Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Familiereis Japan met huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Japan is het land van de kimono, de geisha, serene boeddha’s en tempels, maar ook het land van de jongerenculturen als cosplay, lolita’s, pokemon en anime. Tegelijk is Japan goed georganiseerd, veilig en schoon. Een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin!

Dag 1

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse of Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Aankomst in Osaka en naar Kyoto

Aankomst op de luchthaven van Osaka. Per airport shuttle bus word je in circa 2 uur naar de accommodatie in Kyoto gebracht.  Kyoto is het culturele hart van Japan, een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren.

** familie kamers voor 3 of 4 personen zijn hier mogelijk.
** indien gewenst kunnen we tegen een toeslag voor gezinnen vanaf 4 personen een appartement regelen. 

Dag 2

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse of Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Je kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en ga Japanse poffertjes 'Takoyaki' (met gebakken octopus) eten aan een van de stalletjes is het park. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 3

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse of Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, het bamboebos in Arashiyama

Bezoek de wijk Arashiyama, waar je een wandeling kunt maken door het Bamboe bos. Vanaf de symbolische Togetsukyo brug heb je prachtig zicht op de beboste berghelling en Hozu rivier. Of maak een boottocht over de Hozu rivier.

Dag 4

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse of Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Maak een dagtocht naar Osaka voor een bezoek aan Universal studios of het aquarium

Vanuit Kyoto is het maar 30 minuten met de trein (niet inbegrepen) naar Osaka. De enorme havenstad Osaka heeft veel te bieden. Voor kinderen is een bezoek aan de Universal Studios een feest. Je kunt ook kiezen voor het Osaka Aquarium met als grootste publiekstrekker de 4,5 m lange walvishaai. Voor electronica liefhebbers is Den Den Town een must. Dit ligt niet ver van de uitgaanswijk Namba waar het vooral 's avonds goed toeven is.

Dag 5 (3 uur)

Accommodatie: Muryokoin tempel - Japanse kamer met gedeelde badkamer (HP)

Van Kyoto met de huurauto naar Mount Koya om te slapen bij de monniken

Vandaag haal je de huurauto op in Kyoto en rij je in 2,5 - 3 uur naar Mount Koya, waar de monniken je van harte welkom heten. Als een echte pelgrim verblijf je in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel, inclusief zen-vegetarisch diner.

** familie kamers voor 3 of 4 personen zijn hier mogelijk.

Dag 6 (5 uur)

Accommodatie: Takayama Green Hotel - westerse kamer (LG)

Mediteren op Mt. Koya en per auto de Japanse Alpen in naar Takayama

In alle vroegte word je uitgenodigd voor de zen-meditatie met de monniken, daarna volgt het ontbijt. Neem de tijd om de verschillende tempels op Mt. Koya te verkennen. Met de eigen huurauto reizen jullie vandaag in 5 uur verder naar Takayama. 

Takayama is een stadje in de Japanse Alpen en staat bekend als ‘Klein Kyoto'. Het heeft zijn authentieke karakter weten te bewaren. De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen.

** familie kamers voor 3 of 4 personen zijn hier mogelijk.

Dag 7

Accommodatie: Takayama Green Hotel - westerse kamer (LG)

Fietstocht over het platteland van HidaFurukawa

Vanuit Takayama is het circa 30 minuten rijden naar Hida Furakawa. Vanuit het gezellige stadje Hida Furukawa fiets je door een prachtige groene omgeving naar een rustiek boerendorp. Deze eenvoudige 22 kilometer en 3,5 uur durende fietstocht, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, is de ideale manier om het "echte Japan" te ontdekken. De tour wordt uitgevoerd met een internationaal gezelschap. Je passeert rijstvelden, heiligdommen en oude boerderijen. De gids vertelt over de geschiedenis en het dagelijks leven in deze regio. Vanuit Takayama ben je in 15 minuten met de trein in Hida Furukawa, het startpunt van de fietstocht.

Deze excursie is te boeken van 20 maart tot 30 november. Aanvang om 09.00 uur. 

Dag 8

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - westerse kamer (LG)

Met de huurauto naar Matsumoto voor een bezoek aan het samoerai kasteel

Het is een mooie rit van 2 uur door de bergen naar Matsumoto. In Matsumoto is het hoogtepunt het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants.  

** familie kamers voor 3 personen zijn hier mogelijk.

Dag 9 (3 uur)

Accommodatie: Hakone Hotel - westerse kamer (LG)

Per huurauto naar Hakone bij Mount Fuji

Met je eigen huurauto reis je in circa 3 uur naar Hakone. Hakone is een van Japans meest bekende gebieden met warmwaterbronnen (onsen). De natuur is er ongerept en de bergen zijn vulkanisch. Hakone is ook het beginpunt van wandelingen naar Mount Fuji. 

Eind van de middag lever je de auto in, in Hakone.

** familie kamers voor 3 personen zijn hier mogelijk.

Dag 10

Accommodatie: Hakone Hotel - westerse kamer (LG)

Neem de kabelbaan of vaar met een piratenschip over het meer

De belangrijkste aantrekkingskracht van het gebied bij Hakone worden gevormd door het prachtige uitzicht op de Fuji Berg, het Ashinoko Meer, enkele interessante historische overblijfselen en andere uitzichten over het vulkanisch terrein. Hakone is de basis voor een kabelbaan naar de top van de 1327 meter hoge Komagatake Berg. Indien het weer helder is, biedt de top een fantastisch uitzicht op de beroemde Fuji Berg en het Ashinoko Meer.

Gek op achtbanen? Ga dan een dagje naar het amusementspark Fuji-Q Highland waar de beste achtbanen van Japan te vinden zijn.

Ook leuk is de Mishima Skywalk. Deze 400 meter lange loopbrug ten zuiden van Hakone is hiermee de langste hangbrug van Japan en hangt tevens boven de diepste baai van Japan, de Sagamibaai. Bij goed weer biedt de brug tevens uitstekend uitzicht op Mount Fuji, de ideale plek om foto's te maken. 

Dag 11

Accommodatie: Henn Na Robot Hotel Tokyo Asakusabashi - standaard kamer (LG)

Per trein naar Tokyo en slaap een nacht in een robot hotel

Op eigen gelegenheid reis je naar Odawara. Daar stap je op de trein naar Tokyo. Het is een treinrit van 35 minuten. De metropool Tokyo heeft meerdere centra, met elk een eigen karakter en sfeer: Harajuku en Shibuya, het shoppingwalhalla voor elke tiener, het luxe winkeldistrict Ginza met de uitbundige neonverlichting in de avond, de elektronicawijk Akihabara die ook bekend is om haar "maiden café's" en de excentrieke uitgaanswijk Kabuki-cho. 

Vannacht slaap je in een robot hotel in Tokyo. Een futuristisch high-tech hotel waar je wordt ingecheckt door robots. De kamers zijn voorzien van vele technologische snufjes. 

** familie kamers voor 3 personen zijn hier mogelijk.
** indien gewenst kunnen we voor gezinnen vanaf 4 personen een appartement regelen. 

Dag 12

Accommodatie: Shiba Park Hotel - westerse kamer (LG)

Omhoog in de Tokyo Sky Tree, Disneyland of een Samoerai museum

Bezoek de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd, de oudste en meest populaire tempel van Tokyo. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo, en bij helder weer zelfs op Mount Fuji. In Shinjuku vind je het interactieve Samurai museum. Tokyo heeft natuurlijk ook het geweldige Tokyo Disneyland. 

** familie kamers voor 3 of 4 personen zijn hier mogelijk.

Tip: breng een bezoek aan het Teamlabborderless of Teamlabplanet museum. Dit interactieve kunstzinnige museum is een aanrader voor jong en oud. Indien gewenst kunnen wij kaarten regelen.

Dag 13

Accommodatie: Shiba Park Hotel - westerse kamer (LG)

Een echte Sumo training bijwonen

Vandaag ga je een echte Sumo training bij wonen. Op eigen gelegenheid ga je naar de Sumo stal waar de training plaats vindt. Hier word je opgewacht door een Engels sprekende gids. 

Let op: het bijwonen van deze training is geen toeristische aangelegenheid. Je bent aanwezig bij een training van professionele sporters. Gepast gedrag is erg belangrijk bij deze excursie.

* minimum aantal deelnemers: 2 personen.
* de gids spreekt slechts beperkt Engels.
* de tour wordt uitgevoerd in Jan, Feb, Apr, Mei, Jun, Aug, Sep, Okt, Dec en duurt circa 1,5 - 2 uur.
* de beschikbaarheid voor elke datum moet worden opgevraagd.
* de Sumo worstelaars verwachten volledige stilte tijdens de training. Vergeet niet je telefoon uit te schakelen.
* schoenen dien je uit te trekken bij het betreden van de Sumo stal.
* het dragen van hoofddeksels en zonnebrillen is niet toegestaan.
* kruis je benen wanneer je op de tatami-vloer zit, strek je benen niet in de richting van de ring, want het wordt onbeleefd geacht om de voetzolen aan de worstelaars te tonen.
* eten, roken en drinken is niet toegestaan.
* vraag toestemming aan de gids om een foto te maken.
* dek zoveel mogelijk zichtbare tatoeages af. Tatoeages worden in de Japanse samenleving niet algemeen geaccepteerd, met name in traditionele ruimtes zoals sumo-stallen.

Dag 14

Vertrek uit Tokyo

Op de dag van vertrek ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tokyo. Hier eindigt deze vakantie door Japan. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.