Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 15 Dagen

Vulkanisch Kyushu met huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Subtropisch Kyushu is een spectaculaire regio. Hier geniet je van borrelende heetwaterbronnen, weldadige modderbaden en natuur ontstaan door actieve vulkanische bergketens. Je ontdekt de tradities van de Japanse badcultuur en de invloed van Nederland op het oude Japan.

Dag 1

Accommodatie: Hakata Green Hotel no.1 - standaard kamer (LG)

Aankomst in Fukuoka

De Japan reis start bij aankomst in Fukuoka. Je gaat op eigen gelegenheid naar het hotel. Fukuoka is een moderne stad met hypermoderne architectuur en winkelcentra waar mensen graag komen shoppen, zoals in de wijk Tenjin met zijn ondergrondse winkelcentrum, of in Canal City langs de Nakagawa rivier. 's Avonds kun je buiten heerlijke noodlesoep of gebakken bami eten aan een van de vele eetstalletjes in de uitgaanswijk Nakasu.

Dag 2

Accommodatie: Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Per huurauto van Fukuoka naar Nagasaki en Dejima

Je haalt de huurauto op en rijdt op eigen gelegenheid (circa 160 km/ 2,5 uur) naar Nagasaki. Aanrader in Nagasaki is een bezoek aan het eilandje Dejima, een historische en deels herbouwde Nederlandse VOC-vestiging. Gedurende 400 jaar hield de VOC hier stand, en was Dejima het venster van Japan op het westen.

Dag 3

Accommodatie: Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Wandelen en een terrasje pakken in Nagasaki

Neem een kijkje in het hypermoderne historisch museum en ga lunchen op een van de terrasjes aan de boulevard. Of maak een wandeling naar het hooggelegen Glover Park voor een mooi uitzicht over de stad. Loop van hieruit geleidelijk door smalle steegjes terug richting het centrum. Lekker eten kun je in Chinatown.

Dag 4

Accommodatie: Toyoko Inn Kumamoto Eki-Mae - standaard kamer (LO)

Via Unzen naar het Kumamoto Kasteel en de prachttuin Suizenji Koen

Bezoek onderweg een van de eerste nationale parken van Japan, het unzen Amakusa NP. Mount Unzen is nog een actieve vulkaan in deze regio. Met de auto rij je tot de Nita-toge Pass vanwaar je een kabelbaan verder omhoog kunt nemen naar verschillende uitzichtpunten. Voor wandelliefhebbers zijn er verschillende wandelroutes. Je rijdt verder naar de haven van Shimabara voor de oversteek per veerpont naar Kumamoto. Kumamoto is een moderne stad aan de zuidwestkust van Kyushu (105 km, ca. 3,5 uur).

Dag 5

Accommodatie: Toyoko Inn Kumamoto Eki-Mae - standaard kamer (LO)

Dagtocht naar de machtige vulkaan Mount Aso midden op Kyushu

Maak met de huurauto vanuit Kumamoto een dagtocht naar Aso, mits de omstandigheden dit toelaten. Aso is een klein dorp gelegen in het Nationaal Park Aso, in het midden van Kyushu. De vulkaan Aso heeft een gigantische krater. Voor wandelliefhebbers is Mt. Aso een must. Vanuit het dorpje Aso kun je Mt. Aso beklimmen en genieten van magnifieke vergezichten. Kumamoto heeft zelf ook nog twee schitterende monumenten die een bezoek de moeite waard zijn: het Kumamoto Kasteel en de prachtige tuin Suizenji Koen.

Dag 6

Accommodatie: Toyoko Inn Kagoshima-Chuo-Eki Nishi-Guchi - standaard kamer (LO)

Naar Kagoshima voor het mooiste uitzicht op de vulkaan Sakurajima

Van Kumamoto rij je in circa 175 km / 3,5 uur naar Kagoshima. Na aankomst in Kagoshima kun je de Shiroyama Heuvel op voor een prachtig uitzicht over de stad en omliggende eilanden.

Dag 7

Accommodatie: Toyoko Inn Kagoshima-Chuo-Eki Nishi-Guchi - standaard kamer (LO)

Wandelen op het vulkaaneiland naar het Yonuhira Observatiepunt

Met de ferry kun je oversteken naar het vulkaaneiland Sakurajima. Er is een bezoekerscentrum en er zijn wandelroutes uitgezet. Vanaf het Yonuhira Observatiepunt heb je een mooi uitzicht op de krater. Om een idee te krijgen van de kracht van de laatste grote uitbarsting in 1914 moet je een bezoek brengen aan de Kurokami Schrijn, waarvan de poort nog net boven de as uitsteekt.

Dag 8

Accommodatie: Kirishima Castle Hotel - Japans westerse kamer (HP)

Naar Kirishima Nationaal Park

Leef je uit in dit unieke vulkanisch gebied met zijn vele wandelmogelijkheden. Je vindt er meerdere vulkanen, waarvan sommige nog steeds actief zijn. Prachtige kraters, meren en warmwaterbronnen.

Dag 9

Accommodatie: Kirishima Castle Hotel - Japans westerse kamer (HP)

Wandelen op het Ebino Kogen Plateau

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Wandel door Kirishima Nationaal Park of op het Ebino Kogen Plateau met prachtige vergezichten. Aan het eind van de dag kun je je heerlijk ontspannen in een van de natuurlijke warmwaterbronnen die de stad rijk is.

Dag 10

Accommodatie: Takachiho Hotel - standaard kamer (LO)

Spirituele krachten en natuurschoon in Takachiho

Je rijdt in circa 205 km / 3,5 uur naar Takachiho. Takachiho is gelegen in het noordwestelijke deel van de Miyazaki Prefecture in Kyushu. Het staat bekend als een dorp met spirituele krachten en prachtig natuurschoon.

Dag 11

Accommodatie: Takachiho Hotel - standaard kamer (LO)

Al roeiend de Takachiho kloof verkennen

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Een van die spirituele plekken is de Takachiho Gorge, een smalle kloof met steile basalt rotswanden waar de ongerepte Gokase rivier zijn weg door baant. Met een roeiboot kun je zelf een stukje door de kloof varen en een kleine waterval vanuit het water bekijken. Ook is er een 600 meter lang wandelpad met prachtig uitzicht van bovenaf. In ieder seizoen is dit een plaatje om te zien. 

Dag 12

Accommodatie: Beppu Seawave Hotel - standaard kamer (LG)

Genieten van de heetwaterbaden in Beppu

Van Takachiho naar Beppu is het ongeveer 105 km / 3,5 uur rijden. We reserveren in Beppu een kamer in een traditionele herberg. Je overnacht in Japanse stijl, op een futon (matrasje) dat je voor het slapen gaan uitrolt op een vloer van tatamimatten. Beppu is dé stad van de heetwaterbaden. Het is een populair Japans kuuroord met meer dan 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven.

Dag 13

Accommodatie: Beppu Seawave Hotel - standaard kamer (LG)

Ontspannen in het hete vulkanische zand in Beppu

Je kunt ontspannen in een van de badhuizen en je laten ingraven in het hete zwarte vulkanische zand. Je kunt ook een passe-partout kopen voor een bezoek aan de verschillende heetwaterbronnen, Jigoku genoemd. De letterlijke vertaling van Jigoku is "hel". Elke Jigoku is verschillend en heeft zijn eigen vorm, kleur en geur. Deze bronnen zijn te heet om in te baden, maar uniek om te zien. 

Dag 14

Accommodatie: Hakata Green Hotel no.1 - standaard kamer (LG)

Terug naar Fukuoka

Welkom terug in Fukuoka. Vandaag lever je de huurauto weer in. Verder kun je de dag naar eigen inzicht invullen.

Dag 15

Vertrek uit Fukuoka

Vandaag eindigt de Japan vakantie en vlieg je terug naar huis. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.