Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

De Japanse Alpen per trein en bus

Terug Bekijk samenvatting

Genieten van de rust en ruimte in de Japanse natuur. Wandelen door uniek alpengebied en ervaar een traditionele overnachting. 

Dag 1

Accommodatie: Minshuku Hanaya - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Aankomst in Nagoya en naar Tsumago in de Japanse Alpen

De Japan reis start vanuit Nagoya. Per trein reis je van Nagoya naar Tsumago, een bergdorp aan de oude keizerlijke postroute Nakasendo (circa 1 uur). De trein rijdt tot station Nagiso, vanwaar je op eigen gelegenheid per bus naar Tsumago reist. Je dineert en overnacht in een echte Japanse minshuku, een traditioneel familiepension, waar bijzondere lokale specialiteiten worden geserveerd.

** bij 3 personen (3-persoonskamer) verblijf je in Minshuku Magome Chaya in een Japanse kamer met gedeeld sanitair, inclusief ontbijt en diner.

Dag 2

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Wandelen over de oude postroute en per trein naar Matsumoto

De postroute Nakasendo verbond in de feodale tijd Kyo (Kyoto) met Edo (Tokyo). Het poststation Tsumago is uniek omdat het dorp de geschiedenis vrijwel ongeschonden heeft doorstaan. Vanuit Tsumago kun je een leuke wandeling maken langs de Nakasendo-route naar Magome, door bamboebossen en langs akkers in de Kiso Vallei (8 km, ca.3 uur wandelen). Het advies is om de wandeling vanuit Magome naar Tsumago te lopen. Er rijden bussen naar Magome. Terug in Tsumago kun je je bagage ophalen bij je accommodatie en per trein naar Matsumoto reizen (ca. 1 uur).

Dag 3

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Het zwarte samoerai-kasteel van Matsumoto

Hoogtepunt is het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants. Of bezoek de moderne beeldentuin in het hooggelegen Utsukushigahara. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe wasabi wordt verwerkt dan is een bezoek aan een nabijgelegen Wasabi Farm de moeite waard.

Dag 4

Accommodatie: Berghut Myojinkan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Per bus naar de afgelegen vallei van Kamikochi

Per bus reis je verder de Alpen in. In circa 3 uur arriveer je in Kamikochi, waar je verblijft in een traditionele berghut en slaapt op een futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold. Kamikochi is een afgelegen bergvallei in de Japanse Alpen. Vanuit de stopplaats van de bus neem je een taxi of wandel je (flinke tocht) naar je accommodatie (ca. 40 minuten). In de omgeving van Kamikochi kun je prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld naar het Taisho Meer met zijn verdronken bomen, of naar de Kappa Brug, een van dé gezichten van de Kamikochi Vallei.

Dag 5

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (LG)

Dwars door de Japanse Alpen via Hirayu onsen naar Takayama

Je reist van Kamikochi per bus over hoge bergwegen naar het kuuroord Hirayu onsen. Voor de liefhebbers van een typisch Japans bad is dit een ideale locatie. Er is ook een kabelbaan en je kunt er mooie wandelingen maken. Van Hirayu onsen reis je per bus naar Takayama. Je verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaap je heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 6

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (LG)

Ga wandelen of fietsen in Takayama

De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. Elke ochtend is er een markt waar boeren uit de wijde omgeving hun bloemen en groenten te koop aanbieden. In het plaatselijke openluchtmuseum zijn traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 7

Accommodatie: Minshuku Yokichi - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (HP)

Per bus naar Shirakawago in het hart van de Japanse Alpen

Per bus bereik je het traditionele boerendorpje Shirakawago (ook bekend als Ogimachi), in een afgelegen vallei midden in de Japanse Alpen. Het was lange tijd van de buitenwereld afgesloten en ontwikkelde een unieke bouwstijl: grote houten boerderijen, met dikke rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (gassho-zukuri). Er staan in Shirakawago nog 59 goed geconserveerde boerderijen. In de Minshuku waar je verblijft, is een diner met lokale specialiteiten uit de Japanse Alpen inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

De bergen uit, via de landschapstuin in Kanazawa naar Kyoto

Met de Nohi Expressbus reis je in vijf kwartier van Shirakawago naar Kanazawa. Kanazawa is een oude stad met geishawoningen, een samoeraiwijk en mooie tuinen. Je kunt de middag gebruiken om de Geishawijk, de Kenrokuen Tuin of het 21st Century Museum te bezoeken, voordat je per trein naar Kyoto reist (ca. 2 uur).

Dag 9

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Verken de culturele hoofdstad Kyoto, stad van tempels en Zen-tuinen

Kyoto is het culturele en historische hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Niet alleen was in Kyoto bijna duizend jaar de keizerlijke macht gevestigd, ook vele boeddhistische sektes vonden er hun thuis. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de stad en langs de buitenrand vormen de eeuwenoude tempels oases van rust en klassieke schoonheid.

Dag 10

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt, op eigen gelegenheid, vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 11

Vertrek uit Kyoto

Vandaag eindigt de Japan reis in Kyoto. Je kunt, op eigen gelegenheid, per trein van Kyoto naar de nabijgelegen Kansai Airport bij Osaka reizen voor vertrek, of doorreizen naar een andere bestemming in Japan.

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.