Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 11 Dagen

Japan met Nederlandse locals

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze Japan reis ga je zeven keer een hele dag op stap met een Nederlandse gids. Het zijn privé excursies, dus de gids past het programma aan op jouw wensen en geeft informatie die voor jou interessant is. Zo krijg je een goede indruk van de fascinerende steden van Japan. Je verkent de meest interessante plekken én je komt van alles te weten over het leven in Japan. 

Dag 1

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

De Japan reis begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Per shuttle bus ga je naar het hotel. Na de incheck kun je zelf op verkenning uit. Tokyo is een dynamische en chaotische metropool met 35 miljoen inwoners. Het uitgestrekte metronetwerk is de manier om je in deze stad te verplaatsen.

Dag 2

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Stadstour Tokyo met Nederlandse gids

Na het ontbijt haalt de gids je op voor een stadstour door Tokyo. Je  maakt kennis met de vele gezichten van de metropool Tokyo. Start de tour met een bezoek aan het Ueno-park en de oude wijk Yanesen, die gespaard is gebleven tijdens de oorlog. Wandel door de schilderachtige straatjes met oude Japanse huizen en winkels. Aansluitend bezoek je de hippe en excentrieke wijk Nakano. Afhankelijk van je wensen kan de inhoud van de excursie met de gids worden besproken. (duur: 6 uur).

De Nederlandse locals tijdens deze reis
De genoemde excursies worden begeleid door een Nederlandse gids. Het leuke is dat je zelf bepaald wat je gaat zien. Vooraf overleg je met de gids waar je interesses liggen. Een cultureel dagje of juist op zoek naar het gekke en hippe Japan? De gids neemt je mee naar plekken die je zelf niet snel gevonden krijgt.  Is de Nederlandse gids niet meer beschikbaar dan regelen we een Engels sprekende gids. 

Dag 3

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Bezoek de Grote Boeddha in Kamakura

Vanuit Tokyo reis je samen met de gids per trein naar Kamakura. Je verkent per fiets en te voet de rijke culturele omgeving van Kamakura. Bezoek de gezellige straatjes, de verschillende fraaie tempels en de Grote Boeddha van Kamakura. Afhankelijk van je eigen tempo en de weersomstandigheden wandel je langs de zee of maak je een fietstocht naar een nabijgelegen park voor een uitzicht over Mount Fuji (duur: 6 uur). 

Let op: de kosten voor de trein dien je ter plaatse nog te betalen. Dit is circa 1000 yen per persoon per enkele reis. 

Dag 4

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Dagtocht naar de shoguns in Nikko met Nederlandse gids

Vandaag maak je een dagtocht naar Nikko, 150 kilometer van Tokyo. De gids vertelt je over de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan.(duur: 10 uur).

Dag 5

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer (LG)

Per supersnelle Shinkansen trein naar het culturele Kyoto

Per Shinkansen hogesnelheidstrein reis je zelf in 2,5 uur naar Kyoto. Je verblijft in een Japans pension in een kamer met schuifdeuren en tatamimatten. Kyoto is het culturele hart van Japan, een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren. 

Indien gewenst kan je in Matsubaya ryokan ook in een kamer met westerse bedden verblijven.

Dag 6

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer (LG)

Op pad door Kyoto met een Nederlandse gids

Vandaag ga je op pad om de Japanse cultuur te ontdekken in het sfeervolle Kyoto. De gids vertelt je graag alle ins en outs van de stad. Bezoek onder andere de Kiyomizu-dera-tempel, de oude ambachtswijk Higashiyama en lunch in de gezellige buurt bij de Kamogawa-rivier. Afhankelijk van je wensen kun je in de middag een bezoek brengen aan het voormalige Shogunaat-paleis, de Higashi-Honganji-tempel of de Sanjusangen-do-tempel (duur: 6 uur). 

Dag 7

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer (LG)

Dagtocht naar de oude hoofdstad Nara met een Nederlandse gids

Gebruikmakend van de treinpas, maak je vandaag een dagtocht naar Nara met een Nederlandse gids. Nara was in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt daarom beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Je wandelt door het bosachtige gebied van de Kasuga Schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel, de grootste houten tempel van Azië (duur: 6 uur).

Dag 8

Accommodatie: Hiroshima Royal Park Riverside Hotel - standaard kamer (LG)

Via het Samoerai Kasteel in Himeji naar Hiroshima

Per snelle bullettrein reis je zelf naar Hiroshima. Onderweg kun je een stop maken in Himeji waar het grootste samoerai-kasteel van Japan staat. Stal je bagage in een kluis op het station en maak een korte wandeling naar het authentieke Unesco kasteel. Het doolhof aan gangen en smalle houten trappen heeft in het verleden veel vijanden op afstand gehouden.  

Dag 9

Accommodatie: Hiroshima Royal Park Riverside Hotel - standaard kamer (LG)

Naar het Peace Memorial Park in Hiroshima en tempeleiland Miyajima met een Nederlandse gids

Iedereen is bekend met de tragische geschiedenis van Hiroshima. De atoombom die op 6 augustus 1945 de stad verwoestte markeerde het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn het Peace Memorial Park en het bijbehorende A-bom museum opgericht. In de middag breng je een bezoek aan het eiland Miyajima. Je vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven. Het autoloze eiland is goed te voet te verkennen (duur: 7 uur). 

Dag 10

Accommodatie: Hotel Grand Fresa Osaka Namba - standaard kamer (LG)

Per trein naar Osaka en stadstour met een Nederlandse gids

Per trein is het 1,5 uur reizen naar Osaka. Na check-in ga je met de gids de enorme havenstad Osaka verkennen. Begin de dag met een bezoek aan Osaka Castle, het symbool van de onoverwinnelijkheid van de stad. Wandel door de bedrijvige straatjes van de Kuromon markt, waar je kennis maakt met het beste streetfood. Je culturele hart kun je ophalen bij de oudste Boeddhistische tempel in Japan, Shitennoji en de Shinto schrijn Imamiya Ebisu. (duur: 6 uur). 

Dag 11

Vertrek naar huis

De vakantie door Japan zit er helaas op. Op de dag van vertrek ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Osaka voor de vlucht terug naar huis. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.