Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 17 Dagen

Bloesemreis Japan

Terug Bekijk samenvatting

De meest geliefde reisperiode van zowel de Japanners zelf als de toeristen is de Sakura, de lentebloesemtijd (kersenbloesem). Deze begint eind maart in Kyushu, loopt over in april op Honshu en doet eind april, begin mei zijn intrede op Hokkaido.

Dag 1

Accommodatie: Ana Crowne Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Aankomst Osaka

Wekom in Japan! Na aankomst op de luchthaven van Osaka reis je op eigen gelegenheid naar het hotel. Je overnacht in een modern en centraal gelegen hotel met zwembad. Osaka is een havenstad met hypermoderne winkelcentra, een levendige uitgaanswijk. Bezoek hier de Universal Studio's of breng een bezoek aan het enorme zeeaquarium aan de haven, waar je een echte Walvishaai van dichtbij kunt zien! Vanuit Osaka kun je ook makkelijk een uitstapje maken naar het aardbeving museum in Kobe.

Dag 2

Accommodatie: Kurashiki Kokusai Hotel - standaard kamer (LG)

Per shinkansen 'bullet' trein via de Koraku-en tuin naar het kanaalstadje Kurashiki

Neem vanuit Osaka de trein naar Okayama waar je 1,5 uur later aankomt. Zo'n 2 km lopen vanaf het JR Station ligt een van Japans mooiste landschapstuinen: Koraku-en tuin. Hier kun je picknicken onder de bloesem van de vele pruimenbomen. Je vervolgt je weg per trein in circa 15 minuten naar Kurashiki. Op eigen gelegenheid kun je dit oude kanaalstadje met haar vele Japanse stijl rijstpakhuizen verkennen. Aanrader is een tocht door het kanaal in het historische gedeelte van Kurashiki in een authentieke boot! Wist je dat Kurashiki ook bekend staat om zijn jeanskleding? Ben je een echte jeansliefhebber, bezoek dan het mekka van de Jeans, Kojima, waar de nieuwste trends te koop zijn (ca. 45 min. JRP)

Dag 3

Accommodatie: Kurashiki Kokusai Hotel - standaard kamer (LG)

Kurashiki, fietsen over de Kibi Vlakte of kunst bezichtigen

De omgeving van Kurashiki leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. Verken de Kibi Vlakte en passeer onderweg rijstvelden, tempels en shrines. De fietstocht is voornamelijk vlak waardoor je op eigen tempo alle tijd hebt om te genieten van het Japanse platteland. Ben je meer geinteresseerd in kunst? Kurashiki heeft ook een prachtig museum met kunstwerken: het Ohara museum of art. Voor de echte (moderne) kunstliefhebber is een bezoek aan het kunst eiland Naoshima een aanrader. Kunstvoorwerpen liggen verspreid in de natuur en er zijn drie vooraanstaande musea van internationale allure: het Benesse House, het nieuwe Lee Fan Museum, en het Chichu Museum.

Dag 4

Accommodatie: Tempelverblijf Gyokuzoin - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Via het Himeji kasteel door naar het gastenverblijf bij de monniken op Mt. Shigi san

Vanuit Kurashiki reis je in circa 1 uur naar Himeji kasteel. Op 20 min lopen van het JR Station staat het Zilverreigerkasteel fier op een heuvel. Dit prachtige samoeraikasteel is het meest indrukwekkende kasteel van Japan! Tijdens de bloesemperiode is het kasteel zowel aan de voet als boven omgeven door bloesembomen! Van Himeji station neem je de trein naar Oji Station (ca. 2 uur, JRP). Aangekomen op het Oji Station reis je per Nara Kotsu Bus of per taxi naar het verblijf op Mt. Shigi san (ca. 15 min., niet inbegrepen). Hier verblijf je bij de monniken, in het tempelverblijf Gyokuzoin (1n, incl diner en ontbijt). Als een echte monnik overnacht je in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel met gedeeld sanitair.

Dag 5

Accommodatie: Daiwaroynet hotel Nara - standaard kamer (LG)

Via Yoshino vol met bloesembomen door naar Nara

Vanuit Oji Station reis je in ongeveer 1,5 uur naar Yoshino Station. Yoshino staat bekend als een van de beste kersenbloesemspots van Japan. Er staan wel over 30.000 bomen verspreid in de omgeving. Al wandelend, per kabelbaan of bus kun je de omgeving verkennen. Vanuit Yoshino is het nog ongeveer 2 uur per trein naar Nara.

Dag 6

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Bezoek de kolossale Todaiji Tempel in Nara en per trein naar Kyoto

Breng een bezoek aan de grootste houten tempel in Azië, de Todaiji Tempel van Nara. Rond de tempels lopen veel tamme reëen, dus pas op voor je lunch!! Na het bezoek reis je met de trein in circa 1 uur door naar Kyoto. Hier verblijf je in een Japans pension in een kamer met schuifdeuren en tatamimatten. Indien gewenst is een westerse kamer op aanvraag mogelijk.
Kyoto is het culturele hart van Japan, een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren.

Dag 7

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Je kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Met wel honderd bloesembomen, prachtig gelegen langs een smal kanaaltje. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en ga Japanse poffertjes 'Takoyaki' (met gebakken octopus) eten aan een van de stalletjes in het park. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion. 

Dag 8

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, het bamboebos in Arashiyama

Bezoek de wijk Arashiyama, waar je een wandeling kunt maken door het Bamboe bos. Vanaf de iconische Togetsukyo brug heb je prachtig zicht op de beboste berghelling en Hozu rivier. Of maak een boottocht over de Hozu rivier.

Dag 9

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Culinair en cultureel Kyoto

Dag naar eigen inzicht in te vullen. De kleurrijke Nishiki Market is een lange, smalle, overdekte winkelstraat met wel honderd winkels en restaurants. De markt staat ook wel bekend als "Kyoto's Kitchen". Je vindt er van alles: verse zeevruchten, allerlei groenten, overige producten als messen en kookgerei en nog veel meer. Het is een geweldige plek om seizoensgebonden gerechten en Kyoto-specialiteiten te vinden, zoals Japanse snoepjes, augurken (zure groenten), gedroogde vis en sushi. Buiten Kyoto ligt een belangrijke Shinto Shrine, Fushimi Inari. Gewijd aan de god van de rijst: Inari. Je vindt er vele afbeeldingen van vossen verspreid in het landschap. De vos wordt beschouwd als een van Inari's boodschappers. Fushimi Inari is vooral bekend vanwege zijn duizenden gedoneerde feloranje Toriis welke fotogenieke plaatjes oplevert.

Dag 10

Accommodatie: Resol Trinity - standaard kamer (LG)

De klassieke Kenrokuen landschapstuin in Kanazawa

Met de hogesnelheidstrein reis je in twee uur naar Kanazawa. Kanazawa is een oude stad met geishawoningen, een samoeraiwijk en mooie tuinen. Je kunt de middag gebruiken om de Kenrokuen Tuin en het nabij gelegen Kanazawa Kasteel te bezoeken. 

Dag 11

Accommodatie: Resol Trinity - standaard kamer (LG)

Kanazawa, authentieke wijken en moderne kunst

Verken nog meer op eigen gelegenheid in Kanazawa. Kanazawa is uitstekend te verkennen te voet, per fiets of per toeristenbus. Wandel door de oude samoeraiwijk en bezoek een voormalige samoerai woning. In de geishawijk Higashi chaya zie je nog traditionele woningen, waar door de jaren heen moderne winkels in gevestigd zijn. Voor de kunstliefhebber is een bezoek aan het 21st Century Museum de moeite waard.

Dag 12

Accommodatie: Fuji View Hotel - standaard kamer (LO)

Kawaguchiko biedt verreweg de beste uitzichtpunten op Mount Fuji

Per trein reis je in 5 uur naar Otsuki waar je op eigen gelegenheid overstapt op de trein naar Kawaguchiko. Ten opzichte van Hakone biedt deze regio vele betere en meer diverse uitzichtpunten op de Fuji berg. Het Kawaguchimeer ligt aan de voet van de Fuji vulkaan die bij helder weer weerspiegelt in het meer. Je kunt de middag gebruiken om de prachtige tuin van het hotel vol bloesembomen te verkennen. Tip: vraag naar een kamer met uitzicht op Mount Fuji (meerprijs).

Dag 13

Accommodatie: Fuji View Hotel - standaard kamer (LO)

Kawaguchiko, fotogeniek Mount Fuji

Je kunt op eigen gelegenheid de omgeving van de Fuji Five Lakes verkennen. Eventueel kun je een dagpas kopen voor de bussen die rijden tussen de meren en uitzichtpunten. Vanuit de Ubuyagasaki Cape kan bij mooi weer de reflectie van Mt. Fuji gezien worden in het water. Tijdens de bloesemperiode staan hier de bomen volop in bloei, met het symbool van Japan op de achtergrond. Ken je de wereldberoemde foto van Mt. Fuji met een rode pagode op de voorgrond? Maak hem, na een forse klim, zelf vanuit Arakurayama Sengen Park!

Dag 14

Accommodatie: Tokyo Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Per trein naar de metropool Tokyo

Het is circa 3 uur per trein naar de Japanse hoofdstad Tokyo. Wanneer je kriskras door Tokyo wilt reizen is een dagkaart het overwegen waard. Neem een kijkje in Shinjuku, het ‘Manhattan van Tokyo', en ga naar het opvallende stadhuis, ontworpen door Tadao Tange. Iets verderop liggen het Yoyogi Park en de wijk Harajuku, populair bij extravagant uitgedoste jongeren.

Dag 15

Accommodatie: Tokyo Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Tokyo, of dagtocht naar de shoguns in Nikko

Vandaag kunt je, op eigen gelegenheid, een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km van Tokyo. Hier vind je de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan. 

Dag 16

Accommodatie: Tokyo Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Omhoog in de Tokyo Sky Tree en naar de Senso-ji Tempel

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo. Wanneer je een laatste dag in Tokyo wilt gebruiken om souvenirs te kopen is de chique winkelstraat Omotesando een optie. Betaalbaarder is het nabij gelegen en hippe Shibuya waar voor elke beurs wel iets te vinden is.

Dag 17

Vertrek uit Tokyo

Op de dag van vertrek hebben wij een transfer voor je geregeld. Per shuttle busje word je van het hotel naar Tokyo Narita Airport gebracht. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.