodatie: Sky Valley Heritage Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Xizhou Baba proeven op het oude dorpsplein

Vandaag heb je in Xizhou de tijd om in alle rust rond te kijken. Wandel naar het oude dorpsplein Sifang Jie en proef bij een van de stalletjes Xizhou Baba, de lokale snack. Staat ergens een houten poort open, dan vang je een glimp op van het leven van alledag. Traditioneel gaan de vrouwen hier in rood en blauw gekleed met een opvallende hoofdtooi.

Dag 4

Accommodatie: Shaxi Tea and Horse Caravan Trail Inn - standaard kamer (LO)

Van Xizhou naar Shaxi langs de theeroute

Na het ontbijt ga je op weg naar Shaxi, eeuwenoude halteplaats voor thee- en zoutkaravanen. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-excursie onderweg, naar de Shizhongshan Tempel, inclusief lunch. In 16 grotten staan de best bewaarde boeddhistische sculpturen uit de regio. Vanuit de tempel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 5

Accommodatie: Shaxi Tea and Horse Caravan Trail Inn - standaard kamer (LO)

Genieten van de sfeer in karavaanhalteplaats Shaxi

Vandaag kun je zelf Shaxi verkennen. Door de groene vallei van Shaxi trokken ooit de paardenkaravanen. Beladen met thee en zout waren zij op weg naar Tibet en Birma. Rond het marktplein van Shaxi staan mooie traditionele huizen. In het nabijgelegen dorp Sideng is elke vrijdag een sfeervolle markt. Vrouwen dragen er hun kleurrijke traditionele kleding terwijl mannen hun koopwaar op de ruggen van pakezels laden.

Dag 6

Accommodatie: Wangfu Hotel - standaard kamer (LO)

Op weg naar Lijiang, UNESCO Werelderfgoed

In de ochtend ga je op weg naar Lijiang. Het schilderachtige Lijiang ligt op bijna 2500 meter hoogte en is het centrum van de Naxi-minderheid. Vooral het oude centrum is bijzonder. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 7

Accommodatie: Wangfu Hotel - standaard kamer (LO)

Ga fietsen in Lijiang, of op excursie naar Jade Dragon Snow Mountain

Vandaag heb je alle tijd om het mooie Lijiang te ontdekken. Je kunt zelf een fiets huren om Lijiang en omgeving te verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar Suhe, een fraai bewaard gebleven plaatsje aan de oude theeroute. Of misschien ga je liever shoppen en slenteren in het oude centrum van Lijiang. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie met de kabelbaan naar de Jade Draak Sneeuwberg, het Yufeng Klooster en het dorp Baisha, inclusief lunch.

Dag 8

Accommodatie: Wangfu Hotel - standaard kamer (LO)

Ontspannen in Lijiang, of op excursie naar de Zwarte Draken Vijver

Vandaag kun je zelf Lijiang verder verkennen. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-middagexcursie naar het oude centrum Dayan en de Zwarte Draken Vijver.

Dag 9

Accommodatie: Sean's Spring Guesthouse - standaard kamer (LO)

Genieten van de spectaculaire Tiger Leaping Gorge

Vandaag ga je naar een van de steilste, en smalste, kloven ter wereld. In Qiaotou daal je via een lange stenen trap af naar de Jinsha rivier, een voorloper van de machtige Yangtse rivier. Hier ligt een van de drie stenen in de rivier waarover een tijger ooit naar de overkant gesprongen zou zijn. Je guesthouse ligt in het gehucht Walnotenbos, schilderachtig te midden van terrassen met akkers en walnotenbomen. Het uitzicht over de kloof is fenomenaal.

Dag 10

Accommodatie: E-Outfitters Hotel - standaard kamer (LO)

Via de kalkterrassen bij Baishuitai naar Shangri-La

Eerst ga je vandaag naar Baishuitai. De prachtige witte kalkterrassen van Baidi zijn al vele eeuwen een bezienswaardigheid en pelgrimsoord. In maart, als het water op z'n hoogst is, komen duizenden pelgrims naar het gebied om het geneeskrachtige water van de kalkterrassen te eren. Aan het eind van deze lange reisdag bereik je Shangri-La. Ooit hoorde Shangri-La bij Tibet. Vooral in het zuidelijke deel van de oude stad wonen nog veel Tibetanen. De kleine straatjes in het oude centrum verken je het beste te voet.

Dag 11

Accommodatie: E-Outfitters Hotel - standaard kamer (LO)

Ontmoet de monniken van het Songzanlin Klooster in Shangri-La

Vandaag heb je alle tijd om Shangri-La te verkennen. Je gaat vast naar het Songzanlin Klooster. Dit oude Tibetaanse kloostercomplex werd bijna 400 jaar geleden gebouwd in dezelfde stijl als het bekende Potala Paleis in Lhasa. Omringd door rinkelende belletjes en wapperende gebedsvlaggen heb je vanaf het kloostercomplex een prachtig uitzicht over de stad. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie naar het Songzanlin Klooster en het Pudacuo National Park, met het Bitahai en Shudu Meer, inclusief lunch.

Dag 12

Vertrek uit Shangri-La

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Shangri-La gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour door Yunnan.

Vanuit Shangri-La kun je doorvliegen naar diverse Chinese bestemmingen. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.