Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 17 Dagen

Japanse kunst en cultuur

Terug Bekijk samenvatting

In Japan staat de esthetiek hoog in het vaandel. Je ziet het terug in oude tempels en paleizen, in hypermoderne architectuur, in de stijl en zorg waarmee eten wordt opgediend en zelfs aan hoe een cadeautje wordt ingepakt. 

Dag 1

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

De rondreis Japan begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Per shuttle bus ga je naar het hotel. Na de incheck kun je zelf op verkenning. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners, en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een uiterst efficiënte ringlijn per trein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het metrostelsel.

Dag 2

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Bezoek in metropool Tokyo het stadhuis van architect Kenzo Tange

Wil je kriskras door Tokyo reizen, dan is een dagkaart voor de metro het overwegen waard. Neem een kijkje in Shinjuku, het ‘Manhattan van Tokyo', en ga naar het opvallende stadhuis, ontworpen door Kenzo Tange. Vanuit het observatorium van het stadhuis heb je een fantastisch uitzicht. Iets verderop liggen het Yoyogi Park en de wijk Harajuku, populair bij extravagant uitgedoste jongeren.

Dag 3

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Ga naar het Mori Art Museum en lunchen in een Japanse Izakaya

Maak vandaag zelf een mooie kunstwandeling langs de Roppongi Kunstdriehoek, naar het Mori Art Museum, Tokyo Midtown, met het Suntory Museum of Art en het National Art Center. Tip: nuttig de lunch in een nabijgelegen typisch Japanse Izakaya. In dit grand café in traditionele Japanse stijl kun je in een gemoedelijke sfeer heerlijk lunchen of dineren.

Dag 4

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Tokyo, of dagtocht naar de shoguns in Nikko

Gebruikmakend van de Japan Rail Pass kun je op eigen gelegenheid een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km ten noorden van Tokyo. Hier vind je de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan. 

Dag 5

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (LG)

Per trein naar Takayama in de Japanse Alpen

Vandaag reis je met één van de prachtig vormgegeven 'bullet' treinen van Tokyo via Toyama naar Takayama. Takayama is een authentiek stadje in de Japanse Alpen en staat bekend als ‘Klein Kyoto'. Je verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaap je heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 6

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (LG)

Ga wandelen of fietsen in Takayama

De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. Elke ochtend is er een markt waar boeren uit de wijde omgeving hun bloemen, groenten en etenswaren te koop aanbieden. In het plaatselijke openluchtmuseum zijn traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 7

Accommodatie: Minshuku Kidoya - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (HP)

Per bus naar Shirakawago in het hart van de Japanse Alpen

Per bus bereik je het traditionele boerendorpje Shirakawago (ook bekend als Ogimachi), in een afgelegen vallei midden in de Japanse Alpen. Het was lange tijd van de buitenwereld afgesloten en ontwikkelde een unieke bouwstijl: grote houten boerderijen, met dikke rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (gassho-zukuri). Er staan in Shirakawago nog 59 goed geconserveerde boerderijen. In de Minshuku waar je verblijft, is een diner met lokale specialiteiten uit de Japanse Alpen inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Resol Trinity Hotel - standaard kamer (LG)

De bergen uit naar de klassieke Kenrokuen landschapstuin in Kanazawa

Met de Nohi Expressbus reis je in vijf kwartier van Shirakawago naar Kanazawa. Kanazawa is een oude stad met geishawoningen, een samoeraiwijk en mooie tuinen. Je kunt de middag gebruiken om de Geishawijk, de Kenrokuen Tuin of om het 21st Century Museum te bezoeken.

Dag 9

Accommodatie: Tsutsuji-So - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (LG)

Per trein naar Uno en overvaren naar museumeiland Naoshima

Gebruikmakend van de Japan Rail Pass reis je dwars door het land langs de dichtbevolkte kustlijn zuidwaarts naar Uno. Je neemt zelf de veerboot (niet inbegrepen) naar het eiland Naoshima. Aan het eind van de dag kom je aan op het museumeiland, waar je verblijft in een Japanse kamer.

Dag 10

Accommodatie: Tsutsuji-So - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (LG)

Bewonder de waterlelies van Monet in het Chichu Art Museum op Naoshima

Het museumeiland Naoshima ligt in de Japanse Binnenzee, omringd door het grote hoofdeiland Honshu en het kleinere eiland Shikoku. Op Naoshima is in opdracht van de stichting Benesse is het prachtige Naoshima Contemporary Art Museum gebouwd door de bekende architect Tadao Ando. Je vindt er werken van onder meer Andy Warhol en David Hockney. Bezoek ook het Lee Fan Museum en het Chichu Art Museum waar de waterlelies van Monet te zien zijn.

Dag 11

Accommodatie: Hiroshima Royal Park Riverside Hotel - standaard kamer (LG)

Per trein naar Hiroshima en het tempeleiland Miyajima

In de ochtend verlaat je het eiland en pak je de trein naar Hiroshima. Met de Japan Rail Pass kun je vanuit Hiroshima de boot nemen naar het eiland Miyajima. Je vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven. Het autoloze eiland is goed te voet te verkennen en er zijn volop restaurantjes waar verse oesters aangeboden worden.

Dag 12

Accommodatie: Muryokoin Gastenverblijf - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (HP)

Van het Hiroshima Peace Memorial Park naar de zen-monniken op Mt.Koya

Bezoek in Hiroshima het Peace Memorial Park, dat herinnert aan de atoombom die de stad in 1945 verwoestte. Neem daarna met de Japan Rail Pass de trein via Osaka naar Namba of Shinimamiya station en vanaf daar de Nankai trein en kabelbaan (beide niet inbegrepen) naar Mount Koya, waar de monniken je van harte welkom heten. Als een echte pelgrim verblijf je in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel, inclusief zen-vegetarisch diner.

Dag 13

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Mediteren op Mt. Koya en per trein naar Kyoto

In alle vroegte word je uitgenodigd voor de zen-meditatie met de monniken, daarna volgt het ontbijt. Neem de tijd om de verschillende tempels op Mt. Koya te verkennen. Je daalt af en reist per trein naar Kyoto. Kyoto is het culturele hart van Japan, een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren.

Dag 14

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Gebruikmakend van de Japan Rail Pass kun je vanuit Kyoto een leuke dagtocht maken naar Nara. Nara was in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt daarom beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Wandel door het bosachtige gebied van de Kasuga Schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel, de grootste houten tempel van Azië.

Dag 15

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar het futuristische Miho Museum

Gebruik makend van de Japan Rail Pass kun je vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Miho. Dit pareltje van moderne architectuur ligt in een bergachtig natuurreservaat en is toegankelijk via een futuristische tunnel. De collectie beslaat naast Japanse aardewerk, topstukken uit landen langs de zijderoute.

Dag 16

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Vandaag kun je lopend of op de fiets Kyoto verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel of ga op zoek naar tweedehands kimono's of andere ludieke souvenirs in het Teramachi shopping district. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 17

Van Kyoto per trein naar Osaka Kansai Airport

Met de Japan Rail Pass reis je per trein van Kyoto naar Kansai Airport bij Osaka, het eindpunt van deze vakantie door Japan. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.