Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Wandelen en varen langs de Kumano Kodo pelgrimsroute

  • • Inclusief wandelinstructies en route kaarten
  • • Slapen in sfeervolle Japanse accommodaties
  • • Toegankelijke wandelingen en een boottocht
Duur 4 Dagen

Soort Individuele reizen

Ontdek een prachtig en authentiek Japans gebied

Kumano Kodo is een beroemd netwerk van zes pelgrimsroutes naar en in het Kii-Gebergte op Kii, het grootste schiereiland  van Japan. De routes lopen langs een aantal zeer belangrijk boeddhistisch en shintoistisch cultureel erfgoed. Met deze reis maak je mooie wandelingen langs de 3 bekendste heiligdommen van de Kumano Kodo en maak je een boottocht zoals de pelgrims dat vroeger deden. Je krijgt van ons een gedetailleerd dag-tot-dag programma mee met wandelinstructies en route kaarten. Indien nodig is telefonische ondersteuning mogelijk van het lokale Kumano Kodo kantoor.

Het schiereiland Kii ligt ten zuiden van Kyoto en Osaka en is een van de meest afgelegen en mystieke gebieden van Japan, ondanks de nabijheid van deze grote steden. Op het schiereiland Kii vind je de drie grote heiligdommen van Kumano. Bedevaartbestemmingen voor keizers en hun families uit Kyoto sinds de 11e eeuw.  Deze reis concentreert zich op een bezoek aan de drie grote heiligdommen. De wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen met een normale conditie. Per trein en bus reis je eerst vanuit Oksaka of Kyoto naar Kawayu Onsen voor je eerste overnachting. Kawayu Onsen is een kleine dorpje langs de Oto-gawa-rivier: een geologisch thermaal wonder waar heet bronwater naar de oppervlakte van de rivier borrelt. De volgende dag begint de wandeling en bezoek je oa het heiligdom Kumano Hongu Taisha. Op dag 3 maak je een boottocht over de Kumano-gawa rivier zoals pelgrims dat vroeger deden. De laatste dag maak je een wandeling in de omgeving van het beroemde Nachi-tempelcomplex en reis je weer terug naar Osaka of Kyoto.Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Per trein en bus van Osaka of Kyoto via Kii-Tanabe naar Kawayu Onsen: De beste periodeDe route is het hele jaar door geopend maar hou er rekening mee dat de zomer warm is met een hoge luchtvochtigheid. Van december tot eind februari kan er op sommige stukken sneeuw liggen. Tijdens Japanse vakanties en lange weekenden kan het druk zijn. Vooral tijdens de Golden Week (begin mei) en Obon (midden augustus). Omdat er een beperkt aantal accommodaties langs de route zijn is het aan te raden om de reis door de weeks te plannen.  Hoe zwaar is de reisHet is een toegankelijke route met relatief korte wandelingen. Heb je een "normale" conditie dan kun je deze route prima wandelen. Hou wel rekening met af en toe wat hoogteverschillen en trappen. AccommodatiesJe slaapt in Japanse minshuku's en ryokans. Een overnachting in een Minshuku of Ryokan is een bijzondere manier om het Japanse leven te ervaren. Op het moment dat je wilt gaan slapen worden de matras, de futon, en het dekbed uitgespreid in de kamer. Een Japanse accommodatie kan zowel kamers met eigen sanitaire voorzieningen hebben als gedeeld. Je bagageJe bagage wordt elke dag doorgestuurd naar je volgende accommodatie. Je hoeft dus niet je bagage mee te nemen tijdens het wandelen.  MaaltijdenHet ontbijt en diner zijn inbegrepen en vinden plaats in je accommodatie. De meeste accommodaties kunnen een lunchbox voor je regelen maar op sommige routes is het ook mogelijk om onderweg te lunchen in een dorpje. Vanuit Osaka of Kyoto neem je de trein naar Kii-Tanabe. Een treinrit van ongeveer 3 uur. Je bagage lever je af bij het Kumano Travel Support Center zodat ze deze kunnen afleveren bij je accommodatie. Vanuit Kii-Tanabe neem je de bus naar Kawayu Onsen (circa 2 uur). Kawayu Onsen is een kleine dorpje langs de Oto-gawa-rivier: een geologisch thermaal wonder waar heet bronwater naar de oppervlakte van de rivier borrelt. Aan de noordkant van de rivier liggen een aantal accommodaties. Aan de zuidkant van de rivier ligt een groene beboste berghelling. Er zijn verschillende accommodaties in Kawayu Onsen, allemaal met een eigen hot spring bad. Het diner bij de accommodatie is inbegrepen.
Dag 2 - Wandelen over de Kumano Kodo met onderweg een bezoek aan het heiligdom Kumano Hongu Taisha: De wandeling van vandaag wordt door vele gezien als het hoogtepunt van de Kumano Kodo. De wandeling van Hosshinmon-oji naar Hongu is populair vanwege de diversiteit aan beboste paden en nederzettingen. Vanuit Kawayu Onsen neem je de bus naar Hosshinmon-Oji vanwaar je wandeling naar Kumano Hongu Taisha start. Een wandeling van 7 kilometer waar je circa 2-3 uur over doet.  Eén van de drie grote heiligdommen, Kumano Hongu Taisha, staat op een kleine heuvelrug in het noorden van het dorp Hongu. De paviljoens zijn van hout met indrukwekkende daken van cipressenschors. Het is een architectuurstijl die meer dan 800 jaar oud is.  Je kan ervoor kiezen om de bus te nemen van Hongu Taisha naar Yunomine Onsen of nog een stukje verder te wandelen. De Dainichi-goe-route is een kort (2km) maar relatief steil pad over de berg Dainichi dat het dorp Hongu verbindt met Yunomine Onsen. Het is een wandeling van 1-2 uur. Yunomine Onsen is één van de oudste warmwaterbronnen in Japan en direct verbonden met de Kumano Kodo. Het is een schilderachtige kleine verzameling herbergen verscholen in een kleine vallei. Tsuboyu is een historisch bad dat vroeger door pelgrims werd gebruikt om zich te zuiveren met het hete water. Tickets worden verkocht bij het hokje naast de tempel.
Dag 3 - Boottocht over de Kumano-gawa rivier: Vanuit Yunomine Onsen neem je de bus naar Michi-no-Eki Kumano-gawa, het startpunt van de boottocht. Om 10.00 uur start de boottocht van 1,5 uur over de Kumano-gawa rivier. Vroeger reisde de pelgrims per boot tussen Kumano Hongu Taisha en Kumano Hayatama Taisha. Deze boottocht volgt  dezelfde route in houten boten met platte bodem. Dit is een leuke manier om het mooie landschap vanaf de rivier te bekijken.  Een van de drie grote heiligdommen van Kumano, Kumano Hayatama Taisha, bevindt zich aan de monding van de Kumano-gawa-rivier.  Gotobiki-iwa is een gigantische rots halverwege de berg Gongen. Het wordt vereerd als een godheid en is de plaats waar de Kumano-goden voor het eerst zouden zijn neergedaald. Aan de voet van deze monoliet staat een heiligdom genaamd Kamikura-jinja met uitzicht op Shingu. Vanuit Shingu kun je de bus of de trein nemen naar Katsuura. Katsuura Onsen is een vissershaven aan de ruige Pacifische kust. Dit kustplaatsje staat bekend om zijn warmwaterbronnen en zeevruchten van wereldklasse.
Dag 4 - Wandelen naar het beroemde Nachi-tempelcomplex met waterval en terug naar Osaka of Kyoto: Na het ontbijt sla je je bagage op in een bagage kluis op het station van Kii-Katsuura. Met de bus reis je naar Daimonzaka vanwaar je wandeling start. De Daimon-zaka route is een korte route met een flinke trap die oprijst uit de vallei omzoomd met eeuwenoude bomen. De route is 2 kilometer waar je ongeveer een uur over doet. Dit is gebaseerd op de voet van de vallei naar het heiligdom. Onderweg kom je langs één van de drie grote heiligdommen, Kumano Nachi Taisha. Het ligt halverwege de Nachi-berg, ongeveer 350 meter boven de zeespiegel. Het heeft zijn religieuze oorsprong in de oude natuurverering van de Nachi-no-Otaki-watervallen. Nachi-no-Otaki is 133 meter hoog en 13 meter breed - de hoogste waterval van Japan. Je neemt de bus terug naar Kii-Katsuura vanwaar je met de trein terug reist naar Osaka. 

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• overnachtingen in genoemde Japanse accommodaties op basis van een 2-persoonskamer met aparte bedden
• 3x ontbijt
• 1x lunch
• 3x diner
• gedetailleerd dag-tot-dag programma met wandelinstructies
• route kaarten
• Dual Pilgrim Passport
• telefonische ondersteuning van het lokale Kumano Kodo kantoor 
bijdrage Future For Nature 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Niet inbegrepen:
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• vervoer naar Kii-Tanabe aan het begin van de reis en vervoer vanuit Kii-Katsuura aan het einde van de reis 
• bus vervoer ter plaatse
• overige lunches
• transfers
• excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.