Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Japan in vogelvlucht

Terug Bekijk samenvatting

Voor iedereen die graag op vakantie wil naar Japan, maar niet veel tijd heeft, is dit de ideale rondreis Japan. Je bezoekt Tokyo en Kyoto. Oud en nieuw smelten hier samen. Onderweg breng je nog een bezoek aan de heilige vulkaan Fuji!

Dag 1

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

De rondreis 'Japan in Vogelvlucht' begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Per shuttle bus ga je naar het hotel. Na de incheck kun je zelf op verkenning uit. Tokyo is een dynamische en chaotische metropool met 35 miljoen inwoners. Het uitgestrekte metronetwerk is de manier om je in deze stad te verplaatsen.

Dag 2

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Verken metropool Tokyo, stad van sushi, Sky Tree en jeugdcultuur

Wil je kriskras door Tokyo reizen, dan is een dagkaart voor de metro het overwegen waard. Bezoek de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo. Neem ook een kijkje in de wijk Shinjuku, het ‘Manhattan van Tokyo', en in Harajuku, populair bij jongeren.

Dag 3

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Tokyo, of dagtocht naar de shoguns in Nikko

Gebruik makend van de Japan Rail Pass kun je per trein een dagtocht maken naar Nikko, 150 km van Tokyo. Hier vind je de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan. 

Dag 4

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Per bus naar Mount Fuji en per Shinkansen trein naar Kyoto

Vandaag verlaat je Tokyo en maak je een dagexcursie naar Mount Fuji. De bustocht voert langs spectaculaire vergezichten tot halverwege de vulkaan Fuji. Je maakt een boottocht op het Ashi Meer en gaat per kabelbaan naar de berg Komagatake. Bij helder weer geniet je hier van een prachtig uitzicht op Mount Fuji. Aan het eind van de middag verlaat je de tourbus op het station in Odawara. Vanuit Odawara reis je in circa 3 uur via Yokohama of Nagoya per Shinkansen 'bullet train' naar Kyoto. Vanaf het station ga je op eigen gelegenheid naar het hotel.

Dag 5

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Verken de culturele hoofdstad Kyoto, stad van tempels en Zen-tuinen

Kyoto is het culturele en historische hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Niet alleen was in Kyoto bijna duizend jaar de keizerlijke macht gevestigd, ook vele boeddhistische sektes vonden er hun thuis. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de stad en langs de buitenrand vormen de eeuwenoude tempels oases van rust en klassieke schoonheid.

Dag 6

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt, gebruikmakend van de Japan Rail Pass, vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 7

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Wandel in Kyoto langs het Filosofenpad en door de uitgaanswijk Gion

Vandaag kun je Kyoto verder verkennen. De Kinkakuji (het Gouden Paviljoen) is één van de bekendste tempels van heel Japan. Het elegante paviljoen is bedekt met bladgoud en wordt prachtig weerspiegeld in de omliggende vijver. Bezoek de nabijgelegen Ryoanji Tempel, met de bekende Zen-tuin. Loop langs het ‘Filosofenpad', verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en bezoek het Nijo Kasteel. In de uitgaanswijk Gion heb je de kans een glimp van een geisha op te vangen.

Dag 8

Vertrek uit Kyoto

Vandaag eindigt de reis door Japan. Gebruikmakend van de Japan Rail Pass kun je per trein van Kyoto naar de nabijgelegen Kansai Airport bij Osaka voor vertrek, of doorreizen naar een andere bestemming in Japan.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.