Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 9 Dagen

Tibetaans China

Terug Bekijk samenvatting

Hoge bergpassen, uitgestrekte graslanden, bevroren watervallen, onbekende kloosters en een gastvrij onthaal, dat is reizen door oostelijk Tibet. Vanuit Chengdu reis je naar het noordwesten. Glooiende heuvels veranderen in met sneeuw bedekte bergreuzen, confucianisme maakt plaats voor boeddhisme en groene thee wordt boterthee.

Dag 1

Accommodatie: Lokaal guesthouse - standaard kamer (LG)

Door de bergen naar de reuzenpanda's in Wolong

Met je gids ga je vanuit Chengdu op weg naar het binnenland van Tibetaans Sichuan. De wegen zijn niet altijd goed, de accommodatie is eenvoudig, maar het prachtige landschap en de gastvrije Tibetanen maken alles goed. In de loop van de ochtend bereik je het natuurreservaat Wolong. Je neemt er een kijkje bij de reuzenpanda's. Na afloop rij je verder naar het Tibetaanse plaatsje Rilong.

Dag 2

Accommodatie: Three Sisters Guesthouse - standaard kamer (LG)

Van Rilong naar de Tibetaanse dorpen van Danba

Dwars door het bergachtige binnenland rijd je naar Danba. In het district Danba zijn de zuidhellingen bezaaid met bijzondere Tibetaanse dorpen. Op de mooi beschilderde huizen wapperen typisch Tibetaanse gebedsvlaggen. Overnachten doe je in een Tibetaans guesthouse.

Dag 3

Accommodatie: Qingge Hotel - standaard kamer (LG)

Van Danba naar het Tibetaanse klooster van Tagong

In de ochtend verlaat je Danba richting Bamei, voor een kijkje in het sfeervolle Tibetaanse Huiyuan Klooster. Na afloop rijd je verder door een steeds indrukwekkender berglandschap naar hooggelegen graslanden. In de middag bereik je het imposante boeddhistische klooster van Tagong. Bij helder weer zie je in de verte de 5820 meter hoge Yala Snow Mountain. Je rijdt verder naar Kangding voor je overnachting.

Dag 4

Accommodatie: Litang Zangdi Yinxiang Hotel - standaard kamer (LG)

Maak kennis met de ruige Khampa's in Litang

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg. In de middag bereik je Litang, op bijna 4000 meter hoogte. Even rustig aan doen dus, zodat je lichaam aan de hoogte kan wennen. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht besteden. In de oude stad met zijn versterkte stenen huizen, lopen grote Khampa Tibetanen met imposante hoeden en hun dolken in hun riem gestoken. Toch is de sfeer in Litang zeer ontspannen en vriendelijk. Litang kent een turbulente geschiedenis. In 1956 weigerden Litangs monniken over hun kloosterbezit belasting te betalen aan de Chinese overheid. Dit leidde uiteindelijk tot de Tibetaanse Opstand van 1959 en de vlucht van de Dalai Lama.

Dag 5

Accommodatie: Yading Yayong Hotel - standaard kamer (LG)

Via Tibetaanse dorpen en kloosters naar Yading

Je verlaat Litang richting het Yading Natuurreservaat. Dit ruige berggebied was tot eind jaren negentig nauwelijks toegankelijk. De drie imposante besneeuwde pieken die het reservaat domineren reiken tot boven de 6000 meter, en symboliseren in het Tibetaans boeddhisme wijsheid, macht en mededogen.

Dag 6

Accommodatie: Yading Yayong Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het Dao Cheng Yading Natuurreservaat

Vandaag ga je de hele dag op excursie naar het Yading natuurreservaat. Zo kun je optimaal genieten van het natuurschoon rondom: besneeuwde bergen, graslanden en hoogvlaktes, het Tibetaanse Chong Gu klooster, bergmeren en naaldwouden.

Dag 7

Accommodatie: Xiangcheng Zhaxi Hotel - standaard kamer (LG)

Geniet van de prachtige omgeving in Tibetaans Xiangcheng

Je reist verder naar Xiangcheng, dat aan alle kanten wordt omgeven door een prachtige landschap met verspreid liggende Tibetaanse dorpen. Het Sangpiling Klooster staat op een heuvel boven de stad. In de Gouden Gebedshal van het klooster staat een kostbare kleine goud-en-zilveren en met stenen ingelegde stoepa ter ere van een van de leermeesters van de Dalai Lama die hiervandaan kwam. Het klooster is populair bij Chinese boeddhisten.

Dag 8

Accommodatie: Old Town Hotel - standaard kamer (LG)

Ga wandelen door het oude Songzanlin klooster in Shangri-La

Via een prachtige bergweg rijd je de provincie Yunnan binnen naar Zhongdian (Shangri-La). In de oude stad wonen nog veel Tibetanen. De mooie houten deuren, de bewoners in hun traditionele kleding en de kleurrijke markt doen sterk denken aan Lhasa. In het Songzanlin Klooster, dé attractie van Zhongdian, wijden nog steeds ruim 600 monniken hun leven aan Boeddha. Zoek de stilte op en geniet van de geur van wierook en Tibetaans gezang. Omringd door wapperende gebedsvlaggen geniet je van een prachtig uitzicht.

Dag 9

Vertrek uit Shangri-La

Het aardse paradijs Shangri-La is het eindpunt van je Tibetaans China Tour. Mocht je nog de tijd hebben, dan kunt je je reis verlengen met de tour Kleurrijk Yunnan. Heb je geen tijd meer, dan kun je via de internationale luchthaven van Chengdu terugvliegen naar Nederland. Wij adviseren je graag.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.