Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 19 Dagen

Grand Tour door China

Terug Bekijk samenvatting

Per trein en bus reis je dwars door China van Beijing naar Guilin. Je ziet keizerlijke grandeur, kleurrijke minderheden en een prachtig karstlandschap. Kortom, zeer compleet, groen én voordelig.

Dag 1

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Beijing

Welkom in China! Bij aankomst in Beijing word je welkom geheten en naar je hotel gebracht. Tijdens de autorit word je meteen ondergedompeld in deze bruisende stad. Hoge appartementsgebouwen en fly-overs flitsen aan je voorbij. Maar ook de prachtige tempels waar buurtbewoners wierook komen branden, paleizen en natuurlijk de oude hofjeswoningen, maken van Beijing een fascinerende stad. Je kunt de rest van de dag vrij besteden. Tip: neem een kijkje in de Lama Tempel. Het is één van de belangrijkste Tibetaans-boeddhistische tempels van China.

Dag 2

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder het Tian'anmen Plein en de Verboden Stad

Ga vandaag zelf Beijing verder verkennen. Het grootste plein ter wereld, het Tian’anmenplein ligt in hartje centrum. Aan dit grootse plein ligt de Verboden Stad, ooit het keizerlijke paleis. Eeuwenlang vormde het keizerlijke paleis het hart van Beijing, zelfs het hart van China, en was het verboden gebied voor de gewone man. Sluit deze dag in Beijing af bij de sfeervolle Hemelse Tempel.

Dag 3

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Maak zelf een uitstapje naar de Chinese Muur

Dag ter vrije besteding. Tip: ga naar een van de bekendste bezienswaardigheden van China: de Chinese Muur. Eeuwen geleden werd deze immense muur gebouwd om de vijand buiten te houden. De Muur kan op verschillende plaatsen bezocht worden. Bij Mutianyu kun je per kabelbaan omhoog en slingert de Muur zich prachtig door het steile berglandschap.

Dag 4

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

In de ochtend per sneltrein naar Pingyao

In de ochtend is de transfer naar het station. Je stapt op de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht en heb je de tijd om zelf het compacte centrum van de stad de ontdekken. Het oude stadscentrum van Pingyao is autovrij. Je verblijft in Pingyao in een traditioneel hotel, in Chinese stijl ingericht.

Dag 5

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

Ga zelf het ommuurde Pingyao verkennen

Dag ter vrije besteding. Bijzonder is het museum gewijd aan de eerste commerciële bank van China. Ook de stadsmuren zijn een bezoek waard. Vanuit Pingyao kun je een dagexcursie excursie maken (optioneel, niet inbegrepen) naar het 45 km verderop gelegen Wang Family Mansion, het Zhangbi-fort en het Shuanglin klooster.

Dag 6

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Per snelle ochtendtrein naar Xi'an, ooit hoofdstad van China

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht en stap je op de sneltrein naar Xi'an. Je wordt opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je zelf Xi'an gaan verkennen. In het ommuurde centrum van Xi'an vind je een prachtige oude moskee. Souvenirs, antiek en snuisterijen vind je op de nabijgelegen markt. Wie Xi'an bezoekt moet eigenlijk ook de befaamde dumplings (jiaozi) proeven in één van de lokale specialiteitenrestaurants.

Dag 7

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek vlakbij Xi'an het Terracottaleger

Dag ter vrije besteding. De bekendste bezienswaardigheid van Xi'an is het Terracottaleger van China's eerste keizer Qin Shi Huangdi. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie naar het Terracottaleger, de Stadsmuur, de Grote Wilde Gans Pagode, inclusief lunch in het beroemde Defachang Dumpling Restaurant.

Dag 8

Accommodatie: Wenjun Mansion - standaard kamer (LO)

Per snelle dagtrein naar Chengdu en vrije middag

In de ochtend vertrek je per trein naar Chengdu. Bij aankomst in Chengdu word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wandel in het stadscentrum over het centrale plein, waar je nog altijd een groot standbeeld van roerganger Mao Zedong kunt bewonderen. Probeer ’s avonds eens een authentieke Chengdu Huo Guo, oftewel Hotpot.

Dag 9

Accommodatie: Wenjun Mansion - standaard kamer (LO)

Verken zelf Chengdu, of ga op excursie naar de reuzenboeddha van Leshan

Vandaag kun je op eigen gelegenheid Chengdu en omgeving verkennen. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie naar de Wuyou Tempel en de Boeddha van Leshan, inclusief lunch. In Leshan is langs de rivier een reusachtige Boeddha in de rotswand uitgehakt. Zijn vriendelijke gezicht alleen, is al meer dan vijftien meter hoog.

Dag 10

Accommodatie: Hexi Hotel - standaard kamer (LO)

Een korte vlucht van Chengdu naar schilderachtig Lijiang

Vroeg in de ochtend word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Lijiang. Bij aankomst word je naar je hotel in het oude Lijiang gebracht. Het schilderachtige Lijiang ligt op bijna 2500 meter hoogte en is het centrum van de Naxi-minderheid. Vooral het oude centrum is bijzonder. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 11

Accommodatie: Hexi Hotel - standaard kamer (LO)

Verken Lijiang en de kleine Naxi dorpjes in de omgeving

Vandaag verken je op eigen gelegenheid Lijiang en omgeving. In de omgeving van Lijiang vind je tal van Naxi dorpen, vele met mooie tempels. Huur een fiets voor een bezoek aan Yufeng Si. Een klein lamaklooster aan de voet van de Sneeuwberg, waar in de middag vaak een Naxi orkest oefent. Het Naxi volk stamt af van Tibetaanse nomaden.  

Dag 12

Accommodatie: Hexi Hotel - standaard kamer (LO)

Ontspannen in Lijiang, of op excursie naar Jade Dragon Snow Mountain

Vandaag kun je ontspannen in Lijiang. Liever actief? Fiets bijvoorbeeld naar Suhe, een fraai bewaard gebleven plaatsje aan de oude theeroute. Of misschien ga je liever shoppen en slenteren in het oude centrum van Lijiang. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie met de kabelbaan naar de Jade Draak Sneeuwberg, het Yufeng Klooster en het dorp Baisha, inclusief lunch.

Dag 13

Accommodatie: Lanlingge Hotel - standaard kamer (LO)

Per bus door een prachtig landschap naar het oude stadje Dali

Na het ontbijt vertrek je per lijnbus naar Dali, een mooie rit van 3 á 4 uur. Als je de drie pagodes van Dali ziet opdoemen, weet je dat je bijna in Dali bent. Dali is prachtig gelegen, ingeklemd tussen het Er Hai meer en het Cang Shan-gebergte.

Dag 14

Accommodatie: Lanlingge Hotel - standaard kamer (LO)

Verken zelf het oude centrum van Dali

Je hebt vandaag alle tijd om zelf Dali en omgeving te verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Zhonghe Si tempel, ten noorden van Dali. Het uitzicht dat je hier hebt over het Erhai meer en de stad is de inspanning meer dan waard.

Dag 15

Accommodatie: Lanlingge Hotel - standaard kamer (LO)

Ga vanuit Dali fietsen langs het Er Hai Meer

Vandaag kun je vrij besteden. Je kunt het stadje verder verkennen, maar ook een fiets huren voor een leuke tocht door de dorpen in de omgeving en langs de oevers van het Er Hai meer.

Dag 16

Accommodatie: Yangshuo River Lodge - standaard kamer (LO)

Per trein naar Guilin en naar Yangshuo aan de Li-rivier

Vandaag is een lange reisdag. Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht en stap je op de dagtrein naar Guilin. De trein doet er tien uur over. Bij aankomst op het treinstation van Guilin word je opgewacht en per auto naar het dorpje Yangshuo gebracht. Het sfeervolle Yangshuo ligt aan de meanderende Li-rivier, te midden van de rijstvelden in een schilderachtig karstlandschap.

Dag 17

Accommodatie: Yangshuo River Lodge - standaard kamer (LO)

Ontspannen en een terrasje pakken in Yangshuo

Je sfeervolle hotel is een prima uitvalsbasis voor leuke wandel-, fiets-, of kanotochten. Relaxen of een Chinees biertje drinken, op een van de vele leuke terrasjes in Yangshuo, kan natuurlijk ook. Maar misschien heb je meer zin om souvenirs te kopen. In de West-straat van Yangshuo slaag je vast in één van de vele winkeltjes. In de avond kun je een magische lichtshow aan de oevers van de Li-rivier bijwonen.

Dag 18

Accommodatie: Yangshuo River Lodge - standaard kamer (LO)

Ga fietsen of kanoën tussen de karstbergen

Dag ter vrije besteding. Ga eens vroeg in de ochtend, voor zonsopgang, naar de Maanheuvel, de bekendste piek bij Yangshuo. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht, en misschien wel een prachtige zonsopkomst. De Li-rivier slingert door het idyllische karstlandschap. Verken de slaperige dorpjes, wuivende bamboebossen en markante kalksteenrotsen per fiets, boot of te voet. 

Dag 19

Vertrek uit Guilin

Vandaag is alweer de laatste dag van deze China vakantie. Op het vooraf afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven of het treinstation van Guilin gebracht. Hiermee eindigt deze tour.

Vanuit Guilin zijn er allerlei mogelijkheden om je reis verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een verlenging naar Hongkong. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.